Νέα κόντρα Σημανδράκου – Ιωαννίδη σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 4/11, στη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την έκδοση ψηφίσματος ενάντια στην στην εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα. Όλα ξεκίνησαν με αφορμή την τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Χ. Κουζιάκη, ο οποίος,  ουσιαστικά υπερασπίστηκε το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως: “η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν αυτή που προχώρησε την προκήρυξη 3Κ και τώρα έχουμε νέο προσωπικό στην υπηρεσία περιβάλλοντος έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες, καθώς κι έδωσε τα χρηματοδοτικά εργαλεία εκείνα κυρίως στο Φιλoδημο) έτσι ώστε να αγοραστούν μηχανήματα από τους Δήμους”.

Oι αναφορές αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Ε. Σημανδράκου ο οποίος ανέφερε: “Υπήρξε μια μεγάλη προσπάθεια υπεράσπισης της προηγούμενης κυβέρνησης από την παράταξη του κ. Ιωαννίδη ακόμη και για την προκήρυξη της 3Κ, ότι ήταν μια σκέψη της προηγούμενης κυβέρνησης. Δε νομίζω ότι ήταν και κάτι τόσο τρομερό, ως σύλληψη, να βγάλει μια προκήρυξη για να προσληφθούν εργαζόμενοι σε όλους τους δήμους, αυτό όμως που πρέπει να διασφαλίσουν οι δήμοι είναι ότι ο καθένας εκεί που έχει προσληφθεί εκεί πρέπει να παραμείνει. Δεν άκουσα όμως τον κ. Κουζιάκη να λέει κάτι για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων όταν τα αεροδρόμια πήγαν σε ιδιώτες ή δεν ξέρω ποια ήταν η άποψη της παράταξης Ιωαννίδη για την παραγραφή του προστίμου της  (καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ), που η προηγούμενη κυβέρνηση τα είχε ψηφίσει. Επειδή δεν ήμουν στο προηγούμενο συμβούλιο θα ήθελα να μάθω ποια ήταν η θέση της παράταξης Ιωαννίδη στα συγκεκριμένα ζητήματα”.

Παίρνοντας το λόγο ο επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λ. Ιωαννίδης, απάντησε: “Είναι η 3η φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο που, ο κ. Σημανδράκος, ευθέως απευθύνεται στην παράταξή μου. Έχει πολύ μεγάλη σημασία αν αυτού του είδους την τακτική του κ. Σημανδράκου την υιοθετεί και την υπερασπίζεται κι ο ίδιος ο δήμαρχος. Όπως ο κ. Σημανδράκος απευθύνεται σε εμένα με βάση αυτά που είπε ο κ. Κουζιάκης, με τον ίδιο τρόπο κι εγώ απευθύνομαι στο δήμαρχο με βάση αυτά που λέει ο πρώτος ή ο δεύτερος, στην τάξη, αντιδήμαρχός του”, συμπληρώνοντας, όταν ο κ. Σημανδράκος ανέφερε ότι εκφράζει την παράταξή του, πως: “Είστε ένα νεφελώδες πράγμα κύριε Σημανδράκο. Δεν έχουμε καταλάβει, ποιος μιλάει, τι, αν είστε ένα ή αν είστε πολλά κι εν τέλει τι είστε. Υπό αυτή την έννοια ο κ. Σημανδράκος ως αντιδήμαρχος και μάλιστα μιας πολύ σημαντικής αντιδημαρχίας έχει το δικαίωμα να λέει ότι μπορώ να λέω ό,τι θέλω, αλλά να μην εκφράζεται ο δήμαρχος από αυτά που λέω, αλλά την ίδια στιγμή να ‘μαι κι Αντιδήμαρχος και να εκφράζω το δημοτικό έργο. Αυτά είναι λίγο πρωτάκουστα πράγματα. Αυτό το παιχνίδι, είμαστε δεν είμαστε, μου θυμίζει παιδιά του δημοτικού. Ποια είναι η άποψή μου για την προηγούμενη κυβέρνηση είναι μια κουβέντα άνευ σημασίας. Να του υπενθυμίσουμε ότι ήταν Αντιπεριφερειάρχης μιας παράταξης που στηρίχθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και παραμένει Αντιπεριφερειάρχης. Άρα είναι ο τελευταίος που θα μπορούσε να μας πει κάτι για την προάσπιση της προηγούμενης κυβέρνησης”.

Ανταπαντώντας ο κ. Σημανδράκος, “έκλεισε” την αντιπαράθεση, λέγοντας: “Εδώ προσπαθούμε να θολώσουμε τα νερά για να βγάλουμε κανένα λαβράκι. Εγώ κατήλθα το 2014 με έναν ανεξάρτητο συνδυασμό (Καρυπίδη), με τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε, να στηρίζει τον κ. Μουμουλίδη, ο οποίος κ. Μουμουλιδης στήριζε μετά τον κ. Ιωαννίδη. Να μην μπερδευόμαστε και να λέμε τα πράγματα όπως είναι. Το τι έκανε μετά ο κ. Καρυπίδης κι αν ήθελε να αγωνιστεί, με τον ΣΥΡΙΖΑ, για το 2019 – 2023, αφορά τον κ. Καρυπίδη”.

kozan.gr