Εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης -19- υποθέσεις κλοπών Ι.Χ.Φ. οχημάτων από περιοχές της Κοζάνης και των Γρεβενών (Φωτογραφίες)

17 Αυγούστου 2019
13:05
Κανένα σχόλιο

 

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, συνολικά δεκαεννέα (19) περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, που είχαν διαπραχθεί από τον Αύγουστο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2019, στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης και των Γρεβενών.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 30, 40, 42 και 52 ετών, οι οποίοι είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί ως μέλη, σε εγκληματική ομάδα (συμμορία) με διακριτούς ρόλους, επιδιώκοντας την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους από τη διάπραξη κλοπών Ι.Χ.Φ. οχημάτων.

Στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης διαρρήξεων και κλοπών, σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι, τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία (modus operandi) και ενεργώντας από κοινού, τις νυχτερινές κυρίως ώρες, διέπρατταν κλοπές συγκεκριμένου τύπου και εταιρειών οχημάτων, από περιοχές της Κοζάνης και των Γρεβενών. Στη συνέχεια προέβαιναν στην παραποίηση των στοιχείων κυκλοφορίας τους, με σκοπό την πώλησή τους.

Αναλυτικότερα, τις πρωινές ώρες της 10-08-2019, σε αγροτική περιοχή της Κοζάνης, συνελήφθη ο 30χρονος, κατόπιν οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης και καταδίωξης από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων-Βελβεντου, διότι λίγο νωρίτερα ενεργώντας από κοινού, με τον 40χρονο και τον 42χρονο, αφαίρεσαν από περιοχή της Κοζάνης, Ι.Χ.Φ. αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια θα το παρέδιδαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, στον 52χρονο, ιδιοκτήτη μάντρας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, σε περιοχή της Θεσσαλίας, ενώ το όχημα αφού βρέθηκε σε αγροτική περιοχή αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Συνεχιζόμενης της έρευνας και αναλύοντας-αξιοποιώντας νεότερα στοιχεία, πρωινές ώρες της 12-08-2019 σε περιοχή της Λάρισας, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Κοζάνης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, με παραποιημένα στοιχεία κυκλοφορίας, ιδιοκτησίας οχτώ (8) ημεδαπών, ηλικίας από 18 έως 67 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Έξι (6) από τα οχήματα που αφαιρέθηκαν εντοπίστηκαν σε περιοχές της Κοζάνης, της Λάρισας και της Πιερίας και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης συνεχίζεται η προανάκριση για την τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και την ύπαρξη τυχόν συνεργών τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.