Αδαμίδης, πριν από λίγο, στον ΑΝΤ1: “Το σχέδιο της ΔΕΗ φέρνει αύξηση 13,1% στα τιμολόγια” (Βίντεο)

29 Αυγούστου 2019
09:17

 

«Μιλάμε για καθαρή αύξηση άνω του 13% στους καταναλωτές, ιδίως σε εκείνους που είχαν την έκπτωση συνέπειας», είπε ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», αναφορικά με την εφαρμογή του σχεδίου διάσωσης της ΔΕΗ που προτείνεται από την Επιχείρηση και το Υπ. Ανάπτυξης.

«Όλες αυτές οι αλχημείες που λέει η Κυβέρνηση ότι θα φέρει την μείωση του ΕΤΜΕΑΡ, αν και είναι ένα θετικό ζήτημα, δεν θα σημάνει κάτι στον καταναλωτή, διότι τελικά θα δει αύξηση 13,1%, καθώς οι αυξήσεις συνολικά είναι άνω του 16%», είπε ο κ. Αδαμίδης.

Όπως ανέφερε, «το Ελληνικό Δημόσιο χρωστά πάνω από 600 εκ. ευρώ στην ΔΕΗ. Η ΡΑΕ λέει ότι αυτό το ποσό είναι 200 εκ. ευρώ. Ας δώσει λοιπόν το Δημόσιο αυτό το ποσό και ας μην ληφθεί το πακέτο μέτρων των 500 εκ. ευρώ, καθώς αυτό αφορά τις καθαρές αυξήσεις».

Σε ότι αφορά το σκέλος του σχεδίου διάσωσης της ΔΕΗ, που αφορά την μείωση της έκπτωσης, από το 75% στο 30%, που απολαμβάνουν οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ, είπε ότι «πρώτη φορά Κυβέρνηση λέει ότι θα καταργήσει ένα μέρος μιας συλλογικής σύμβασης, προφανώς διότι θέλει να δημιουργήσει “κοινωνικό αυτοματισμό”. Αυτό δεν το έχει κάνει ούτε η χούντα. Θα απαντήσουμε δικαστικά».

«Δεν ισχύει ότι λέει το Υπουργείο, καθώς η έκπτωση είναι προσφορά έναντι μισθού, είναι φορολογητέα κατά 50% και επομένως η μείωση από το 75% στο 30% της έκπτωσης, σημαίνει ότι ουσιαστικά καταργείται η έκπτωση», είπε ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Όπως ανέφερε, στο σύνολο των 150.000 ρολογιών/παροχών που διαθέτουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, η έκπτωση αυτή ανέρχεται σε 25 εκ. ευρώ, σημειώνοντας ότι οι υπάλληλοι της ΔΕΗ «είναι από τους καλύτερα αμειβόμενους εργαζόμενους στην χώρα, που όμως έχουν χάσει μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους την περίοδο της κρίσης».

«Είναι χρήματα που δόθηκαν στους εργαζόμενους έναντι αυξήσεων από το 1950. Αν νομίζει κάποιος ότι αν κοπεί η έκπτωση των τιμολογίων στους εργαζόμενους της, ότι έτσι θα σωθεί η ΔΕΗ, τότε ισχύει η ρήση “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”. Εμείς έχουν υποστεί ετήσια μείωση αποδοχών κατά 6 εκ. ευρώ», συμπλήρωσε ο κ. Αδαμίδης.

«Εμείς έχουμε μια πρόταση που δεν προβλέπει αύξηση τιμολογίων, όμως όλοι υιοθετούν το σχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης, το οποίο έχει στόχο την ενίσχυση των ιδιωτών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας σε βάρος της ΔΕΗ», είπε ο κ. Αδαμίδης, κατηγορώντας την ηγεσία του Υπουργείου για αιφνιδιασμό των εργαζόμενων στην Επιχείρηση και για άρνηση συνάντησης μαζί τους.

13 σχόλια

  • Ήσουν δεκανίκι της κυβέρνησης και για τέσσερα χρόνια όλα πήγαιναν καλά . Ψήφισαν για την πώληση της ΔΕΗ και δεν είπες τίποτα γιατί σε έταξαν καρέκλα οι προηγούμενοι. Αλλά την θέση του θεοφύλακτου που σε έταξαν Γιώργο δεν στην έδωσαν . Και αυτή που σε ξαναεταξαν για την επόμενη κυβέρνηση πάλι δεν Γιώργο , σε έχουν απλά για να εκτίθεσαι σχεδόν σε καθημερινή βάση με αυτά που λες

  • Επιτέλους δικαιοσύνη σε όλους τους πολίτες …Χορτασατε ρεύμα τζάμπα . Η χρεοκοπημένη επιχείρηση με τους πλούσιους υπαλλήλους . Βάλτε πλάτη να τη σωσεται τέρμα τα προνόμια

  • Θα ήθελα να ξέρω αν ο “εργατοπατέρας”, που νοιάζεται τόσο πολύ για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς των κοινών θνητών (όχι υπάλληλοι της ΔΕΗ) έχει πληρώσει έστω και έναν.

  • Αδαμίδη κάποιοι με μηδέν γραμματικές γνώσεις έχουν μεγάλα αξιώματα και παχυλούς μισθούς πχ μεγάλο συνδικαλιστές

  • ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΥ ΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΟΜΩΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΗΡΑΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ 200..ΟΟΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ

    • Η Πειραιώς κλπ μπορεί να δίνει εκατομμύρια στον κάθε υπάλληλο της είναι ιδιωτική. Την ΔΕΗ την πληρώνει ο φορολογούμενος το κορόιδο δηλαδή Ακόμα και η εθνική που είναι δημόσιου χαρακτήρα είναι κερδοφόρος εταιρία . Μπορείς να καταλάβεις την διάφορα ? Η ΔΕΗ είναι υπερχρεωμένη. Τα επιχειρήματα που λέτε για να υπερασπιστείτε την δημοσιά λεηλασία από δημόσιους κηφήνες είναι τραγικά

  • ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΛΕΣ -ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ – ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΟΛΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ, ΑΝ ΠΩ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΘΑ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ.
    – ΤΙ ΟΙΣΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. ΚΑΙ ΝΑΛΕΓΕΣ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ.
    ΕΠΙΜΕΝΩ ? ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΧΕΤΕ? ΟΧΙ
    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΘΟΛΩΝΕΤΕ ΝΕΡΑ.

  • Το θέμα είναι ότι μια ζωή θα πληρώνουμε τα λάθη που κάνουν , και αυτοί θα την βγάζουν καθαρή. Δεν πιστεύω σε κανέναν και ούτε πρόκειται να πάμε σαν χώρα μπροστά λείπαμε που το λέω αλλά αυτί είναι αλήθεια .

  • ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ.ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΕΥΡΩ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΒΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ 12ΩΡΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ.ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΚΤΑΜΗΝΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΤΕ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΔΕΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ..ΤΑ ΟΚΤΑΜΗΝΑ ΟΜΩΣ ΧΑΙΡΕΤΗΜΑΤΑ…

    • Χωρις οχταμηνα τοτε ειναι που θα ναι για κλεισιμο η δεη γιατι χωρις αυτα δεν κινειται τιποτα. Ολοι πιασανε τα καλα τα ποστα και αφησαν τα κατεργα για τους οχταμηνιτες και τους εργολαβικους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.