Χθες, Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου στις 11.30 π.μ. ο Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων πραγματοποίησε την παρουσίαση του δίτομου έργου (πάνω από χίλιες τετρακόσιες πυκνογραμμένες σελίδες) του Θανάση Τσαρμανίδη «Επίλεκτες πηγές Ιστορίας των Επαρχιών Σερβίων και Κοζάνης». Ήταν μία εκδήλωση πολύ φορτισμένη συγκινησιακά, πρώτον διότι περιείχε ένα μέρος της ιστορίας μας, άγνωστο εν πολλοίς, και δεύτερο διότι απουσίαζε ο πρωταγωνιστής του έργου, ο Συγγραφέας, που «έφυγε» αμέσως μετά την παράδοση του υλικού του.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στην εκδήλωση αυτή: τους οικείους του Συγγραφέα, τους Ομιλητές και όλους όσους την τίμησαν με την παρουσία τους.

Οι δύο τόμοι διατίθενται πλέον από το Γραφείο του Μορφωτικού Ομίλου (Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων, τηλ. 2464022555) καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από ώρα 10.00΄ πρωινή έως 2.00΄μ.μ. Η τιμή του συγγράμματος –χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε το έργο, αλλά για να είναι προσιτό στους πολλούς, και να καλύψει και ο Όμιλος ένα μικρό μέρος της μεγάλης δαπάνης – ορίστηκε στα σαράντα (40) ευρώ.

Ας του δώσουμε οι Σερβιώτες –και όχι μόνο- την αξία που του ταιριάζει με όποιον τρόπο κρίνει ο καθένας

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ Live-Avles.tv