Πλήρωσα σήμερα τους λογαριασμούς ρεύματος κλπ της ΔΕΗ για το σπίτι στην Αιανή και ΔΕΥΑΚ για την τηλεθέρμανση του σπιτιού στην Κοζάνη. Η εξαγγελία λοιπόν της προηγούμενης κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6% υλοποιήθηκε. Μπορείτε να το δείτε και από τις φωτογραφίες των λογαριασμών που ανέβασα. Μείωση 10% στο Φ.Π.Α είναι κάτι, έστω και μικρό για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Για τη μείωση ειδικά του ΦΠΑ στην τηλεθέρμανση καθοριστική υπήρξε η κοινοβουλευτική παρέμβαση του Μ.Δημητριάδη, καθώς η αρχική ρύθμιση δεν την προέβλεπε.

ΟΜΩΣ.

Τι θα γίνει με το πετρέλαιο θέρμανσης που είναι πανάκριβο;

Σε όλη τη Δυτική Μακεδονία το μικρό κόστος της τηλεθέρμανσης το απολαμβάνουν μόνο οι κάτοικοι των πόλεων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας. Περίπου 750 ευρώ στην περίπτωση μου.

Προτείνω σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια και στο Περιφερειακό να διεκδικήσουν τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης.Το οφείλουν στους κατοίκους των χωριών.Η θέρμανση των κατοικιών είναι δαπανηρή και οδηγεί πολλούς να εγκαταλείπουν άνευ άλλου λόγου τα χωριά Εκ των πραγμάτων τίθεται και θέμα ίσης μεταχείρισης των πολιτών.

Ας αρχίσουμε λοιπόν να ασχολούμαστε με τα ουσιώδη.