Kozan.gr: Κοζάνη: “Έφυγε” από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών, ο επί χρόνια ιερατικός προϊστάμενος των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Γεώργιος Μπετσάκος

22 Σεπτεμβρίου 2019
11:34

.

“Έφυγε” από τη ζωή, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 22/9, σε ηλικία 85 ετών, ο επί χρόνια ιερατικός προϊστάμενος των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πατέρας Γεώργιος Μπετσάκος. Ήταν γεννημένος στον Πειραιά και παντρεμένος στην Κοζάνη, στην οποία έζησε κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ιερατικής και ποιμαντικής του διακονίας.  Από το πρωί χτυπούσαν πένθιμα οι καμπάνες του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης αναγγέλλοντας το δυσάρεστο γεγονός. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Δευτέρα 23/9 στις 12 το μεσημέρι, ενώ η σορός του θα βρίσκεται από το πρωί στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

7 σχόλια

  • Γλυκύτατη ψυχή κάτω από ένα αυστηρό ύφος.Από τις πρώτες μου εξομολογήσεις.Θα θυμάμαι πάντα εκείνο το παράδειγμα που μου είχες πει….

  • Καλό παράδεισο στον π. Γεώργιο. Εκόσμησε την τοπική μας Εκκλησία και αφήνει πίσω του πλούσιο έργο τόσο υλικό, όσο και σε ανθρώπους πνευματικά καλλιεργημένους από τον ίδιο.

  • Την ευχη του να εχουμε. Υποδειγμα ιερεως,πνευματικοτητας, χαρισματικου λογου, αρχοντιας. Αφησε το στιγμα της ποιοτητας και της αισθητικης στο ναο , εμπνευσε το πληρωμα,εδωσε νεα πνοη σ ολα. Σ ευχαριστουμε για ολα πατερ. Καποτε με στηριξες σημαντικα στις δυσκολιες μου. Δεν το ξεχνω. Σ ευχαριστω!

  • Φτωχότερη η Κοζάνη χωρίς τον π. Γεώργιο Μπετσάκο
    Ο π. Γεώργιος Μπετσάκος υπήρξε Κοζανίτης εξ αγχιστείας. Ωστόσο αγαπούσε την Κοζάνη σαν να ήταν γεννημένος σ’ αυτήν. Σ’ αυτήν εξ άλλου διήλθε τα περισσότερα και παραγωγικότερα χρόνια της ζωής του. Φρόντισε να ομορφύνει τον ναό στον οποίο διακονούσε, και τον παρέδωσε αληθινό στολίδι, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, στην Κοζάνη μας. Άφησε τεράστιο και αξιολογότατο συγγραφικό έργο στην ερμηνευτική και πρακτική θεολογία. Τα κηρύγματά του ήσαν πάντοτε επιμελημένα και είχε πάρα πολλά πνευματικά παιδιά. Η αρρενωπή φωνή του στη θεία λειτουργία και στις άλλες ακολουθίες ήταν επιβλητική και ταυτόχρονα θελκτική. Το ποίμνιό του τον αγάπησε και τον συνέδραμε σε κάθε του προσπάθεια. Θα μας λείψεις, τίμιε πάτερ. Γινόμαστε φτωχότεροι χωρίς την παρουσία σου. Ο Κύριος, τον οποίο πιστά υπηρέτησες, να σε κατατάξει με τους εκλεκτούς Του.

  • Καλό παράδεισο παπα-Γιώργη.Εμείς όλοι που σε γνωρίσαμε,γνωρίσαμε ένα φίλο του Θεού που ήταν παρών στα όμορφα αλλά και στα πολύ δύσκολα πράγματα στη ζωή μας.Θα σε θυμόμαστε για πάντα!

  • Μεγάλη απώλεια!
    Παραδειγματικά πολύ καλός και φωτεισμένος Ιερέας με χάρισμα λόγου!
    Καλόν Παράδεισο, που πιστεύω ότι θα τον έχει, δίπλα στον πνευματικό του πατέρα Αντώνιο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.