Η Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών από την Μικρή Γαλιλαία στην Κοζάνη, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου

10 Σεπτεμβρίου 2019
10:37
Κανένα σχόλιο

Ανακοινώνεται στο χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η θαυματουργή Ιερή Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών θα μεταφερθεί από τον ομώνυμο Ιερό Ναό της Μικρής Γαλιλαίας στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 στις 6:00 το απόγευμα.

Η υποδοχή θα γίνει με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Παύλο και στη συνέχεια θα τελεστεί Εσπερινός και Παράκληση.

Η Εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών ως τις 18 Σεπτεμβρίου στον Ναό, όπου θα τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες.

Η ιερά εικόνα της Παναγίας «Ελαιωνίτισσα» από το Όρος των Ελαιών της Μικρής Γαλιλαίας, μας μεταφέρει τη χάρη ενός αγιασμένου από την παρουσία Της και από την παρουσία του Υιού Της, ενός τόπου ιδιαιτέρως προσφιλούς στην Παναγία μας.

Στον τόπο αυτόν η Παναγία μας προσευχόταν και εκεί δέχθηκε το μήνυμα της Κοιμήσεώς Της. Από αυτόν τον κατεξοχήν ιερό τόπο, στον οποίο βρίσκεται η σεπτή εικόνα Της, εντός του ναού των Αγίων Αποστόλων, ήρθε η εικόνα στην πόλη της Κοζάνης για να μας μεταφέρει τη Θεομητορική χάρη και ευλογία Της.

Αποτελεί παρότρυνση για όλους μας να βρεθούμε και εμείς, όπως και οι Άγιοι Απόστολοι, αυτές τις μέρες πιο κοντά στην Παναγία μας. Και εάν εκείνοι συγκεντρώθηκαν με θαυμαστό τρόπο από όλα τα σημεία της γης, όπου κήρυτταν το ευαγγέλιο του Υιού της, στη Γεσθημανή για να παραβρεθούν στην εξόδιο πομπή της και να της εκφράσουν τον σεβασμό και την αγάπη τους, εμείς ας συγκεντρώσουμε τον νου μας από τις μάταιες περιπλανήσεις σε κοσμικές και βιοτικές μέριμνες και φροντίδες και ας φροντίσουμε να εντρυφήσουμε περισσότερο στη ζωή της Παναγία μας.

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, η μητέρα του Ιησού Χριστού, Μαρία (η Θεοτόκος και Παναγία), πληροφορήθηκε τον επικείμενο θάνατό της από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ τρεις ημέρες προτού αυτό συμβεί και άρχισε να προετοιμάζεται κατάλληλα.

Προσεύχεται στο όρος των Ελαιών και δίνει τα υπάρχοντά της σε δύο γειτόνισσές της χήρες. Επειδή κατά την ημέρα της Κοίμησής της δεν ήταν όλοι οι Απόστολοι στα Ιεροσόλυμα, καθώς κήρυτταν «απανταχού γης», μια νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε κοντά της. Μοναδικός απών ο απόστολος Θωμάς.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.