Τώρα είναι η ώρα ευθύνης (του Γιάννη Καραβασίλη)

15 Οκτωβρίου 2019
20:59
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η μόνη μας αγωνία το αύριο του τόπου μας!!!

Λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση από το βήμα του ΟΗΕ για πλήρη απιλιγνιτοποιηση της εγχώριας παραγωγής Η/Ε το 2028.
Ο πρωθυπουργός της χώρας εγκαινιάζει το δεύτερο μεγάλο Αιολικό Πάρκο, μετά την Βοιωτία, τώρα στον Καφηρεα Εύβοιας, το αιολικό πάρκο της Ιταλικής Enel k Enel Green power. 67 Ανεμογεννητριες με ισχύ 2,3mw κάθε μία, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 154,1mw,σε έκταση 1050 στρεμμάτων. Έτσι η Enel Green Power έχει στη χώρα μας 350mw αιολικά, 90mw φωτοβολταϊκά, 20mw υδροηλεκτρικα, με τεράστια κέρδη και ελάχιστες θέσεις εργασίας, με ελάχιστη συνεισφορά στην κοινωνική ή άλλη αναπτυξιακή διάσταση!!!

Επίσης ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε πως η Δυτική Μακεδονία θα γίνει πρότυπο απεξάρτησης από τον Λιγνίτη με ειδικό Master Plan, με σημαντικά αντισταθμιστικα οφέλη, με νέες μορφές παραγωγής ενέργειας, για περισσότερες θέσεις εργασίας και φθηνότερη ενέργεια!!!

Αυτή η πρόταση έχει ελάχιστες θέσεις εργασίας και μικρότερο οικονομικό αποτέλεσμα για την περιοχή μας, για την αγορά που θα μαραζώσει!!!

Αυτές οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού, αλλά και οι πρωτοβουλίες των ιδιωτικών κυρία ξένων εταιριών πλήττουν το μέλλον της περιοχής μας.

Έρχεται σύντομα η σειρά μας.

Υπάρχει μια κοινωνική αφασία, μια καλοπέραση, άσε θα δούμε, άσε άλλοι να βγάλουν το φίδι από την τρύπα
Ένας γνωστός πολιτευτής της ΝΔ σήμερα μου λέει δεν βλέπεις δε μιλάει κανένας.
Υπάρχει και η άλλη αισιόδοξη πλευρά, που μας δίνει κουράγιο, με σταμάτησαν στο δρόμο πολίτες άγνωστοι και με παρότρυναν να συνεχίσω να γράφω τις απόψεις μας για να αφυπνισουμε συνειδήσεις, γιατί το αύριο του τόπου μας της Εορδαίας δεν έχει χρώμα, κόμμα και παράταξη, γιατί αυτοί που σήμερα σωπαίνουν εχθές, ως αντιπολίτευση τα έβλεπαν όλα μαύρα και το αντίστροφο.

Εμείς οι ανήσυχοι πολίτες της Εορδαίας δεν θα επιτρέψουμε την ερήμωση της Εορδαίας, θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο και μέσο!!!

Με συλλογικοτητα μαζί με τον Δήμο Εορδαίας που ο Δήμαρχος πήρε σαφή και ξεκάθαρη θέση, τους φορείς, τα συνδικάτα την κοινωνία θα αποτρέψουμε καταστροφικες πολιτικές για τον τόπο μας!!!

9 σχόλια

  • Ας ελπίσουμε να μην είναι αργά ,έστω και τώρα ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί και για μια φορά ας αφήσουμε πίσω την οποία ιδεολογική διάφορα έχουμε για το καλό όλων των ενεργειακών δημων

    • Αγαπητέ φίλε αυτή και μόνο αυτή είναι η αγωνία μου. Αν παραμερησουμε εγωισμούς και κομματικές εμπαθειες, είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά το αποτέλεσμα για την περιοχή θα είναι τέλειο. Ευχαριστώ

  • Ο λιγνίτης τελείωσε στην Ευρώπη. Η μεγάλη μπίζνα είναι τα ΑΠΕ και τ αεριο. Η ΔΕΗ ότι μείνει θα δίνει στους νέους εργαζόμενους ότι κι ο υπόλοιπος ιδιωτικός τομεας. Οτι φάγαμε φάγαμε. Καπούτ τωρα.

  • Αναφέρεσαι σε ελάχιστες θέσεις εργασίας….
    Δεν κατάλαβα.. μήπως η εταιρείες είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα; Η ΔΕΗ που λειτουργεί ακόμα και τώρα σαν ΜΚΟ είδαμε πόσο πρόκοψε

  • Καλημέρα. ΕΛΕΟΣ από το 1960 έως και σήμερα καασκευαστηκαν και ενταχτηκαν στο σύστημα πάρα πολλές Λιγνιτικές Μονάδες, επίσης η κοινωνική ή άλλη προσφορά του καθενός είναι γνωστή και κρίθηκε, επίσης πολλές θέσεις εργασίας θα χαθούν, μεγα πλήγμα για την περιοχή. Για την ταμπακιέρα το κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων έως το 2028 θα μας πει κάποιος,,,,,. Ε όχι και σε όλα άνευ λόγου κριτική. Ευχαριστώ

    • ΗΖ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ Κ.ΚΣΡΑΒΑΣΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΗ. ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ 28. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ.ΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ Κ.Λ.Π.ΕΝΩ ΕΓΩ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΔΑ ΣΤΑ 37 ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ ΚΙ ΑΥΤΟ.

  • Αγαπητέ μου φίλε την αγωνία σου έπρεπε να την βγάλεις πολύ πιο πριν όταν κατηχες και καλή θέση, ξέρεις εσύ τώρα είναι αργά,μην φλυαρίς και μας κουράζεις

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.