Πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας- Οι υποψηφιότητες

24 Ιουλίου 2019
09:36

Στις 21 Αυγούστου θα διεξαχθούν οι Πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (σ.σ. μετά τη συγχώνευση με το ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας), για την ανάδειξη του νέου Πρύτανη και των   τεσσάρων   Αντιπρυτάνεων.

Η υποψηφιότητα για το αξίωμα του Πρύτανη ή Αντιπρύτανη υποβάλλεται στον Πρύτανη του Ιδρύματος μέχρι και τη Δευτέρα 5η Αυγούστου 2019 και ώρα 15:30, με αίτηση του/της ενδιαφερόμενου/ης που κατατίθεται αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου στο Τμήμα Πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Πάρκο Αγίου Δημητρίου 2ος Όροφος Κοζάνη, ή ηλεκτρονικά (στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]).

Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον για τη θέση του Πρύτανη:

1. Ο πρώην Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Στέργιος Γκανάτσιος, και ,

2. Ο Θεόδωρος Θεοδουλίδης,  Κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου
Δυτικής Μακεδονίας.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με κάλπη, ταυτόχρονα για τους υποψήφιους Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις, την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019, από τις 8:00 έως τις 18:00, σε χώρους που ορίζει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Πρύτανης εκλέγεται ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων, με βάση τον προβλεπόμενο στην περ. β’ της παρ. 3 του άρθρου 15 του Ν. 4485/2017 τρόπο υπολογισμού. Αν κατά την πρώτη ψηφοφορία κανένας από τους υποψήφιους Πρυτάνεις δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων ή σε περίπτωση ισοψηφίας, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα, Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, από τις 8:00 έως τις 18:00, στους ίδιους χώρους, μεταξύ των υποψηφίων που κατέλαβαν την πρώτη και τη δεύτερη θέση ή μεταξύ των ισοψηφούντων στην πρώτη θέση. Αν κατά τη δεύτερη εκλογική διαδικασία με κάλπη ισοψηφήσουν δύο υποψήφιοι, επαναλαμβάνεται η εκλογική διαδικασία με κάλπη.

Σε περίπτωση άγονης διαδικασίας με κάλπη για άλλο λόγο πλην της ισοψηφίας ή της μη συγκέντρωσης απόλυτης πλειοψηφίας, η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί μέσω ηλεκτρονικής ψήφου σε ημερομηνία που θα ορισθεί από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή διενέργειας των εκλογών σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.

Αντιπρυτάνεις εκλέγονται οι τέσσερις (4) υποψήφιοι που θα συγκεντρώσουν τον μεγαλύτερο αριθμό των έγκυρων ψήφων, με βάση τον προβλεπόμενο στην περ. β’ της παρ. 3 του άρθρου 15 του Ν. 4485/2017 τρόπο υπολογισμού. Σε περίπτωση ισοψηφίας στην τελευταία εκλόγιμη θέση, η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα, Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, από τις 8:00 έως τις 18:00, στους ίδιους χώρους μεταξύ των ισοψηφούντων.

ΠΗΓΗ https://www.esos.gr

21 σχόλια

  • Θεοδουλίδης: σοβαρότητα και ΗΘΟΣ. Εγγύηση για καλή πορεία του νέου Πανεπιστημίου. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

  • Κύριε Γκανάτσιε επι θητεία σας καταργήθηκε η ΣΤΕΦ Κοζάνης.
    Τι έχετε να πείτε στους φοιτητές που σπο το Σεπτέμβριο θα φοιτούν σε καταργημένες σχολές ;

  • Αγαπητοί φίλοι οι ύβρεις καλές αλλά δηλώνουν είτε πανικό είτε άγνοια. Μάλλον θέλετε να αγνοείτε ότι ο κ. Γκανάτσιος υπέβαλλε από τον Μάιο, πολύ πριν τον κ. Θεοδουλίδη δηλαδή, δήλωση για την πρυτανεία με την αίτηση του για την κρίση σύμφωνα με τον νόμο. Το γιατί καθυστερούν από τη μεριά του πανεπιστημίου την κρίση , για να τον αποκλείσουν παράνομα από την εκλογική διαδικασία , καταλαβαίνετε μόνοι σας ότι μάλλον το αντίθετο συμβαίνει απ’ αυτά που περιγράφετε. Όσο δε για το σχέδιο του για το ίδρυμα , ο μόνος που δε χρειάζεται να μιλήσει είναι ο Γκανάτσιος. Το ίδιο το πανεπιστήμιο είναι σχέδιο και δημιούργημα του Γκανάτσιου. Όλοι οι υπόλοιποι καλούνται να εξηγήσουν , πώς θα λειτουργήσουν πάνω στο σχέδιο και το δημιούργημα του Γκανάτσιου.

  • Ύβρεις? Καμία ύβρεις. Αναρωτιέμαι τότε γιατί δεν παρευρίσκεται στις γενικές συνέλευσης για να πίεση το θέμα της εξελιξης… Έστω σε μερικές. Να πω ημερομηνία? Τώρα από πότε το ίδιο το πανεπιστήμιο ειναι δημιούργημα του μόνο εσύ το γνωρίζεις. Μεταξύ μας τωρα για ποια εξέλιξη και κρίση μιλάμε… Όταν επιστημονικά είναι επίπεδο κλητηρα…

    • Αγαπητέ φίλε Ερμή,
      τσούζει, αλλά δεν πειράζει. Θα το συνηθίσεις. Εν τω μεταξύ μεγάλε Επιστήμονα και Νομπελίστα Ερμή, που δεν είσαι κλητήρας , μάθε ότι ο ενικός της ύβρεως είναι η ύβρις όχι η ύβρεις.

    • Από το επίπεδο σου καταλαβαίνει ο κόσμος ποιοι είστε και τι έχετε να προσφέρετε στους φοιτητές . Προσβολές , ύβρεις , συκοφαντίες . Προσπαθείτε να περάσετε σε όλοι την κοινωνία το επίπεδο Πολακη

  • Αγαπητέ φίλε Ερμή,
    τσούζει, αλλά δεν πειράζει. Θα το συνηθίσεις. Εν τω μεταξύ μεγάλε Επιστήμονα και Νομπελίστα Ερμή, που δεν είσαι κλητήρας , μάθε ότι ο ενικός της ύβρεως είναι η ύβρις όχι η ύβρεις.

  • Η διαστρέβλωση της κατάστασης για τις πρυτανικές εκλογές έχει φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Σε πολλά σημεία ξεπερνάει και τις εθνικές εκλογές. Φαίνεται ότι μπήκε καινούριο αίμα στην υπόθεση. Που μπροστά τα παλιά unfair χτυπήματα ήταν της κατηγορίας των τσικό. Και δυστυχώς όπως είπα γίνονται από τους νέους ανθρώπους. Δηλαδή ο τεχνητός αποκλεισμός όλων των ανθρώπων του ΤΕΙ απο τις εκλογές θεωρείται ότι είναι έντιμος. Η δε προσπάθεια προς το υπουργείο (αν γίνεται κάποια) ,του να συμμετέχουν δηλαδή όλοι όσοι έχουν τη δυνατότητα στις εκλογές, στο πλαίσιο της ισονομίας της ισότητας και της δημοκρατιας να θεωρείται παράνομη. Μόνο έτσι μπορείτε να κερδίσετε τις εκλογές αγαπητοί; Αν ναι τότε χαλάλι σας.

  • Η θέση του πρύτανη ανήκει σ΄ αυτόν που δημιούργησε το νέο πανεπιστήμιο, δηλαδή το Γκανατσιο. Εγώ προτείνω την θέση να την πάρει αυτός που θα αποκαταστησει την ΣΤΕΦ όπως έκαναν στην κρητη, σερρες , πατρα. Και αυτος μαλλον θα ειναι ο Γκανατσιος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.