Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, στην αίθουσα Β12 της Καστοριάς, διοργανώνεται διάλεξη-ενημέρωση με θέμα «Global Game Jam 2017». Η διάλεξη θα γίνει από τον κ. Νικολάου Άγγελο με μεγάλη εμπειρία ενασχόλησής του στο Δουβλίνο σε εταιρία παιχνιδιών.

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι τομέας της επιστήμης των υπολογιστών που σήμερα έχει μεγάλο οικονομικό αντικείμενο, της τάξης των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο κ. Νικολάου θα μας μεταφέρει την εμπειρία του και θα διερευνηθεί η δυνατότητα συγκρότησης ομάδων συνεργασίας με όσους έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα. Η συνάντηση είναι ανοιχτή για το κοινό και είναι ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τον τομέα.

Το Global Game Jam (GGJ) είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση-συγκέντρωση ανθρώπων που ασχολούνται με το παιχνίδι (δημιουργία παιχνιδιών). Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο σε φυσικές τοποθεσίες. Σκεφτείτε το σαν συνάντηση μεγάλου αριθμού ανθρώπων που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη παιχνιδιών. Η GGJ ενθαρρύνει τους ανθρώπους με όλα τα είδη των υποβάθρων, να συμμετάσχουν και να συνεισφέρουν σε αυτή την παγκόσμια διάχυση της ανάπτυξης παιχνιδιών και τη δημιουργικότητα.

Τον Ιανουάριο του 2016 υπήρξαν πάνω από 600 φυσικές τοποθεσίες σε 93 χώρες και δημιουργήθηκαν 6866 παιχνίδια σε ένα Σαββατοκύριακο! Η συνάντηση καλλιεργεί νέες φιλίες, αυξάνει την εμπιστοσύνη και τις ευκαιρίες μέσα στην κοινότητα. Η GGJ τονώνει τη συνεργασία και δεν είναι διαγωνισμός.

Η διάλεξη αποσκοπεί στην ενημέρωση των φοιτητών, των συναδέλφων και κάθε ενδιαφερόμενου, για τα μεγάλα τεχνολογικά-προγραμματιστικά θέματα που αφορούν την τεχνολογική εποχή μας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές οργάνωσης φυσικού κέντρου συμμετοχής στο event και η δυνατότητα συγκρότησης ομάδων που θα λάβουν μέρος σε αυτό.

Σχετικό υλικό και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα http://globalgamejam.org .

Σας περιμένουμε.