Ποιο είναι το μέλλον της Δ. Μακεδονίας; (του Χαράλαμπου Μυλωνά)

4 Νοεμβρίου 2019
19:16

 

Ποιο είναι το Μέλλον της Δ. Μακεδονίας. Οι ανησυχίες μου όλο αυτόν τον καιρό γύρω από την ενέργεια είναι δικαιολογημένες Ακούμε εδώ και 3.μήνες και στο Άμεσο διάστημα μεγάλες αλλαγές στην ΔΕΗ. Θέλω να πω στον κ. Πρωθυπουργό της χώρας τι είναι αυτό που παίρνει τόσο βιαστικές αποφάσεις για το κλείσιμο τον Μονάδων και ορυχείων. Αλλά έλεγε προεκλογικά και άλλα κάνει τώρα. Γνωρίζει ότι περιοχή της Δ. Μακεδονίας. έχει προσφέρει στον τόπο την Ανεξάρτητη Ενέργεια της Λιγνιτικής παραγωγής εδώ και πάνω από 50 χρόνια, χωρίς να έχουμε την ανάγκη από ξένους παράγοντες. Αυτή είναι η ανταμοιβή που πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια η τοπική κοινωνία απέναντί στο κράτος. Για χάρη του Λιγνίτη έχουν γίνει μετεγκαταστάσεις χωριών αλλά και αγροτεμαχίων. Όταν το 58% της περιοχής του ΑΕΠ αποτελείται από τη δραστηριότητας της ΔΕΗ. τι αποφάσεις θα παρθούν για να καλύψουν θέσεις εργασίας που θα χαθούν τα επόμενα χρόνια. Θέλουμε το μαρασμό και την ερημοποίηση της Δ. Μακεδονίας. Η Μετάβαση που πρέπει να γίνει θα πρέπει να είναι ομαλή και να εξασφαλίσει θέσεις εργασίας για τους νέους, να φέρει επενδύσεις στην Δ. Μακεδονία και να παραμείνει το 17% της Λιγνιτικής παραγωγής. Προτείνω στον κ. Μητσότακη και τον κ. Χατζηδάκη να επισκεφθούν την περιοχή να μιλήσουν μέσα από το τραπέζι του Διάλογο εδώ που χτυπάει η καρδιά της ενέργειας. Μαζί με τους κοινωνικούς φορείς, την ΓΕΝΟΠ, τα τοπικά Σωματεία εργαζομένων, να βρεθεί μια Δίκαιη και Βιώσιμη λύση. Διαφορετικά οι αποφάσεις που θα παρθούν χωρίς την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας αργότερα θα έχουν και το δυσανάλογο πολιτικό κόστος και αυτό θα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Όχι στην απομόνωση και στο αβέβαιο μέλλον της Δ. Μακεδονίας. Θα δανειστώ μια φράση από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή. Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται. Είναι κρίμα να υπάρξει νέα μεγάλη φυγή νέων προς τΙς ξένες χώρες Οι πόλεις της Κοζάνης. Πτολεμαΐδας και Φλώρινας τα επόμενα χρόνια θα είναι πόλεις γερόντων και συνταξιούχων. Όταν μας λέτε το 2028 τέλος οι Λιγνίτες. Κ πρωθυπουργέ γιατί μας αφήνετε στο αβέβαιο μέλλον και την αγωνία; Γιατί μας αλλάζετε τα σχέδια της ζωής μας; Εμείς θέλουμε να παραμείνουμε στην περιοχή μας την αγαπάμε όπως και αγαπάτε την γενέτειρα σας την Κρήτη.. Ο πολιτικός πρέπει να έχει το ανάλογο σθένος και ευθύνη να προστατεύσει τους πολίτες από την αλλαγή των καιρών και της εποχής.

Χαράλαμπος Μυλωνάς

Δημότης Κοζάνης – Εργαζόμενος ΔΕΗ

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.