Δήλωση υποψηφιότητας του Θεόδωρου Θεοδουλίδη για τη θέση του Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

23 Ιουλίου 2019
10:43

 

 

Το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) που προέκυψε από τη συγχώνευση των δύο ΑΕΙ της Περιφέρειάς μας φιλοδοξεί με τη νέα του μορφή να παίξει ρόλο εκπαιδευτικό, ερευνητικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και κυρίως να γίνει καταλύτης στο αναπτυξιακό της γίγνεσθαι.

Στις κρίσιμες για τη φυσιογνωμία και πορεία του πρυτανικές εκλογές της 21ης Αυγούστου, θέτω υποψηφιότητα για το αξίωμα του Πρύτανη.

Στο στάδιο της διαβούλευσης, εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο ως Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, κατέθεσα όλες μου τις δυνάμεις στην ισχυροποίησή του. Όραμά μου για τη συνέχεια από τη θέση του Πρύτανη είναι να ενώσω την Πανεπιστημιακή κοινότητα και να οδηγήσω το Ίδρυμα σε μια νέα εποχή.

Οι στόχοι που θέτω είναι οι εξής:

1) Εφαρμογή Μη Συγκεντρωτικού Μοντέλου Διοίκησης: Νομιμότητα και ισονομία. Διαφάνεια και λογοδοσία. Συμμετοχικότητα στη λήψη αποφάσεων.

2) Διαχείριση και Επιτυχής Ολοκλήρωση της Συγχώνευσης: Άμεση μεταφορά της Διοίκησης του Πανεπιστημίου στις εγκαταστάσεις στα Κοίλα. Άμεση σύνταξη νέου Οργανισμού και Εσωτερικού Κανονισμού του Ιδρύματος. Αποκατάσταση ενός θετικού ακαδημαϊκού κλίματος που θα μας δημιουργήσει την αίσθηση ότι ανήκουμε σε ένα Ίδρυμα με κοινό βηματισμό και στόχους. Καλλιέργεια αισθήματος ασφάλειας και κλίματος εμπιστοσύνης στο σύνολο των εργαζομένων. Ανάδειξη του ρόλου της Επιτροπής Δεοντολογίας.

3) Βελτίωση Υποδομών σε Όλες τις Πόλεις όπου Δραστηριοποιείται το Πανεπιστήμιο: Ολοκλήρωση του φιλόδοξου κτιριακού προγράμματος. Αξιοποίηση δυνατοτήτων και χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση εκπαιδευτικών και ερευνητικών υποδομών, καθώς και για τη στέγαση φοιτητών.

4) Ισχυροποίηση του ΠΔΜ στον Ακαδημαϊκό Χάρτη: Βελτίωση της εθνικής και της διεθνούς κατάταξης του Πανεπιστημίου μέσω της βελτίωσης των δεικτών που αποτυπώνουν τα επιστημονικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του Ιδρύματος. Παρακολούθηση και αξιοποίηση των στατιστικών στοιχείων στη διασφάλιση ποιότητας. Καλλιέργεια και κατάκτηση κουλτούρας ποιότητας σε όλους τους τομείς, από τη διδασκαλία και την έρευνα έως την καθημερινότητα των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.

5) Μετατροπή του ΠΔΜ σε Σύγχρονο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο: Προώθηση της εξωστρέφειας μέσα από διεθνείς εκπαιδευτικές και ερευνητικές συνεργασίες. Ανάδειξη του ρόλου του ΕΛΚΕ και μετατροπή του σε εργαλείο προώθησης και ενίσχυσης της έρευνας και της αριστείας. Οργανωμένη διεκδίκηση εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων. Δημιουργία κρίσιμης μάζας ερευνητών και υποψηφίων διδακτόρων. Προσαρμογή και αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχονται από το συνεχώς μεταβαλλόμενο νομοθετικό πλαίσιο, π.χ. ίδρυση ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών, χορηγούμενες/επώνυμες έδρες. Σύνδεση με την αγορά εργασίας και τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας, καλλιέργεια περιφερειακής συνείδησης. Αξιοποίηση του συγκριτικού μας πλεονεκτήματος, που είναι η διαχρονική στήριξη του ΠΔΜ από την εκάστοτε Περιφερειακή Αρχή.

Οι παραπάνω στόχοι απαιτούν μια στιβαρή διοίκηση που θα παίρνει αποφάσεις γρήγορες και ξεκάθαρες προς όφελος του Ιδρύματος. Προϋποθέτουν όμως και την ενεργοποίηση του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας. Ευελπιστώ ότι θα ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και με τη συμμετοχή μας στην κοινή προσπάθεια θα φτιάξουμε ένα ισχυρό περιφερειακό Πανεπιστήμιο για το οποίο θα είμαστε περήφανοι.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Θεόδωρος Θεοδουλίδης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΠΔΜ και από το 2016 έως σήμερα Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής και μέλος της Συγκλήτου. Έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ το 1992 και στο ίδιο Τμήμα αναγορεύθηκε διδάκτορας το 1997. Το 2004 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και το 2007 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΠΔΜ. Εξελίχθηκε σε Τακτικό Καθηγητή το 2013 και έως σήμερα διευθύνει το Εργαστήριο Μη Καταστροφικών Ελέγχων του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΠΔΜ.

Το ερευνητικό του έργο εστιάζεται στη θεωρητική και πειραματική μελέτη ηλεκτρομαγνητικών πεδίων κυρίως σε εφαρμογές Μη Καταστροφικών Ελέγχων και έχει συγγράψει δεκάδες άρθρα σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Με αναφορά στον Ιούλιο 2019, οι ετεροαναφορές στο έργο του ξεπερνούν στο Scopus τις 1000 (hindex 19) ενώ στο Google Scholar οι παραθέσεις πλησιάζουν τις 2000 (hindex 27). Έχει τιμηθεί με το διεθνές βραβείο AEM Award το 2017 για τη συνεισφορά του στην ανάλυση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

Υπήρξε επισκέπτης ερευνητής σε πανεπιστήμια/εργαστήρια του εξωτερικού, μεταξύ άλλων στα: Iowa State University USA, Michigan State University USA, CEA Saclay FRANCE, Nanjing University of Aeronautics and Astronautics CHINA.

Είναι μέλος διεθνών επιστημονικών επιτροπών και κριτής σε δεκάδες διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει επίσης εργαστεί στην ελληνική βιομηχανία ως ελεγκτής σε μεθόδους Μη Καταστροφικών Ελέγχων και κατέχει αντίστοιχη διεθνή πιστοποίηση.

21 σχόλια

 • Άξιος επιστήμονας και Άνθρωπος με αρχές ,ήθος,ικανότητες. Ελπίζουμε να εκτιμηθεί απ την ακαδημαική κοινότητα και να εκλεγεί γιατί το αξίζει και ο χώρος θα αναβαθμιστεί. Καλή επιτυχία!

  • Θα λειτουργήσουν οι διοικούντες κ η νέα υπουργός αντιθεσμικα και δεν θα επιτρέψουν να γίνουν προκηρυγμένες εκλογές; Μέγα αντιδημοκρατικό ατόπημα! Να μην προσπαθούν αυτοί οι κάποιοι λοιπόν.

 • αντε να δουμε και κατι διαφορετικο που να δινει οντοτητα στο πανεπιστημιο της Δυτ μακεδονιας να το κανει ελκυστικο και να αναδειξει την χρησιμοτητα του στην περιφερεια μας και τη χωρα

 • Ολο το ακαδημαικό προσωπικό θα πρέπει να διαμένει στην περιοχή κι όχι να “πετάγεται” από την Θεσσαλονίκη.

 • Επιτέλους και ένας σοβαρός άνθρωπος σε μια σημαντική θέση. Οι προηγούμενοι αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων

 • Άξιος, ικανός, οραματιστής!!! Αυτού του επιπέδου επιστήμονες έχει ανάγκη η χώρα μας και η Ανώτατη Εκπαίδευση. Θοδωρή εύχομαι το καλύτερο, σου αξίζει, η πανεπιστημιακή κοινότητα σε έχει ανάγκη.

 • ΚΑΙ να μην ξεχάσω ότι την συνένωση του ΤΕΙ και του ΠΔΜ σε ένα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ . ΕΝΑ πρόβλημα εδώ και 40 ΧΡΟΝΙΑ και Λίγα λέω

  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ κ Θεοδουλιδη

 • Μηδενική συνεισφορά στην εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου.
  Δεν προσέφερε το παραμικό ως Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής.
  Καμμία προσπάθεια διασύνδεσης με την τοπική κοινωνία.

 • Με προσφορά κ στο πρώην ΤΕΙ κ στο Πανεπιστήμιο, με καταγωγή από την περιοχή, με γνώση των προβλημάτων, με προσφορά ακαδημαϊκή κ διοικητική, αξίζει να αναλάβει τα ηνία του νέου ιδρύματος και να το βγάλει από την εσωστρέφεια που το ταλαιπωρεί.

 • Άξιος, αξιοπρέπτέστατος, επιστήνομας, γνώστης, μετρημένος.
  Μια από τις καλύτερες υποψηφιότητες για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.