Κοζάνη-Δ. Μακεδονία: Λιγότεροι θάνατοι από Ναρκωτικά-Αύξηση αλκοόλ και χασίς

19 Νοεμβρίου 2019
20:24
Κανένα σχόλιο

Μείωση θανάτων από Ναρκωτικά  και μείωση των χρηστών ηρωϊνης, με ταυτόχρονη αύξηση του χασίς και του αλκοόλ, καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας, σύμφωνα με δηλώσεις  στην ΕΡΤ  Κοζάνης του Επιστημονικού Υπεύθυνου του Κέντρου Πρόληψης «Ορίζοντες» της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης , Νίκου Τσακμάκη.

Η  τάση  αυτή  δημιουργεί νέα δεδομένα,  σε ότι αφορά την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού συνολικά  για τις εξαρτήσεις  , με την ενίσχυση της πρόληψης  και του επιστημονικού δυναμικού που υλοποιεί προγράμματα ενημέρωσης  και  εκπαίδευσης στην περιοχή.

Στο πλαίσιο  μάλιστα του έργου της παροχής υπηρεσιών πρόληψης από κάθε είδους καταχρήσεις και εξαρτήσεις, το οποίο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, ο κ. Τσακμάκης  τόνισε  ότι «απαιτείται  η ενίσχυση του επιστημονικού δυναμικού του Κέντρου Πρόληψης στην Π.Ε  Κοζάνης, προκειμένου να υπάρξει άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των κατοίκων και ειδικά των ομάδων γονέων για προγράμματα ενημέρωσης και πρόληψης, αλλά  και να υποστηριχθούν ουσιαστικότερα τα προγράμματα του Κέντρου στα σχολεία, με την εκπαίδευση ακόμη μεγαλύτερου αριθμού εκπαιδευτικών γύρω από τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις».

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.