Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στην Δ. Μακεδονία: 6 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

18 Σεπτεμβρίου 2019
07:42

 

Στις 18/9/2019 κλείνουν 6 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τη συμμορία δολοφόνων της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Οι χρυσαυγίτες μαχαιροβγάλτες κάθονται πλέον στο εδώλιο του κατηγορούμενου και όχι στα έδρανα της Βουλής, και ήδη η εκλογική συρρίκνωσή τους αποτελεί σε μεγάλο βαθμό επίτευγμα και νίκη του αντιφασιστικού κινήματος.

Δεν μπορούμε όμως να εφησυχάζουμε. Ούτε με τη Χρυσή Αυγή ξεμπερδέψαμε ούτε πολύ περισσότερο με τον φασισμό και τα αίτια που τον τρέφουν. Παρόμοια περίοδο πέρυσι δολοφονήθηκε από «φασίστες της διπλανής πόρτας» o Ζακ Κωστόπουλος και οι δράστες παρότι γνωστοί παραμένουν ακόμα ατιμώρητοι. Την τελευταία διετία οι φασιστικές επιθέσεις, σε ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες, ομοφυλόφιλους και γενικά διαφορετικούς, πολλαπλασιάστηκαν, οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες προχωράνε σε κινήσεις ίδρυσης νέου ακροδεξιού κόμματος ενώ ένα νέο φασίζον-ακροδεξιό κόμμα απολαμβάνει το ζεστό χρήμα από την τσέπη μας και τη θαλπωρή των εδράνων της Βουλής, το κόμμα του Βελόπουλου. Πολλοί φασίστες της ΧΑ απλά αλλάξανε μαντρί και τρυπώσανε στη ΝΔ, της οποίας ήδη ηγούνται Κασιδιάρηδες και Μιχαλολιάκοι με πιο καθωσπρέπει εμφάνιση (Άδωνις, Βορίδης κλπ). Η ίδια η ηγεσία Μητσοτάκη δεσμεύτηκε κι ανέλαβε να εφαρμόσει και να κλιμακώσει μια ακροδεξιά ατζέντα του νόμου και της τάξης. Σήμερα συνεχίζει την αντιμεταναστευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, κλειστά σύνορα, στρατόπεδα συγκέντρωσης, εμπόδια στη χορήγηση ασύλου κ.ά), σερβίροντάς την με μπόλικο ακραίο ρατσισμό. Εξαπολύει κύμα τρομοκρατίας και καταστολής στα Εξάρχεια σερβίροντάς το με μπόλικο αντικομουνισμό.

Αυτή η πολιτική ωμής καταστολής και ρατσισμού της ΝΔ με την ακροδεξιά αβάντα του Βελόπουλου έχει στόχο να καλλιεργήσει την ψευδαίσθηση ότι δίνεται «προτεραιότητα στους Έλληνες» την ώρα που οι ίδιοι καταδικάζονται μέσω της μνημονιακής βαρβαρότητας στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Έχει στόχο να αποπροσανατολίζει τους φτωχούς Έλληνες πείθοντάς τους πως εχθρός μας δεν είναι το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, αλλά κάποιοι εργάτες διαφορετικού χρώματος ή φυλής, την ώρα που η κυβέρνηση επενδύει λεφτά για τους εξοπλισμούς, ετοιμάζει περικοπές στο δημόσιο και ανακοινώνει μείωση δαπανών για τη δημόσια Υγεία, δήθεν …μόνο για τους «ξένους». Έχει στόχο την διαίρεση της εργατικής τάξης και τον εμφύλιο των φτωχών μεταξύ τους, την ακόμα μεγαλύτερη καταπίεση κι εκμετάλλευση όλων των απλών ανθρώπων. Παρεμπιπτόντως, καταλήγει να νομιμοποιεί όλο και περισσότερο την ακροδεξιά ατζέντα και να επιτρέπει να ξεσαλώνουν ακόμα περισσότερο κάθε είδους ναζιστικές ένοπλες συμμορίες, που άλλωστε συνεχίζουν να έχουν βαθιές ρίζες και καλύπτονται από την Αστυνομία και τον Στρατό, δηλαδή τους ένοπλους θεματοφύλακες της αστικής «δημοκρατίας».

Ωστόσο ξέρουμε πολύ καλά ότι ο ρατσισμός κι ο φασισμός έρχονται πρώτα για τους «άλλους» μέχρι να έρθει και η σειρά μας. Η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας είναι η απάντησή μας σε λογικές που προωθούν την μοιρολατρική παθητικότητα, την εξατομικοποίηση και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που προωθούν τόσο ο άγριος καπιταλισμός της εποχής μας όσο και ο φασισμός. Οι επιτυχίες του αντιφασιστικού κινήματος αποτελούν λόγο για να συνεχίσουμε τη δράση μας και όχι για να την περιορίσουμε.

  • Γιατί η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται και είναι πιθανή η καταδίκη της σαν εγκληματική οργάνωση. Για να καταδικαστεί η συμμορία από την αποδεδειγμένα αντεργατική αστική «Δικαιοσύνη» που την προηγούμενη περίοδο έριξε αρκετές φορές στα «μαλακά» τους εγκληματίες ναζιστές, ενώ στην Κοζάνη συνεχίζει μετά από 6 χρόνια να διώκει τους 14 αντιφασίστες για τη συμμετοχή σε αντιφασιστική πορεία το 2013. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πολιτική-κοινωνική πίεση που εξασφαλίζουν οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και δράσεις των απλών ανθρώπων.

  • Για να κλείσουν και τα υπόλοιπα γραφεία-γιάφκες τους, για να εξαλείψουμε τη δράση των φασιστικών ταγμάτων εφόδου σε κάθε πόλη και γειτονιά, για να νικήσει η αλληλεγγύη τον φόβο και η μαζική δράση μια χούφτα χρήσιμων ηλιθίων, μισθωτών μπράβων και ρουφιάνων της εργοδοσίας, για να μην επιτρέψουμε να ξεφυτρώσουν νέα εγκληματικά φασιστικά «φρούτα».

  • Για να παλέψουμε ενάντια στην ακροδεξιές πολιτικές της κυβέρνησης και του Βελόπουλου, που τρέφουν τις ναζιστικές συμμορίες.

  • Για να παλέψουμε πιο αποτελεσματικά και από κοινού ντόπιοι και μετανάστες απέναντι στις πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Εχθρός μας το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και οι πολιτικές που το στηρίζουν, δύναμή μας η ενότητα κι ο αγώνας των εργατών και των φτωχών.

  • Γιατί το εγχώριο και διεθνές σύστημα παραμένει σε οικονομικό διέξοδο και εν αναμονή νέων υποτροπών της κρίσης, προετοιμάζεται για νέες αντεργατικές επιθέσεις και αντίστοιχα «μνημόνια» και χρειάζεται τους φασίστες ως όπλο απέναντι στις κοινωνικές αντιστάσεις- έτσι εξηγείται η διεθνής ενίσχυση της Ακροδεξιάς. Συνεπώς ο καπιταλισμός έχει κάθε συμφέρον να μην τιμωρούνται οι φασίστες εγκληματίες ή να πέφτουν στα «μαλακά», όπως συνήθως γίνεται.

  • Γιατί στην περιοχή μας εξακολουθούν να δρουν φασιστικές παραφυάδες όπως «οι Πτολεμαίοι Μακεδόνες» στην Πτολεμαϊδα, που αξιοποιώντας την εθνικιστική υστερία δεν δίστασαν ένα προηγούμενο διάστημα να επιτεθούν σε συμπολίτες μας.

  • Γιατί ζούμε σε μια εποχή που τα σύννεφα πολέμου πυκνώνουν διεθνώς αλλά και στην περιοχή μας, η όξυνση των οικονομικών και στρατιωτικών ανταγωνισμών είναι διεθνής πραγματικότητα, υπάρχει ενδεχόμενο ακόμα μεγαλύτερων πολεμικών επεισοδίων στην Ασία (βλέπε συνεχιζόμενες σφαγές σε Συρία-Υεμένη, πρόσφατη ένταση μεταξύ Ιράν-Σ.Αραβίας, αιματηρή καταστολή στο Κασμίρ κ.ά.), οι εθνικισμοί σε Αιγαίο-Βαλκάνια βρίσκονται σε έξαρση με τον ελληνικό πρώτο και χειρότερο, και ο φασισμός είναι το καλύτερο μέσο για να επιβληθεί η φίμωση της δημοκρατίας και των κοινωνικών διεκδικήσεων, να ποτιστεί ο κόσμος της δουλειάς με εθνικιστικό δηλητήριο και να συρθεί να πολεμήσει στο όνομα κάποιας «πατρίδας» που του κλέβει το ψωμί από το τραπέζι, θα κληθεί να δώσει δηλαδή τη ζωή του για να εξυπηρετηθούν ακόμα περισσότερο τα κέρδη και τα συμφέροντα των αφεντικών του.

Η «ΑΡ.ΣΥ. Ανατροπή» καλεί τον λαό της Δ. Μακεδονίας σε διαρκή επαγρύπνηση, οργάνωση και κινητοποίηση απέναντι σε κάθε είδους φασισμό, ανοιχτό ή συγκαλυμμένο, αλλά και απέναντι στη φτώχεια, τον ρατσισμό και την καταστολή.

Για να μπούνε ισόβια στη φυλακή οι ναζί δολοφόνοι και να επιστρέψουν οριστικά στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας, αλλά και για να ανατραπούν οι πολιτικές που οδηγούν στην αναπαραγωγή τους.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή σε όλες τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις που γίνονται στην Κοζάνη και στις άλλες Πόλεις τις Δυτικής Μακεδονίας

Κοζάνη 18/9/2019

Το Γραφείο Τύπου της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

2 σχόλια

  • Ναι, ναι. Για να επιβάλλετε τον δικό σας φασισμό. Οπως μόνο το υπέροχο μυαλουδάκι σας, μπορεί να συνθέσεις…..
    Φοβερό κάλεσμα. Φοβερό… Να το μάθετε και στους δικούς σας απογόνους.

  • Έλληνες και Μακεδόνες είμαστε.
    Σας πειράζει ανθελληνες?
    Συνεργάτες των Βουλγάρων των Σκοπιανών των Τούρκων και των επενδυτών από τα βάθη της ασιας είσαστε εσείς.
    Μην ξεχνιόμαστε.
    Περάστε και κανένα σχόλιο ρε παλικάρια,είναι πολιτικοποιημένο το σάιτ??????

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.