Την αγωνία του για την ποιότητα νερού που φτάνει στην οικία του καταγγέλλει, επώνυμα, ένας συμπολίτη μας (Ιγνάτιος Γαβριηλίδης) από την πόλη της Πτολεμαΐδας, ο οποίος, σημειώνει:

“Κατά διαστήματα διαβάζουμε όλοι ότι το νερό που ρέει σε κάθε νοικοκυριό προς πόση στην πόλη της Πτολεμαΐδας χαίρει μέγιστης ποιότητας. Απευθύνομαι στους ελεγκτικούς μηχανισμούς ποιότητας νερού και δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ. Θεωρείτε ότι είναι υγιές να καταναλώνουν ολη αυτή τη λάσπη (δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες) οικογένειες, παιδιά, βρέφη, ηλικιωμένοι με βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό? Ένας απόλυτα υγιής άνθρωπος είναι απόλυτα καταδικασμενος σε γαστρεντερικές παθήσεις και ποιος ξέρει σε τι άλλο. 2 χρόνια τώρα κάθε μήνα ή στην χειρότερη καθε δύο μήνες, το ίδιο μόνιμο χάλι. Προσωπικά έχω πάρει οσα περισσότερα μέτρα κατάφερα, όμως το πρόβλημα ειναι συλλογικό και όχι ατομικό.

Κάνω έκκληση σε καθε ελεγκτικό μηχανισμό, στα ΜΜΕ, κάθε θεσμικό παράγοντα αλλά και κάθε πολίτη της πόλης, να συμβάλλουν ενεργά με κάθε τρόπο για την αποτροπή αυτής της κατάντιας.

Το ΝΕΡΟ είναι πηγή ζωής, είναι δημόσιο αγαθό για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. ΔΕΝ έχει κανένας το δικαίωμα να το στερήσει απο κάποιον άλλο, πόσο μάλλον οταν πληρώνεις γι’αυτό και για το δίκτυο παροχής αλλά το μόνο που λαμβάνεις είναι  λάσπη.”