Την Σιάτιστα, συνοδεία των τοπικών βουλευτών της ΝΔ, επισκέφτηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης 4/9, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας. Ο Υφυπουργός είχε συνάντηση, στο δημαρχείο, με το νέο δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή, ο οποίος και του παρουσίασε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από το Ράδιο Σιάτιστα

Ο Δήμαρχος Βοίου, κ. Χρήστος Ζευκλης έθεσε μια σειρά θεμάτων πάνω σε καίρια ζητήματα για την αγροτική ανάπτυξη του Δήμου.

Επανεξέταση και επαναπροσδιορισμός των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς και περιοχών με ειδικά μειονεκτήματα για τα επτά τοπικά διαμερίσματα που αποκλείστηκαν (Αηδονοχωρίου, Αλιάκμονος, Ανθοχωρίου, Αξιοκάστρου, Λουκομίου, Μολόχας, Νεάπολης, Πεπονιάς, Περιστέρας, Πολυλάκκου, Πυλωρίου, Ροδοχωρίου, Τραπεζίτσης, Χειμερινού), ώστε να ενταχθούν στην εξισωτική αποζημίωση.

Επαναλειτουργία των ΤΟΕΒ με την αξιοποίηση ήπιων μορφών ενέργειας για την οικονομικότερη λειτουργία τους.

Επίλυση του ζητήματος της άμεσης καταβολής των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων για την ξηρασία του έτους 2017.

Επίλυση των προβλημάτων με την αδειοδότηση των ξύλευσης για την παραγωγή καυσόξυλων.

Προβολή των τοπικών προϊόντων και στήριξη της καινοτομιας.

Δημιουργία σχολείου κατάρτισης και εκπαίδευσης αγροτών στις εγκαταστάσεις του πρώην Δήμου Τσοτυλίου.

Την επαναλειτουργία του κτηνιατρείου της Σιάτιστας και του κτηνιατρείου Τσοτυλίου.

Την επαναφορά των βοσκοτόπων στο παλαιό καθεστώς διαχείρισης.

Στην συνέχεια στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου συνομίλησε με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και με τοπικούς παράγοντες, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα της περιοχής στο τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Η επίσκεψη του κ. Σκρέκα ολοκληρώθηκε στην Σιάτιστα, με την επίσκεψη του, σε τοπικές οινοπαραγωγικές μονάδες. Πριν από την αποχώρηση του κ. Υφυπουργού από την Σιάτιστα, παρατέθηκε σε αυτόν και στην ομάδα των βουλευτών γεύμα στην τοπική ταβέρνα.