Η διοίκηση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης απαντά στο δημοσίευμα του kozan.gr με την επιστολή αγανάκτησης μητέρας σχετικά με την περιπέτεια της υγείας της 6χρονης κόρης της

7 Οκτωβρίου 2019
09:36

Σε απάντηση του άρθρου στο kozan.gr– 3 οκτ. 2019- με θέμα: «Αγανακτισμένη μητέρα διηγείται τη χθεσινή περιπέτεια με την υγεία της 6χρονης κόρης της στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο», η διοίκηση του νοσοκομείου αφού διερεύνησε την υπόθεση αισθάνεται την ανάγκη να δώσει διευκρινίσεις: Η ταλαιπωρία της μητέρας και του παιδιού δεν οφείλονται στο ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά στην σύμπτωση, εκείνη τη στιγμή να εμφανιστεί επείγον περιστατικό -αιμορραγία εγκεφάλου- και το ΕΚΑΒ με τη σύμφωνη γνώμη του ιατρού -ιεραρχώντας τη σοβαρότητα- να δώσει προτεραιότητα στη διακομιδή πρώτον του ανθρώπου με εγκεφαλική αιμορραγία που χρειαζόταν άμεση χειρουργική αντιμετώπιση και μετά στο παιδί, το οποίο πέραν του πυρετού δεν εμφάνιζε -κατά την εκτίμηση της χειρουργού- χειρουργικό θέμα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την μετέπειτα πορεία της υγείας του παιδιού που νοσηλεύεται με λοίμωξη στο Νοσοκομείο Γεννηματάς, χωρίς να έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση παρότι θορυβήθηκε έντονα το περιβάλλον του (μητέρα και γιαγιά). Αναλυτικότερα: Το παιδί θα διακομίζετο στο Νοσοκομείο Γεννηματάς στις 23.30’ περίπου. Η συνεννόηση περί της διακομιδής έγινε όπως φαίνεται από τις κλήσεις του ΕΚΑΒ στις 22.22’. Στις 22.40’ το ασθενοφόρο έρχεται στα ΤΕΠ από Πτολεμαϊδα. Στην ετοιμασία για διακομιδή στη Θεσσαλονίκη συνέβη το άκρως επείγον περιστατικό της εγκεφαλικής αιμορραγίας που χρειάστηκε το ασθενοφόρο να πάει τον ασθενή εκ νέου στην Πτολεμαϊδα για αξονική και στη συνέχεια να μεταφερθεί στο Μαμάτσειο όπου έγινε συνεννόηση για διακομιδή σε Νευροχειρουργικό τμήμα Θεσσαλονίκης, αφού όμως πρώτα ”σταθεροποιηθεί” ο ασθενής και μπορέσει να διακομισθεί, πράγμα που συνέβη κοντά στις 02.00’ το βράδυ. Στο διάστημα αυτό οι συγγενείς του παιδιού ζήτησαν τηλεφωνικά από τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ να παρέμβει. Ο ίδιος τους εξήγησε ότι για την προτεραιότητα διακομιδών προέχει η ιεράρχηση της σοβαρότητας του κάθε περιστατικού και ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση το παιδί βρίσκεται στο νοσοκομείο, δεν κινδυνεύει , δεν έχει άλλο ασθενοφόρο για εκτός νομού διακομιδή, αλλά σίγουρα το παιδί θα διακομισθεί. Η μητέρα κάλεσε ταξί και μετέφερε το παιδί στο Γεννηματάς μόνη της. Η διοίκηση του νοσοκομείου ζητά συγγνώμη από τον κάθε πολίτη που τυχόν ταλαιπωρείται με τις διακομιδές, όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση, βεβαιώνει δε την προσπάθεια για ακόμη καλύτερη στελέχωση του ΕΚΑΒ.

Από την Διοίκηση

14 σχόλια

  • καλό θα ήταν να έχουμε περισσότερα ασθενοφόρα αλλά δυστυχώς με την υπάρχουσα κατάσταση και την κρισιμότητα του έκτατου περιστατικού φαίνεται ότι καλώς έπραξαν …

    • Καλό θα ήταν να μπορούν να αντιμετωπίζονται τα περιστατικά εδώ και να μήν χρειάζονται διακομιδες ακόμη και για απλά μερικές φορές θέματα, αλλά μετά πάει αλλού… Προσωπικό, εξοπλισμός και βάλε.

  • Η Κοζάνη η Πτολεμαιδα τα Γρεβενά και η Φλώρινα πρέπει να σχεδιάσουν το μέλλον, γιατί τώρα δεν γίνεται, ώστε να μην εξαρτάται ο ασθενής από ασθενοφόρο. Η διακομιδή περιέχει κινδύνους. έχουμε διάσπαρτα νοσοκομεία, ας δυναμώσουμε ένα ώστε να μην χάνεται κόσμος στο δρόμο για θεσσαλονίκη πρώτον αλλά και να μη μετακομίζουν συγγενείς για μέρες στη θεσσαλονίκη ή και μήνες ακολουθώντας τον άρρωστο.

    στα βασικά πρέπει να συνεννοηθούμε πέρα από κόμματα και παρατάξεις

    πεδίον δόξης λαμπρό για τον ψηφισθέντα από 100.000 ανθρώπους κ. Κασαπίδη

  • το θεμα του οτι ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ οι χειρουργοι της κοζανης να εκτιμησουν παιδια και τα παραπεμπουν ΟΛΑ σε παιδοχειρουργους ειναι το προβλημα. το παιδι οπως αποδειχθηκε ΔΕΝ ειχε χειρουργικο προβλημα και δε θα επρεπε να μπει σε αυτη την ταλαιπωρια και τον κινδυνο

  • κι αν δεν ειχε χειρουργικο προβλημα τοτε γιατι οι χειρουργοι το παρεπεμψαν στην Παιδοχειρουργικη στο Γεννηματας???

  • Δικαιολογίες του νοσοκομείου στο φουλ, α έχουμε πάει κ ξέρουμε, κ πολύ καλά έκανε η μητέρα κ σας έβγαλε στο Κοζάν, γιατί αλλιώς θα συνεχίζονται να γίνονται τέτοια περιστατικά από γιατρούς.

  • ΓΙΑΤΡΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ.ΓΙΑΤΙ;ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ Δ/ΝΤΕΣ.ΔΗΛ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Π. Χ ΣΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ;ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΧ. ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ; κ.λ.π.

  • Γιατί ; Γιατί δίνουμε εκατομμύρια ευρώ για βιβλιοθήκες και πανεπιστήμια!! Και φυσικά κανένας δεν κουνιέται από τον καναπέ του παρά μόνο αν του συμβεί κάποιο σοβαρό περιστατικό υγείας!!! Δυτική Μακεδονία μηδέν υποδομές στην υγεία! Πάλι καλά που υπάρχουν και κάποιοι γιατροί που καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν τα νοσοκομεία ανοιχτά! Μέχρι το επόμενο περιστατικό ( που μακάρι να μην είναι σοβαρό) τρέξτε πίσω από τους υποψήφιους και μετά καθήστε στους καναπέδες σας!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.