kozan.gr: H σημερινή ζωντανή σύνδεση του ΣΚΑΙ με την Μαυροπηγή για το γνωστό ζήτημα της επιστροφής χρημάτων, στην ΔΕΗ, από τους κατοίκους της (Βίντεο)

17 Οκτωβρίου 2019
10:54

 

H σημερινή ζωντανή σύνδεση του ΣΚΑΙ με την Μαυροπηγή για το γνωστό ζήτημα της επιστροφής χρημάτων, στην ΔΕΗ, από τους κατοίκους της. Για τη μεταφορά στο διαδίκτυο kozan.gr.

8 σχόλια

  • Δεν κάνω καν τον κόπο να δω τι θα λένε.
    Δηλαδή το ότι κατάφεραν να δικαωθούν στην αρχή με υπερδιπλάσια ποσά, σημαίνει ότι και στα εφετεία και στα άλλα δικαστήρια επρπε να τους τα δώσουν;
    και περιμενουν από ποιον τώρα να τους πει να μην τα γυρίσουν; Από το κράτος και τη νΔΕΗ που έχουν φουντάρει; Από που;
    ΥΓ ΔΕΝ είστε το μόνο φάντασμα χωριό και σίγουρα εσείς πρλάβατε και πήρατε.
    Ρωτήστε και τους άλλους από γύρω που προσπαθούν..
    ΥΓ2 Πείτε και από πότε και με ποιές διαδικασίες το ελληνικό κράτος σας έδωσε τις περιουσίες αυτές… εχει σημασία.
    ΓΙατί εμένα ο παπούς μου οτι βιος μου άφησε ΚΑΙ δεν το πήρε ΠΟΤΕ τσάμπα αλλά το δούλεψε ΚΑΙ δεν έχει ούτε το 1/3 ως αξία από αυτά που πήρατε εσείς
    επιτέλους…

    • Επειδή η όποια περιουσία σου δεν έχει απαλλοτριωθεί ακόμη, όσο και να παρακαλάς, δεν χρειάζεται να κατηγορείς τους κατοίκους της Μαυροπηγής για χρήματα που τους έχουν δοθεί και τους ζητούν πίσω.

      ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΓ: Μάθε να γράφεις

    • Να μην το δεις φίλε δν μας νοιάζει, ξες τι είναι η αναγκαστική απαλλοτρίωση? Μας διώχνουν παίρνουν τις περιουσίες μας κ τι θέλετε δλδ να τα δώσουμε τζάμπα μήπως? Η μήπως η ΔΕΗ κ καλά χρεωκοπηδε εξαιτίας της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, θα τρελαθούμε τελείως δλδ τώρα, αυτοί αποφάσισαν τις τιμές κ όχι εμείς κ το αν έδωσαν παραπάνω πάλι αυτοί το αποφάσισαν, κ εμάς από ποντοκωμη που μας αναγκάζουν να φύγουμε μας ρώτησε κάνεις αν θέλουμε, ξες τον κόπο που κάναμε για τα σπίτια μας, την ζωή μας ξανά δλδ από το μηδέν, μάθατε να μιλάτε χωρίς να γνωρίζετε τπτ.

    • Άρα εσύ μέσα σε όλα τα άλλα μας λες επίσης ότι οι Μαυροπηγιώτες απέκτησαν και περιουσίες εις βάρος του κράτους τσάμπα κιόλας την στιγμή που ο παππούς ο δικός σου δούλευε!
      Υ.Γ. Την αξία του σπιτιού και της περιουσίας του καθενός δεν θα την κοστολογήσεις εσύ ούτε εγώ ούτε κανείς. Δεν την δημιούργησες εσύ, δεν κουράστηκες εσύ, δεν έτρεξες εσύ και δεν έκανες τίποτα απολύτως εσύ!
      Υ.Γ.2 Μιλάς για υπερδιπλάσια ποσά και ως μέσο σύγκρισης έχεις απλά την νέα απόφαση άρα με την λογική σου αν έβγαινε στο εφετείο 3 ευρώ το τετραγωνικό εσύ θα καταλάβαινες πως στην Μαυροπηγή έμεναν σε αχερώνες και τους έδωσαν υπερδεκαπλάσια ποσά!
      Υ.Γ.3 Την δική σου περιουσία που έχεις και δικαίωμα να την κοστολογήσεις αν κάποια στιγμή έχεις την ΑΤΥΧΙΑ να πρέπει να την παραχωρήσεις αναγκαστικά στην όποια ΔΕΗ δέξου να στην πάρουν και για ένα καρβέλι το τετραγωνικό στην Μαυροπηγή στην Χαραυγή στον Κόμανο, στο Κλείτος, στην Ποντοκώμη και γενικά οπουδήποτε αλλού έξω από τα χωράφια σου δεν σου πέφτει κανένας λόγος και τα λεφτά δεν είναι δικά σου όπως επίσης και στα κέρδη της ΔΕΗ από την εκμετάλλευση των εκτάσεων δεν νομίζω να συμμετέχεις.

  • 1. Να έρθει ο κάτοικος του Τσιαρτσαμπά και των Γρεβενών και να εκφράζει μία αρνητική άποψη κατά των πρώην κατοίκων Μαυροπηγής θα το καταλάβω και θα τον δικαιολογήσω λόγω άγνοιας.
    Αρνούμαι όμως να δεχτώ σχόλια δίχως ένα επιχείρημα από κατοίκους της Εορδαίας, τα οποία προέρχονται από καθαρό κόμπλεξ και μόνο. Και από ποιόυς; Από ανθρώπους που με τον έναν τρόπο ή τον άλλον αρμέγαν τη ΔΕΗ ΑΕ τόσα χρόνια

    2.Αναγκαστική απαλλοτρίωση

    Το χωριό απαλλοτριώθηκε αναγκαστικά και οι τιμές ορίστηκαν από την δικαιοσύνη. Και στην τελική, το τίμημα πληρώθηκε από την ΔΕΗ Α.Ε. και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Αντιθέτως η αναγκαστική απαλλοτρίωση επιτρέπει την επιχείρηση την εκμετάλλευση των λιγνιτικών κοιτασμάτων πλησίον του χωριού και κατ’επέκταση την δημιουργία κερδών. Και να είστε βέβαιοι, αν δεν ίσχυε η αναγκαστική απαλλοτρίωση και οι τιμές καθορίζονταν μετά από ελεύθερη διαπραγμάτευση (μεταξύ επιχείρησης και ιδιοκτητών), οι τιμές θα ήταν πολύ υψηλότερες.

    Για το ιστορικό της υπόθεσης πρωτόδικα εκδικάστηκε μία τιμή €430/κ.μ για μία κατοικία που κρίθηκε ως Α’ κατηγορίας. Η ΔΕΗ ΑΕ άσκησε έφεση και ζητούσε μία τιμή €300/κ.μ. Τελικώς στο εφετείο εκδικάστηκε μία τιμή αποζημίωσης €309/κ.μ.
    Αν μου βρείτε μελετητή-κατασκευαστή ο οποίος θα μου εκπονήσει τις απαραίτητες μελέτες για την έκδοση οικοδομικής άδειας, θα μου κατασκευάσει την οικία και θα μεταφέρει κιόλας τα πράγματά μου από την παλιά στην καινούργια οικία με €309/κ.μ, να μου τον γνωρίσετε και σε μένα για να τον χρησιμοποιήσω σαν υπεργολάβο και να βγάλω κανένα καλό μεροκάματο σαν διαμεσολαβητής.
    Οι κάτοικοι προσφύγαμε στον Άρειο Πάγο. Ο Άρειος Πάγος δεν κρίνει τις τιμές, δηλαδή δεν μπορεί να τις θεωρήσει ψιλές ή χαμηλές, αλλά κρίνει αν η απόφαση συμμορφώνεται στην ισχύουσα νομοθεσία. Ο Άρειος Πάγος δεν δέχτηκε την αίτηση αναίρεσης μας.

    Και καταλήγουμε που; Σήμερα μετά από τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης οι κάτοικοι της Μαυροπηγής χρωστούν την διαφορά των τιμών Εφετείου και Πρωτοδικείου.
    Οι κάτοικοι εκδιώχθηκαν βιαίως μετά την καταβολή της αποζημίωσης σύμφωνα με τις τιμές του Πρωτοδικείου (είχαν σταλεί και τα εξώδικα για την αποχώρηση από τη ΔΕΗ ΑΕ).
    Από την στιγμή που δεν υπήρχε έτοιμος χώρος μετεγκατάστασης (υπαιτιότητα Δήμου) και η ΔΕΗ μας ανάγκασε να φυγούμε, αναγκαστήκαμε να βρούμε αλλού στέγη, με την πλειοψηφία να επιλέγει την Πτολεμαϊδα.
    Έτσι στά τέλη του 2013 και εντός του 2014, λόγω της μεγάλης ζήτησης και μικρής προσφοράς διαμερισμάτων στην Πτολ/δα, παρατηρούμε, ενώ σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα οι τιμές των ακινήτων έπεφταν, στην Πτολ/δα ανεβαίναν ξεπερνώντας τα €1200/τ.μ., δηλαδή στο ίδιο επίπεδο με το ύψος αποζημίωσης μιάς κατοικάις Α’κατηγορίας (τιμές πρωτοδικείου).

    Εμείς φταίμε που σας αφήσαμε τα χρήματατά μας και εσείς χαίρεστε για την αδικία την οποία έχουμε υποστεί.
    Δεν ήταν επιλογή μας η απαλλοτρίωση γι’αυτό και δεν δέχομαι ούτε €1 χρέος.

  • Πουθενα οι κατοικοι, πουθενα ο δημαρχος, πουθενα ο περιφερειαρχης, πουθενα οι βο(υ)λευτες. Πηγαν 3 και ο κουκος να αναδειξουν το προβλημα της Μαυροπηγης.Οτι εγινε και στον Αρειο Παγο δηλαδη. Ετσι και το CNN να ερθει για ρεπορταζ παλι το αποτελεσμα θα ναι το ιδιο. Το χαστουκι απο την πολιτικη λυση ηταν δυνατο και τωρα τρεχετε να προλαβετε τις εξελιξεις. Δυστυχως ειστε μονοι με αντιπαλο το τερας που λεγεται Ελληνικο Δημοσιο.

  • Δημοσιογραφος προς κυριο Χρηστο: τα χρηματα που πηρατε τι τα κανατε;
    Κυριος Χρηστος: πηραμε σπιτια
    Δημοσιογραφος: που πηρατε σπιτια;
    Κυριος Χρηστος: στην Πτολεμαιδα ΡΕ!
    Thug life ?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.