4 Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα των Ζώων (Γράφει ο Γιώργος Τριανταφύλλου)

5 Οκτωβρίου 2019
16:33

 

Νομίζω πως είναι έμφυτη η ανάγκη του ανθρώπου για χάδι, συντροφιά, συμπαράσταση και επικοινωνία! Αυτά όλα δεν τα τροφοδοτείται κανείς μόνο από την ανθρώπινη συναναστροφή, την ερωτική ζωή, και τη φιλία αλλά και από τη σχέση του με τα ζώα.

Τα ζώα πολλές φορές μάλιστα, διαθέτουν μεγαλύτερη συναισθηματική νοημοσύνη από κάποιους ανθρώπους, διότι δείχνουν συμπόνια και ανιδιοτελή αγάπη στον ιδιοκτήτη – φίλο τους, απ’ τη πρώτη στιγμή, με τη κάθε ευκαιρία, επιζητώντας απλώς το χάδι, το παιχνίδι και τη συντροφιά.

Πολλές φορές υπάρχει και αμφίδρομη σχέση μεταξύ του ανθρώπου και του ζώου, κυρίως όσον αφορά τα ζώα συντροφιάς, σκυλιά, γάτες, κουνέλια, κ.ο.κ.

Αξιοσημείωτο είναι βέβαια ότι τα ζώα, χρειάζονται τη κατάλληλη εκπαίδευση, και καθοδήγηση από τον άνθρωπο, ο οποίος είναι πιο ισχυρό θηλαστικό, καθώς διαθέτει τη δυνατότητα της κριτικής σκέψης, για να προσαρμόζονται όσο το δυνατόν περισσότερο με τις δικές μας ανάγκες.

Με στόχο την ασφαλή σχέση του ατόμου με το κατοικίδιο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μικρά παιδιά. Ένας εκπαιδευμένος σκύλος σήμερα, μπορεί να βοηθήσει τους νέους όσον αφορά το εκπαιδευτικό κομμάτι αλλά και το ψυχολογικό.

Κατά τη δική μου άποψη τα ζώα, είναι και αυτά ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, για αυτό και πρέπει να τα σεβόμαστε, φροντίζουμε και να τα βοηθάμε, μέχρι και τα <<ελεύθερα>> ζώα, έχουν την ανάγκη μας! Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε και σε αυτά λίγη αγάπη.

Ένα σχόλιο

  • Σωστά είναι όλα αυτά αλλά οι ιδιοκτήτες ζώων πρέπει πριν απ’ όλα να φροντίζουν τα ζώα τους να μην ενοχλούν άλλους ανθρώπους . Σκυλιά που παραμένουν σε βεράντες. Ακάλυπτους και πυλωτες ενοχλούν μέρα νύχτα δεκάδες περίοικους και γειτονες

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.