Αγανακτισμένη μητέρα διηγείται, μέσω του kozan.gr, την χθεσινή περιπέτεια της υγείας της 6χρονης κόρης της, στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, ζητώντας απαντήσεις από τους αρμοδίους

3 Οκτωβρίου 2019
09:14

Χτες από τις 5 το απόγευμα έχω την εξάχρονη κόρη μου στο νοσοκομείο Κοζάνης στα επείγοντα της παιδιατρικής με υψηλό πυρετό και κοιλιακό άλγος. Οι παιδίατροι εξέτασαν το παιδί και λόγω της κλινικής του εικόνας, παρόλο που τις κάνανε αιματολογικές εξετάσεις και δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό, κρίνανε απαραίτητο να μας παραπέμψουν στους χειρουργούς του νοσοκομείου με σοβαρή ένδειξη σκωληκοειδίτιδας σε εξέλιξη. Οι χειρουργοί που την εξέτασαν μας είπαν ότι το παιδί θα έπρεπε να διακομισθεί στην παιδοχειρουργική του Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη λόγω ότι οι εκεί χειρουργοί δεν αναλαμβάνουν παιδάκια. Στην ερώτηση της γιατρού αν υπάρχει μεταφορικό μέσο της απάντησα ότι δεν υπάρχει γιατί στο σπίτι είχα αλλά τρία παιδιά. Να σημειώσω εδώ ότι είμαι πολύτεκνη μάνα με τον σύζυγο να δουλεύει εποχικός εργάτης στην αρχαιολογία, και μου είπε ότι θα κανονίσει να διακομισθεί το παιδί με ασθενοφόρο. Όλα αυτά να σας πω γίνονται περίπου κατά τις εννιά και μισή με δέκα παρά το βράδυ. Ξανά πηγαίνω το παιδί στους παιδίατρους όπου μπαίνει ορός και περιμένουμε έντεκα και τέταρτο να φύγουμε. Τελικά όχι μόνο δεν φύγαμε στις έντεκα και τέταρτο αλλά μέχρι τη μια και μισή σε ερώτησή μου πότε θα φύγει το παιδί, γιατί μέχρι τότε κοιμόταν στις σιδερένιες καρέκλες στην αίθουσα αναμονής των επειγόντων, μου είπαν ότι δεν γνωρίζουν και ότι υπάρχουν πιο επείγοντα περιστατικά. Τότε ρώτησα την γιατρό αν μπορεί να μου εγγυηθεί ότι και το περιστατικό με το παιδί μου δεν είναι επείγον και ότι δεν θα πάθει κάτι τις επόμενες ώρες με τον πυρετό να ανεβαίνει σε πολύ επικίνδυνα επίπεδα για την ηλικία της.
Να σας πω ότι στο Γεννηματά έφτασα τρεις και τέταρτο περίπου το πρωί, με το παιδί να έχει 39,4 πυρετό και χωρίς φαρμακευτική αγωγή μέχρι εκείνη την ώρα για να μην αλλοιωθεί η εικόνα της κοιλιάς της. Και θέλετε να σας πω και με τι φτάσαμε Θεσσαλονίκη; Αφού είδα ότι αυτοί θα κρίνουν το πότε θα φύγει και αν, πήρα ταξί. Τους είπα ότι θα πάρω ταξί δεν ήρθαν καν να δουν τελευταία φορά το παιδί και ούτε ήρθαν να βγάλουν τον όρο της. Έτσι και εγώ διακινδύνευσα την ζωή της κόρης μου μια φορά ακόμα να φύγω από το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης με τον όρο στο χέρι της μικρής και με ταξί το οποίο μου κόστισε 170€. Και θέλω μέσω της σελίδας σας να ρωτήσω τους εκεί υπεύθυνους ποιος είναι αυτός που “καταδικάζει” ένα εξάχρονο κοριτσάκι με όχι και τόσο ξεκάθαρη διάγνωση να είναι σχεδόν δώδεκα ώρες σε μια αίθουσα αναμονής χωρίς παρακολούθηση και μετά να ταξιδέψει περί τις δύο ώρες σχεδόν αναίσθητο γιατί το μωρό λόγω του υψηλού πυρετού χανόταν στον ύπνο; Θέλω ο διευθυντής της χειρουργικής και η διοίκηση του νοσοκομείου να μου δώσουν τις απαντήσει. Ξέχασα να σας αναφέρω ότι μέχρι την ώρα που έφυγα το ασθενοφόρο είχε έρθει τέσσερις φορές με περιστατικά με την προϋπόθεση να πάρουν την μικρή για Θεσσαλονίκη και οι χειρουργοί το κρατούσαν σταντ μπάι για ένα περιστατικό που αμφιβάλω μέχρι και τώρα που μιλάμε να έχει φύγει από το νοσοκομείο της Κοζάνης.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς της παιδιατρικής γιατί έδειξαν αμέριστο ενδιαφέρον από χτες το βράδυ επικοινωνούν μαζί μου τηλεφωνικά για την κατάσταση της μικρής.
Ελευθερία Σώκου

13 σχόλια

  • Αδιανόητο. Να κάνετε αναφορά στην αρμόδια υπηρεσία του Νοσοκομείου (και όχι για τις εντυπώσεις στο κοζαν και κάθε κοζαν) και να την υπογράψετε ώστε να αναλάβουν την ευθύνη αυτοί που ενδεχομένως δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους αλλά και εσείς για αυτά που γράφετε εφόσον δεν ευσταθούν..

    • Καλή και η αναφορά αν και ξέρουμε που καταλήγουν συνήθως αλλά ακόμα καλύτερη η δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ για να γίνει γνωστό το θέμα σε όλους τους τοπικούς φορείς και για να γνωρίζουμε οι υπόλοιποι πολίτες την κατάσταση που επικρατεί ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι σε τέτοιες περιπτώσεις.

  • Μου έχει τύχει μέχρι τώρα δύο τρεις φορές να βρίσκομαι στα επείγοντα και να περιμένω ατελείωτες ώρες και όταν ρωτούσα να μου λένε ότι υπάρχουν πιο επείγοντα περιστατικά και να βλέπω να μπαίνουν μέσα αυτοί που έχουν γνωστό και τα πράγματα να είναι χαλαρά, μερικοί δε γιατροί να φέρονται με τρομερή αγένεια στην απορία γιατί δε με εξετάζετε εδώ και πέντε, ναι πέντε ώρες, αφού βλέπω ηρεμία και όποιος έχει γνωστό να μπαίνει, κυρία από το βοηθητικό προσωπικό μου πρότεινε να μπω η ίδια στα ιατρεία εξέτασης να τους ενοχλήσω, ενδεικτικό του πω λειτουργούν, πήγα κατέθεσα επίσημο δελτίο παραπονου μέσω της διαδικασίας που έχουν, ποτέ δεν απάντησε κανείς.

    Σας εύχομαι περαστικά 🙁

  • Τον Μάιο πηγα και εγω το παιδι με πονο στην κοιλια και δεκατα. Μου απέκλεισαν το ενδεχόμενο σκουλικη,μου ειπαν οτι ξεκιναει καποια ίωση και οτι πρεπει να το νοσηλεψουν. Τα λευκα φουλ οπως και η crp(δεικτης φλεγμονής). Το ιδιο μου ειπαν και απο χειρουργική, οχι σκουληκι. Πηρα το παιδι 12:30 το βραδυ εφυγα Παπαγεωργίου μονοι μας και οταν φτάσαμε και ειδαν το παιδι ειπαν κατευθείαν οξεια σκωληκοειδιτιδα και μπηκε αμεσα χειρουργείο.

  • Εύχομαι καλή νοσηλεία σε όλους τους εμπλεκόμενους.
    Αυτοί που δεν ψηφίσαμε ποτέ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ψυριζα,τι φταίμε??
    Να ξέρετε ότι δεν έχουμε όλοι την ίδια υπομονή.
    Ούτε έχουμε τίποτα να χάσουμε διότι μας τα πήρατε ολα…
    Κάτι πρέπει να πάρουμε και μεις.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.