Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αιμοπεταλιοδοτών «Σταγόνα Ελπίδας» συμμετείχε στην 30η Αμφικτιονία Εθελοντών Αιμοδοτών

2 Οκτωβρίου 2019
18:39
Κανένα σχόλιο

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αιμοπεταλιοδοτών «Σταγόνα Ελπίδας», μέλος της ΠΟΣΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών),

μέσα σε κλίμα γιορτής, χαράς και με βαθύ το αίσθημα του Εθελοντισμού συμμετείχε στην Τελετή Λήξης της 17ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στο ανοικτό θέατρο «Βασίλης Γεωργιάδης» στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Η φλόγα της Αγάπης για δυο μήνες ταξίδεψε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και αφού φιλοξενήθηκε από πενήντα δύο συλλόγους και εικοσιένα Δήμους, όπως και στην Κοζάνη 18-9-19, στην Πτολεμαΐδα 19-9-19, ολοκλήρωσε το ταξίδι της, στο φιλόξενο Ξυλόκαστρο και σήμανε την έναρξη της 30ης Αμφικτιονίας Συλλόγων και Φορέων Εθελοντικής Αιμοδοσίας,

Η συμμετοχή μεγάλου αριθμού αντιπροσωπειών ανα την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης «Οι Φίλοι της Ζωής».
Οι εργασίες της 30ης Αμφικτιονίας ξεκίνησαν την ίδια ημέρα με τον καθιερωμένο αγιασμό, όπως είθισται, στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» και μετά από το σύντομο χαιρετισμό των επισήμων ακολούθησε η πρώτη θεματική ενότητα, με εισηγητή τον Δρ. Αντώνιο Αυγερινό, Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου οι εργασίες συνεχίσθηκαν με δεκαέξι θεματικές ενότητες, από τους εξαιρετικά καταρτισμένους εισηγητές, που είχαμε τη τιμή και χαρά να συμμετέχουν, οι οποίοι θετικά αποδεχόμενοι το αίτημά της ομοσπονδίας, παραβρέθηκαν για να μας μεταδώσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, μέσω των παρουσιάσεών τους.
Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, οι Σύλλογοι και οι Φορείς είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους, μέσω των τοποθετήσεών τους και έπειτα οι εργασίες της 30ης Αμφικτιονίας ολοκληρώθηκαν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Α. & Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Χρήστο Πρωτόπαπα, ο οποίος αφού πρώτα ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα αποτελέσματα των εργασιών και την έκδοση του ψηφίσματος, κήρυξε το πέρας των εργασιών και σήμανε τη λήξη της 30ης Αμφικτιονίας
Επιπρόσθετα ψηφίστηκε ομόφωνα από τους Συνέδρους και το σώμα ως διοργανώτρια πόλη για την Τελετή Αφής και Έναρξης της 18ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Αιμοδοτών το Κιλκίς, με διοργανωτή φορέα το τοπικό τμήμα Ερυθρού Σταυρού που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2020.

Για την ανάθεση της 31ης Αμφικτιονίας δόθηκε παράταση κατάθεσης υποψηφιοτήτων έως τα τέλη του Δεκέμβρη, και από τους εκπροσώπους του συλλόγου μας.

Στην μεγάλη αυτή γιορτή απο την Σταγόνα Ελπίδας συμμετείχαν ο πρόεδρος Χρήστος Σκόρδας, ο Γραμματέας Κώστας Τσιώγκας, και ο Κώστας Βόμβας.

Με τιμή

Για το ΔΣ

Ο

Πρόεδρος

Ο

Γεν. Γραμματέας

Σκόρδας Χρήστος
              Τσιώγκας Κωνσταντίνος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.