Κομισιόν: Κατά παρρέκλιση της ενωσιακής νομοθεσίας λειτουργούν Αμύνταιο και Καρδιά – Περιθώριο δύο μήνες να δοθούν απαντήσεις

25 Ιουλίου 2019
16:49

Την ανησυχία της ότι η Ελλάδα δεν προστατεύει τους πολίτες της από την επιβλαβή ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλούν διάφορες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, όπως απαιτείται από την ενωσιακή νομοθεσία για τις βιομηχανικές εκπομπές ρύπων, εξέφρασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στόχος της οδηγίας είναι να περιοριστούν οι εκπομπές διαφόρων ρύπων.

Σύμφωνα με την ενωσιακή νομοθεσία, τα κράτη μέλη έχουν το δικαίωμα να επιτρέπουν σε παλαιότερες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής να συνεχίσουν να λειτουργούν υπό προϋποθέσεις, με τον όρο ότι προβλέπεται αυστηρή και χρονικά περιορισμένη εξαίρεση. Η Ελλάδα έχει επιτρέψει την παρέκκλιση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής του Αμύνταιου και της Καρδιάς από την ενωσιακή νομοθεσία, παρά το γεγονός ότι οι εν λόγω μονάδες δεν πληρούν τους όρους της οδηγίας.

Επιπλέον, η Επιτροπή εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για το γεγονός ότι η ελληνική νομοθεσία τροποποιήθηκε προκειμένου να χορηγούνται τέτοιες παρεκκλίσεις, κάτι που δεν συνάδει με το δίκαιο της ΕΕ. Η Ελλάδα έχει προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσει στα επιχειρήματα της Επιτροπής. Διαφορετικά, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να αποστείλει αιτιολογημένη γνώμη.

10 σχόλια

  • Κυριάκο κλείσ’τα όλα!! Σώσε μας!!! Οι άνθρωποι θέλουν το καλό της υγείας μας. Εσύ θες το καλό της πατρίδος μας… Χαμένο το έχουμε…. Όλα τα κοράκια πλάκωσαν και μάλλον κάποιοι τα κάλεσαν!!

  • Μα καλα ο μεγας ηγετης ΑΛΕΞΗΣ και οι υπολοιποι παρατρεχαμενοι δεν πανυγυριζαν οτι τα ειχαν κανονισει με τις βρυξελες για το αμυνταιο και τις δυο μοναδες της καρδιας?

    • Ώπα πήρες φόρα. Πάει ο Αλέξης. Τώρα τα παράπονα στον Κυριάκο. Ο Αλέξης ούτε μονάδες πούλησε ούτε τηλεθέρμανση έκλεισε. Μας έδωσε και φθηνό ρεύμα. Τώρα; Πώς τα βλέπεις;

      • Τον νομο που ψηφιστηκε στην βουλη πριν 2χρονια που πουλουσε το 40% των ορυχειων και προεβλεπε μειωση των πελατων της δεη κατα 50% δεν τον ψηφισε ο μεγας ηγετης τσιπρας? Εκτος αν ελειπες απο ελλαδα και δεν το γνωριζες!!!!!

  • Δεν πειράζει θα γινει ξανα η πτολεμαιδα χωριο και ολα θα πανε Βοιωτία στον Μυτιληναίο εκει δεν θα εχει ρύπους

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.