kozan.gr: Tέλος το ποδόσφαιρο από την κεντρική πλατεία Βελβεντού

22 Οκτωβρίου 2019
10:58

Την τοποθέτηση απαγορευτικής πινακίδας για τη χρήση μπάλας στην Κεντρική Πλατεία Βελβεντού αναγράφοντας το μήνυμα: «Σεβόμαστε τον χώρο και τους άλλους» αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βελβεντού, στην τελευταία του συνεδρίαση. Στην κεντρική πλατεία υπάρχει το κτίριο της Παιδικής Βιβλιοθήκης και του Περιφερειακού Ιατρείου αλλά και τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας (ταβέρνες και καφετέριες), όπου συχνά τα παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα διαμόρφωσης υποδομής για ποδόσφαιρο αφού ο χώρος είναι περιορισμένος. Συχνά με τη μπάλα που ξεφεύγει από τον έλεγχο προκαλούνται ζημιές στα κτήρια και δημιουργούνται προβλήματα στους αμέριμνους επισκέπτες των καταστημάτων. Υπάρχουν ήδη σημαντικές υλικές ζημιές στους φωτιστικούς ιστούς της πλατείας, στα παντζούρια της Παιδικής βιβλιοθήκης και του Περιφερειακού ιατρείου ενώ συχνά δεχόμαστε καταγγελίες από πολίτες που έχουν δεχτεί χτυπήματα από μπάλες ποδοσφαίρου ενώ κάθονταν αμέριμνοι σε κάποιο από τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας. Τις ίδιες ώρες, απογευματινές συνήθως, τα χτυπήματα της μπάλας παρενοχλούν σοβαρά τη λειτουργία της Παιδικής Βιβλιοθήκης. Με δεδομένο όλα τα προαναφερόμενα, το Δημοτικό Συμβούλιο Βελβεντού αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, μεταξύ άλλων να διαβουλευτεί με τη νεολαία και να αξιοποιήσει άλλες δημόσιες υποδομές για τέτοιου είδους παιχνίδια, όπως τα γήπεδα 5Χ5 του Δημοτικού Σχολείου και τα γήπεδα του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

2 σχόλια

  • Και στο ΚΑιλαρ τα ίδια. Τα λουλούδια ιδη καταστράφηκαν από την μπάλα και όχι μόνο. Πήγα το παιδί να παίξει και μόνο που δεν έφαγε καμία μπάλα στα μουρμτρα. Δεν τό συζητάμε για φώτα, δέντρα κλπ, σεβασμός σε τίποτα.

  • Τα τραπεζοκαθισματα εχουν πιασει τον μεγαλυτερο χωρο στην πλατεια. Ζωτικος χωρος δεν υπαρχει για να παιξουν παιδια. Οπορε αλλη μια ευκολη λυση για τον δημαρχο να τα βαλεις με τους καταστηματαρχες που ειναι οργανωμενοι η με τα μικρα παιδια. Παρεπιμπτοντως στο επομενο δημοτικο συμβουλιο ας παρουσιασει ο δημαρχος ποσα τετραγωνικα καλυπτει ο καθε μαγαζατορας και ποσα χρηματα βαδει νομου δινει στον δημο. Για να δουμε αν αυτην η αποφαση ειναι προς ωφελος ολης της κοινωνιας η μονο προς ορισμενους……

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.