Διαμαρτυρία ΑΣ Διόσκουρων Κοζάνης και Α.Ε Κοζάνης: “Παρά την συνένωση που έγινε, το νέο σχήμα πήρε 2 προπονητικές ώρες λιγότερες αντί για 16 περισσότερες”

18 Οκτωβρίου 2019
21:12

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα προπονήσεων για τα γήπεδα της Κοζάνης και διαπιστώσαμε ότι, παρά την συνένωση που έγινε, το νέο σχήμα πήρε 2 προπονητικές ώρες λιγότερες αντί για 16 περισσότερες!!!!

Πιστεύουμε ότι έχει γίνει κάποιο λάθος ή ελλιπής ενημέρωση προς την νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Π.Ν. διότι υπάρχει ψηφισμένη απόφαση που δίνει κίνητρα για συνενώσεις με βάση την οποία εμείς κινηθήκαμε.

Η προηγούμενη Διοίκηση δεν έβγαλε το πρόγραμμα προπονήσεων, όπως είχε ανακοινώσει, από τον Ιούλιο, ώστε να μπορέσουν οι αθλητές να προγραμματίσουν τα φροντιστήρια αλλά και να δοθεί η πριμοδότηση, ούτε και χαιρέτησε την συνένωση με ανακοίνωση όπως θεωρούμε ότι όφειλε να κάνει.

Η νέα Διοίκηση έχοντας πάρει την σκυτάλη έπρεπε να βγάλει ένα πρόγραμμα προφανώς βιαστικά αφού η σχολική αλλά και η αγωνιστική χρονιά είχαν ξεκινήσει και είναι προφανές ότι δεν έλαβε υπόψη τα κίνητρα της συνένωσης, τα οποία τα αναφέρουμε παρακάτω.

Την απόφαση μπορείτε να την βρείτε: https://oapnkozanis.gr/ypomnima-chrisis-kleiston-dimotikon-gymnastirion-…

Η απόφαση μεταξύ άλλων αναφέρει:

« ο ΟΑΠΝ θέσπισε, κατά το δυνατόν, αδιάβλητα κριτήρια μοριοδότησης των αθλητικών υποδομών και των αθλητικών συλλόγων, τα οποία η μεγάλη πλειοψηφία του αθλητικού κόσμου έκανε αποδεκτά.
Τα κριτήρια αυτά έχουν ως εξής:
1. Θέσπιση κατηγοριών χρήσης σε όλα τα κλειστά γυμναστήρια του Δήμου μας και δυνατότητα πρόσβασης στο ΔΑΚ αποκλειστικά και μόνο των αγωνιστικών τμημάτων των ομάδων
2. Θέσπιση ζωνών χρήσης σε όλα τα κλειστά γυμναστήρια του Δήμου
3. Ποσοστά δημοφιλίας του κάθε αγωνίσματος
4. Επίπεδο αγωνιστικής κατηγορίας της κάθε ομάδας,
5. Η συμμετοχή της ομάδας στα εθνικά πρωταθλήματα των ομοσπονδιών (ΕΟΚ), ΕΟΠΕ & ΟΧΕ ή στα τοπικά πρωταθλήματα
6. Η συμμετοχή αθλητή/τριας σε αγώνες εθνικών ομάδων
7. Το σύνολο των αθλουμένων ανά σύλλογο με αθλητικά δελτία αλλά και το σύνολο των αθλουμένων χωρίς δελτία (ακαδημιών κ.λ.π.)
8. Η δημιουργία αθλητικών συνενώσεων.

Α7. ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΥΝΕΝΩΣΕΩΝ
Επειδή τα κλειστά γυμναστήρια του Δήμου είναι περιορισμένα και η αύξηση των αθλητικών συλλόγων κάθε χρόνο είναι ραγδαία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αδυναμίες αγωνιστικών επιδόσεων και οικονομικής βιωσιμότητας, θεσπίζονται κίνητρα συνενώσεων ομοειδών ομάδων.
• Είναι αδύνατη η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων με την σημερινή πληθώρα των αθλητικών συλλόγων, πόσο μάλλον με τη δημιουργία νέων αθλητικών συλλόγων.
• Καθίσταται αδύνατη η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο μαζικό αθλητισμό.
• Δημιουργεί αδυναμία αγωνιστικών επιδόσεων και οικονομικής ευρωστίας στα αθλητικά σωματεία.
Οι ομοειδείς σύλλογοι που συνενώνονται και περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των κλειστών γυμναστηρίων του Δήμου, θα λαμβάνουν για τα επόμενα δύο (2) χρόνιαπριμοδότηση χρόνου και χώρου: 40% τον πρώτο χρόνο και 20% το δεύτερο χρόνο.
Την ίδια πριμοδότηση θα λαμβάνει ο ενοποιημένος σύλλογος που θα προκύψει από τη συνένωση συλλόγου ενταγμένου στο πρόγραμμα κλειστών γυμναστηρίων με ομοειδή σύλλογο που δεν ήταν ενταγμένος στο πρόγραμμα, με τη μόνη προϋπόθεση, ότι ο δεύτερος σύλλογος συμμετείχε σε τοπικά πρωταθλήματα για 5 τουλάχιστον χρόνια.
Ο χρόνος της πριμοδότησης των δυο ή περισσότερων ενοποιημένων συλλόγων θα αφαιρείται από τον συνολικό χρόνο των υπολοίπων συλλόγων του ιδίου αθλήματος που δεν συνενώνονται.
Σημ.: Το ποσοστό 20% του δεύτερου χρόνου θα προστίθεται στο νέο ποσοστό που δικαιούνται οι δυο ή περισσότεροι σύλλογοι μετά τη συνένωση.
Ενδεικτικά Παραδείγματα:

Α΄Σύλλογος μπάσκετ που δικαιούται βάσει μοριοδότησης 10 ώρες συνολικά σε όλα τα κλειστά γυμναστήρια συνενώνεται με Β’ σύλλογο μπάσκετ που δικαιούται 5 ώρες σε όλα τα κλειστά, δηλαδή οι δυο σύλλογοι θα έχουν από κοινού 15 ώρες.
Την πρώτη χρονιά της συνένωσης οι δυο σύλλογοι θα πάρουν επιπλέον 40% δηλ. 6 ώρες (15+6 ώρες=21 ώρες σύνολο)
και τη δεύτερη χρονιά ένα επιπλέον 20% δηλ. 3 ώρες στο νέο Χ ποσοστό μοριοδότησης που θα προκύψει από την αγωνιστική δραστηριότητα της πρώτης χρονιάς συνένωσης πχ : (Χ+ 3 ώρες).»

Θεωρούμε ότι, με βάση τα παραπάνω, πρέπει να δοθούν 16 ώρες περισσότερες από πέρυσι στην Α.Ε. Διόσκουροι Κοζάνης, και όχι 2 λιγότερες, διότι έτσι φαίνεται να τιμωρούνται οι συνενώσεις.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι έχουμε στείλει, από τον Αύγουστο ακόμα, πρόταση για τις ώρες που επιθυμούμε, και στο οποίο δεν διαταράσσουμε τις ισορροπίες με τις άλλες ομάδες.

2 σχόλια

  • Ποιόν θα πετάξετε έξω για να πάρετε 16 επιπλέον ώρες; βγήκε το πρόγραμμα.. η Διοίκηση σε συνέντευξη που έδωσε δεν είπε ότι καλύφθηκαν όλοι όπως τους αναλογούσε; βρε περίεργα πράγματα..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.