kozan.gr: Επιστολή διαμαρτυρίας του Α.Σ. “Αναγέννηση Σερβίων”: “Eκφράζουμε την αγανάκτηση – απογοήτευση για όσα συνέβησαν στον αγώνα πρωταθλήματος Β΄ κατηγορίας ανδρών (της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ) μεταξύ της ομάδας μας και της ομάδας του Π.Α.Ο. Κοζάνης – Θεωρούμε ότι όλα αυτά που συνέβησαν αποτελούν ντροπή για το άθλημα και για όλους όσους συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ”

25 Νοεμβρίου 2019
16:44

 

Με την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την αγανάκτηση – απογοήτευση για όσα συνέβησαν στον αγώνα πρωταθλήματος Β΄ κατηγορίας ανδρών μεταξύ της ομάδας μας και της ομάδας του Π.Α.Ο. Κοζάνης. Για μία ακόμα φορά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με καταστάσεις τις οποίες δεν τις ξέρουμε και θεωρούμε ότι αποτελούν ντροπή για τον αθλητισμό. Αντίθετα συγκεκριμένοι αθλητές του Π.Α.Ο. Κοζάνης, που είναι και για ακόμα μια φορά υπότροποι, θεωρούν τον τραμπουκισμό, τις απειλές σε παίκτες της αντίπαλης ομάδας φραστικά ή με μηνύματα (τα οποία υπάρχουν και όταν χρειαστεί θα σας τα παρουσιάσουμε) , την εξύβριση Θείων, συζύγων μανάδων μαγκιά και κομμάτι του δικούς «αθλητισμού».

Επιτέλους θα πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα ώστε αυτές οι συμπεριφορές να εξαλειφθούν οριστικά από τα γήπεδά μας.

Το Σάββατο το βράδυ βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τις παρακάτω καταστάσεις:

Καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα οι αντίπαλοι παίχτες έβριζαν και απειλούσαν τους αθλητές μας. Περιμένοντας αυτή τους την τραμπούκικη συμπεριφορά λόγω των παρόμοιων καταστάσεων που αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν από την συγκεκριμένη ομάδα αλλά και από τα μηνύματα που έχουμε στην κατοχή μας (σε παλαιότερο αγώνα έφτυσαν στο πρόσωπο αθλητή μας και προπηλάκισαν τον προπονητή μας στα αποδυτήρια του γηπέδου) οι αθλητές μας κατάφεραν να μείνουν ψύχραιμοι και να προηγούνται με 17 πόντους διαφορά. Έτσι ο αγώνας διεξήχθη μέχρι το 37:53, όπου μετά από εύστοχο τρίποντο του αθλητή μας κ. Μελαχροινού Αλέξανδρου, αντίπαλος παίχτης και συγκεκριμένα ο κ. Χ (έτσι θα τον αποκαλούμε και στην συνέχεια του κειμένου) και τον έφτυσε στο πρόσωπο (όπως και στο παρελθόν έχει κάνει), μπροστά στα έκπληκτα μάτια των φιλάθλων, των παιχτών και όσων βρισκόταν στο γήπεδο εκείνη τη στιγμή. Δυστυχώς αυτό δεν υπέπεσε στα μάτια των δύο διαιτητών. Εκείνη τη στιγμή παίχτης της ομάδας μας που καθόταν στον πάγκο και είδε το φτύσιμο, ζήτησε εύλογα τον λόγο από το συγκεκριμένο αθλητή με αποτέλεσμα αυτός να κινηθεί προς τον πάγκο της ομάδας μας με απειλητικές διαθέσεις (υπάρχει σχετικό βίντεο). Μαζί του ακολούθησαν και μερικοί ακόμα παίχτες της αντίπαλης ομάδας. Το φτύσιμο και η επιθετική τους αυτή συμπεριφορά ήταν και η αιτία των γεγονότων που ακολούθησαν. Εν συντομία ακολούθησαν φραστικές αντιπαραθέσεις με εξυβρίσεις.

Η κατάσταση πλέον είχε παρεκτραπεί, οι διαιτητές αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο. Με την παρουσία της αστυνομίας μετά από αρκετή ώρα η κατάσταση εξομαλύνθηκε. Εφαρμόζοντας τις υποδείξεις των διαιτητών ο αγώνας ολοκληρώθηκε. Ο κ. Μελαχροινός αποχώρησε από το γήπεδο, αποχώρησε συνοδευόμενος με την οικογένειά του που είχε έρθει για να παρακολουθήσει τον αγώνα. Φανερά θιγμένος από την εν γένει συμπεριφορά κατευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων – Βελβεντού για να καταθέσει μήνυση.

Όταν αυτό έγινε αντιληπτό και κατάλαβε ο κ. Χ ότι σοβάρεψαν τα πράγματα πήγε και εκείνος στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε συγνώμη από τον κ. Μελαχροινό (αφού πρώτα παραδέχτηκε τα γεγονότα). Ο κ. Μελαχροινός τον λυπήθηκε (καθώς αν του έκανε μήνυση θα περνούσε το Σαββατοκύριακο του στο κρατητήριο) και δεν κατέθεσε μήνυση εκείνη την στιγμή αλλά επιφυλάχτηκε ως προς το μέλλον (όπως του δίνει δικαίωμα ο νόμος). Εδώ να αναφέρουμε ότι οι διαιτητές με βάση το φύλλο αγώνα, για το οποίο έχουμε σφοδρές ενστάσεις, παρακράτησαν το δελτίο του κ. Μελαχροινού (έχουμε το σχετικό βίντεο που τον δείχνει να μην απομακρύνετε από τον πάγκο της ομάδας μας και να μην συμμετέχει σε καμία εμπλοκή κ.τ.λ. όπως αναφέρετε στο φύλλο αγώνα) επειδή είχε την ατυχία να δεχτεί τη μεγαλύτερη που προσβολή που μπορεί να υποστεί ένας αθλητής , να τον φτύσουν στο πρόσωπο.

Θεωρούμε ότι όλα αυτά που συνέβησαν αποτελούν ντροπή για το άθλημα και για όλους όσους συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. Ήρθε η στιγμή να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, και να αναλογιστούμε αν είναι αυτό το άθλημα που θέλουμε να πρεσβεύουμε. Όσο ανεχόμαστε και κλείνουμε τα μάτια μας σε τέτοιες καταστάσεις τραμπουκισμού και εκφοβισμού μέσα και έξω από τα γήπεδα τόσο συνένοχοι γινόμαστε όλοι μας. Είμαστε βέβαιοι ότι μέλημα όλων των είναι να προάγεται η αθλητική άμιλλα και το εφ’ αγωνίζεσθαι Ήρθε η ώρα να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα και να βρούμε τρόπους που να φέρνουν νέους αθλητές, μικρά παιδιά στα γήπεδα και όχι το αντίθετο.

Η δικιά μας επιλογή είναι επιτέλους να απομακρυνθούν δια παντός όλοι αυτοί που με ανάλογες συμπεριφορές προσβάλουν με το ποιο άσχημο τρόπο το άθλημα που εμείς θέλουμε να υπηρετούμε και αγαπάμε. Για όλα τα άνωθεν αναγραφόμενα, με τις αποδείξεις που έχουμε στα χέρια μας, σκοπεύουμε να κινηθούμε και νομικά εναντίων παντός υπευθύνου.

Η Γ.Γ. ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ¨ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ΄΄

ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

12 σχόλια

  • Γενικοτερα καποια άτομα που εμπλεκονται με την συγκεκριμενη ομαδα δεν θα επρεπε να ασχολουνται με το αθλημα….
    Εχουν ξαναγινει πολλα σκηνικα
    Πριν καποια χρονια ενας απο τους ‘μαγκες’ της ομαδας θεωρησε σωστο να κοψει με πολυ δυνατο και αντιαθλητικο τροπο ενα παιδι (μιση ηλικια απο αυτον) απο αυτον και το παιδι χτυπησε το κεφαλι του…

  • Επιπεδο τοπικών πρωταθλημάτων.. Και να ήταν μόνο αυτα.. για κλαματα.. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχουμε ούτε μια ομάδα ως νόμος σε μεγάλες κατηγορίες.. κατάντια η οποία έχει ονοματεπώνυμα..

  • Για την εισβολή φιλάθλων στο γήπεδο και την επίθεση σε αθλητές, δεν ειδα να αναφέρει κατι η ανακοίνωση!!!

    Κρίμα για τα μικρά παιδιά που ήταν στο γήπεδο και είδαν ολα όσα συνέβησαν…

  • Άσχετοι κλαπό μπάσκετ και γενικώς απαίδευτοι, τι περίμενες; Κόψτε τους το μπάσκετ και να αποβάλλεται την συγκεκριμένη ομάδα.

  • Ο κ. Μελαχροινός είναι κόσμημα για την κατηγορία και το τοπικό μπάσκετ γενικότερα. αυτό και μόνο φτάνει.

  • Φτάνει με αυτόν τον Παναθηναϊκό. Οι μισοί από εκεί μέσα έπρεπε να έχουν αποβληθεί δια παντός από τα γήπεδα. Σε αυτές τις κατηγορίες παίζουν και παιδιά. Πρέπει κάποια στιγμή η Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. να τους πάρει τα δελτία και να τελειώνει αυτή η φαρσοκωμωδία.

  • Κρίμα που αποσύρθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία, οι νεκροθάφτες του ερασιτεχνικού αθλητισμού, να αναλάβουν το κόστος των αθλιοτήτων τους.

  • οι γηπεδουχοι εχουν στα χερια τους στοιχεια συμφωνα με τα οποια συγκεκριμενοι παικτες του παο πρεπει να βρουνε καλο δικηγορο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.