Οι Πρέσπες στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»

1 Οκτωβρίου 2019
13:15
Κανένα σχόλιο

Ο Σεπτέμβριος στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών ήταν αφιερωμένος στις Πρέσπες. Η περιοχή αποτέλεσε τον ένατο προορισμό του προγράμματος Fly me to the Moon-Sounds Greek to Me! με αποκορύφωμα την εκδήλωση της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου!

Το αεροδρόμιο ντύθηκε Πρεσπιώτικα με τοπικές ενδυμασίες, παραδοσιακές μουσικές με τους ήχους των χάλκινων ακόμα και με παραδοσιακή ξύλινη βάρκα πλήρως εξοπλισμένη με δίχτυα ακόμα και καλάμια από τον διάσημο υγρότοπο των Πρεσπών. Το χορευτικό σύνολο του Αθλητικού και Μορφωτικού Συλλόγου Βίγλας Πισοδερίου παρουσίασε τη χορευτική παράδοση των Πρεσπών. Για πάνω από τέσσερις ώρες, φορώντας τις παραδοσιακές στολές του χωριού, τα μέλη του συλλόγου έστησαν Πρεσπιώτικό γλέντι παρασύροντας τους λιγότερο βιαστικούς ταξιδιώτες να χορέψουν σε τοπικούς ρυθμούς από όλες τις πολιτιστικές παραδόσεις της Πρέσπας. Μουσική έπαιξαν ακούραστα οι μουσικοί του συγκροτήματος Presband: Κων/νος Τερψόπουλος-τρομπέτα, Αθανάσιος Κωστόπουλος-Σαξόφωνο, Αναστάσιος Πατσέας-Κλαρίνο, Αθανάσιος Προβίδας-Κλαρίνο, Ραφαήλ Ναλπαντίδης-Ποντιακή λύρα, Στέργιος Βασιλειάδης-Κρουστά, Σταύρος Γκούγιε-Αρμόνιο.

Ταυτόχρονα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις γεύσεις των Πρεσπών με φασόλια Γίγαντες μαγειρεμένα από το Θεόδωρο Φάτση και τον Αρχιμάγειρα της σχολής μαγείρων του ΟΑΕΔ Φλώρινας Κωνσταντίνο Κοπάτσκα που σέρβιραν μαθητές της σχολής καθώς και καβουρντισμένες πιπεριές Φλωρίνης. Τα προϊόντα πρόσφεραν η οικοτεχνία Δημητρόπουλου και ο συνεταιρισμός φασολοπαραγωγών «Πελεκάνος».

Συνεχίζουμε τις δράσεις προώθησης του τόπου μας και των προϊόντων του, δήλωσε ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης. Μετά την περσινή δράση στη Θεσσαλονίκη ήρθαμε φέτος στην Αθήνα και μέσω του αεροδρομίου σε όλο τον κόσμο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και βεβαίως το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και την πλατφόρμα ελculture για την ευκαιρία που μας έδωσαν.

To «Fly me to the Moon» είναι μια συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture. Η συμμετοχή του Δήμου Πρεσπών στην εκδήλωση υποστηρίχτηκε από το πρόγραμμα Poliprespa υλοποιείται από φορείς των Πρεσπών με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τη συγχρηματοδότηση των εταίρων που συμμετέχουν.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.