Διθυραμβικές κριτικές για την Χορωδία Δωματίου Κοζάνης στο Φεστιβάλ του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννιτών

12 Ιουλίου 2019
22:26
Κανένα σχόλιο
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Φεστιβάλ του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννιτών στο Ίτς Καλέ. Περίπου 3.000 φιλόμουσοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Βυζαντινό Μουσείο για να παρακολουθήσουν το λαϊκό Ορατόριο των Μίκη Θεοδωράκη -Οδυσσέα Ελύτη « Άξιον Εστί». Στη σκηνή συνέπραξαν η Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Ιωαννιτών, με την Χορωδία Δωματίου Κοζάνης και σολίστες τους Σπύρο Κλείσσα- ψάλτη, Δημήτρη Μπάση- λαϊκο τραγουδιστή, Βασίλη Σιάφη- αφηγητή. Την συναυλία διηύθυνε ο μαέστρος Γιώγος Χλίτσιος.
Το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των 3000 θεατών υποχρέωσε τους συντελεστές σε αρκετές επαναλήψεις κομματιών. Οι κριτικές που έλαβε η Χορωδία Δωματίου Κοζάνης για την ερμηνεία της από τους συντελεστές του έργου αλλά και το κοινό ήταν διθυραμβικές.
Η Χορωδία Δωματίου Κοζάνης απόλαυσε την ζεστή φιλοξενία του Δήμου Ιωαννιτών και την άριστη συνεργασία η οποία προγραμματίζεται να επαναληφθεί.
Η συναυλία αυτή ήταν ο καλύτερος τρόπος να κλείσει μια γεμάτη καλλιτεχνική περίοδος για την Χορωδία Δωματίου. Επιγραμματικά αναφέρουμε τις φετινές εμφανίσεις.6-7/ 10 /2018 Συναυλίες στο Arezzo και την Φλωρεντία στο πλαίσιο της 3ης Διεθνούς συνάντησης για την Βυζαντινή Τέχνη

10/10/2018 Εμφάνιση στα εγκαίνια της Νέας Βιβλιοθήκης παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

27/10/2018 Χορωδιακή βραδιά στο πολιτιστικό κέντρο Γρεβενών υπο την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών

6/11/2018 Συναυλία στα πλαίσια των Jour Fixè του ΔηπεΘε Κοζάνης με τίτλο « Ας μην ξημέρωνε ποτέ»

21/11/2018« Άξιον Εστί» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης την Ορχήστρα ΑΠΘ και σολίστα τον Γιώργο Νταλάρα

1-2/12/2018 Συμμετοχή στο φεστιβάλ του Συλλόγου Επτανησίων Φθιώτιδας στην Λαμία.

20/4/2019 Requiem Mozart στην αίθουσα Τέχνης

10/5/2019 Συμμετοχή της χορωδίας στην όπερα « Η Μεγαλοψυχία του Τίτο» με την Λυρική σκηνή Αθηνών.

10/7/2019 Άξιον Εστί στο φεστιβαλ Ίτς Καλέ στα Γιάννενα με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Ιωαννιτών και σολίστα τον Δημήτρη Μπάση.

Για την επόμενη καλλιτεχνική περίοδο η Χορωδία μας έχει ήδη προγραμματίσει αρκετές ενδιαφέρουσες εμφανίσεις . Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους τους χορωδούς αλλά και φίλους της Χορωδίας Δωματίου Κοζάνης, Καλο καλοκαίρι.

Χορωδίας Δωμα.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.