kozan.gr: Κοζάνη: Τίμησαν, το πρωί της Κυριακής 17/11, τη μνήμη του Πολυτεχνείου (Φωτογραφίες & Βίντεο)

17 Νοεμβρίου 2019
12:19

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 46η επέτειο εξέγερσης των ηρωικών αγωνιστών του Πολυτεχνείου, πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Κυριακής 17 Νοεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του kozan.gr:

 

16 σχόλια

  • Η διαρκής ομφαλοσκόπηση αυτού του έθνους αντί να λειτουργήσει ως γνώση και συμμόρφωση, τελικά μας οδηγεί σε μια διαρκή πορεία στασιμότητας και οπισθοδρόμισης.

    Κάποια στιγμή πρέπει να αποδώσουμε στο παρελθόν μας τις διαστάσεις που έχει πραγματικά στο ιστορικό αποτύπωμα και να πάψουμε να ζούμε μυθοποιώντας το παρελθόν τη στιγμή που χάνουμε το παρόν και υπονομεύουμε το μέλλον.

    Το “πολυτεχνείο” ήταν μια αυθόρμητη εκδήλωση αντίστασης που ένωσε τον λαό σε ηθικό επίπεδο και έσωσε τα προσχήματα της αντίστασης που λίγοι έκαναν, αφού η πλειονότητα είτε σιώπησε, είτε συνεργάστηκε.

    Πέραν όλων αυτών η περιβόητη και απόλυτα μυθοποιημένη “γενιά του πολυτεχνείου” εκμεταλεύτηκε αυτή τη λαϊκή εξέργερση, ξεπούλησε στο γιουσουρούμ της πολιτικής ιδέες, αγώνες, συναγωνιστές και τελικά καρπώθηκε μια τρυφηλή ζωή οδηγώντας τη χώρα στη σημερινή πολιτισμική και οικονομική ένδεια.

    Ας δούμε επιτέλους τα σημερινά ζητούμενα κι ας μην αναζητούμε “της γενιάς μας τα πολυτεχνεία”, δεν υπάρχει το ιστορικό πλαίσιο για κάτι τέτοιο και επιπλέον αμφιβάλω αν οι τσάμπα μάγκες των ημερών μας έχουν τα κότσια να ορθώσουν τα στήθη απέναντι σε τανκς, αν και όποτε αυτό απαιτηθεί.

    • ΜΗΝ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΓΕΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΛΗ ΓΕΝΕΩΝ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ. ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΓΕΝΕΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ,ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ.

    • Δε θα μας χωρεσει η πλατεια συντροφε.Δε βλεπεις το πρωι τι εγινε στις φωτο με τη λαοθαλασσα?Εγω δε θαρθω γιατι εχω αγοραφοβεια.Ασε μη ποδοπατηθουμε!Τους αγωνιστικους μου χαιρετισμους συντροφοι

  • “Όταν το παλιό πεθαίνει και αργεί να γεννηθεί το καινούργιο ζούμε την εποχή των τεράτων”.Antonio Gramsci
    Υπομονή και ένα νέο πολυτεχνείο στο μέλλον θα μας ξυπνήσει

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.