kozan.gr: Διάλεξη με θέμα: «Βορειοελλαδίτες αρχαιολόγοι στους Δελφούς στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου», με ομιλητή τον Σωτήρη Ραπτόπουλο, διοργάνωσε το λογοτεχνικό περιοδικό «Παρέμβαση», το βράδυ της Τετάρτης 30/10 (Φωτογραφίες & Βίντεο)

30 Οκτωβρίου 2019
21:00

 

Διάλεξη με θέμα «Βορειοελλαδίτες αρχαιολόγοι στους Δελφούς στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου», με ομιλητή τον Σωτήρη Ραπτόπουλο, Αρχαιολόγο ΕΦΑ Γρεβενών, διοργάνωσε το λογοτεχνικό περιοδικό «Παρέμβαση», το βράδυ της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου στο χώρο της θεατρικής ομάδας «Ονειρόdrama». Ο ομιλητής έκανε αναφορά  στους αρχαιολόγους: Νικόλαο Παπαδάκη, που γεννήθηκε στο Λασίθι, αλλά έζησε κυρίως στην Μακεδονία και υπήρξε ο Προϊστάμενος της Αρχαιολογικής Διοίκησης Μακεδονίας στα χρόνια της Κατοχής, στον Ιωσήφ Ραυτόπουλο, από το Σκεπαστό Ανατ. Θράκης, γνωστότερου ως ποιητή, στον Αντώνη Κεραμόπουλο από την Βλάστη της Κοζάνης, τον ιδρυτή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δελφών και διαμορφωτή του συνόλου της Υπηρεσίας, και τέλος στον Χρήστο Τσούντα, Θρακιώτη, θεμελιωτή της έρευνας για την Προϊστορική αρχαιολογία στην Ελλάδα. 

 

Ένα σχόλιο

  • Αλήθεια, έχει αναλογιστεί ποτέ κανείς γιατί τόσο μικρή συμμετοχή έως παταγώδης αποτυχία χαρακτηρίζουν τι κατά τα άλλα πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις της Παρέμβασης;
    Κρίμα!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι