kozan.gr: Ο Λ. Μαλούτας για τις εξελίξεις με το λογότυπο του Δήμου Κοζάνης: “Το συγκεκριμένο λογότυπο χρησιμοποιούνταν μήνες πριν χωρίς να υπάρχει η εγκριτική απόφαση – Ήρθε μόλις χθες η απόφαση – Το συγκεκριμένο λογότυπο είναι εντελώς ξένο και δε σηματοδοτεί τίποτα από τα χαρακτηριστικά της περιοχής” (Βίντεο)

25 Νοεμβρίου 2019
20:22

 

Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα του kozan.gr, ότι “παγώνει”, προς το παρόν(;), η χρήση του νέου λογοτύπου του Δήμου Κοζάνης, ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λ. Μαλούτας, ρωτήθηκε σχετικώς κι απάντησε, αφήνοντας αιχμές για την προηγούμενη δημοτική αρχή, ότι κακώς χρησιμοποιούνταν όλο το προηγούμενο διάστημα το συγκεκριμένο λογότυπο, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει η εγκριτική απόφαση, η οποία ήρθε μόλις χθες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σημειώνοντας γι’ ακόμη μια φορά πως το συγκεκριμένο λογότυπο, κατά την άποψή του, είναι εντελώς ξένο και δε σηματοδοτεί τίποτα από τα χαρακτηριστικά της περιοχής.

Δείτε το βίντεο που σας μεταφέρει διαδικτυακά το kozan.gr
 

34 σχόλια

  • Μόνο εσύ ΔΗΜΑΡΧΕ,τι τους θες τους διαγωνισμούς και τις επιτροπες! Ότι έχουν κάνει οι άλλοι είναι για πέταμα. Που ήξεραν αυτοι από εξουσία, τα παιδάκια; Να αλλαξεις και σημείο το Χριστουγεννιάτικο δέντρο γιατί οι προηγούμενοι το έβαλαν οπου να ναι. Και να επανέλθουν όλα στη θέση τους! Και να φέρεις πίσω και τους μισθούς του ΠΑΣΟΚ και τους διορισμούς και όλα. Όχι μισες δουλειες! Και μην αφησεις ποτε ξανά άλλους να μπουν στο σπίτι μας στο δημαρχείο και να μας χαλάν και τα επιπλα

    • Ωραίος.ακριβως έτσι.α μην ξεχάσουμε,να καταργηθεί η βιβλιοθήκη ως έχει και να λειτουργεί ως φανός.

          • Επειδή είσαι εσύ γραφικός και λειτουργείς με στερεότυπα δεν σημαίνει ότι εμείς θέλουμε να περάσουμε στην απέναντι όχθη .

        • Το λογότυπο το έκανε ενας γραφιστας, μέσα από πανελλήνιο διαγωνισμό και πρόεδρο της επιτροπής τον Δελιαλής. Ποιος θα αποφασίσει αν ειναι καλό ή οχι; Εμένα μου φαίνεται πολύ καλό για το λόγο ύπαρξης του.

          • Εγώ πιστεύω πως και ένα παιδάκι πέντε χρονών θα έκανε ένα λογότυπο που θα ταίριαζε περισσότερο στην πόλη μας

  • Ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ της πόλης μας, δίνει βαρύτητα στον πολιτισμό. Εσείς οι προηγούμενοι δεν ξέρετε τίποτα. Έχουμε έναν κύριο (ειδικό συνεργάτη) υπεύθυνο πολιτισμού και ταυτόχρονα υπεύθυνο να ελέγξει τα οικονομικά του ΔΗΠΕΘΕ, έχουμε μια αντιδήμαρχο πολιτισμού, και έναν πρόεδρο ΟΑΠΝ. Αναλογίστηκε κάνεις πόσα χρήματα μηνιαίως δαπανούνται για τον πολιτισμό μέσα από τις έμμισθες θέσεις;( Κρατάω μια επιφύλαξη για τον πρόεδρο ΟΑΠΝ που δεν γνωρίζω αν δέχεται μισθό). Μήπως πρέπει κάποιος να πει ένα έλεος στον κύριο δήμαρχο που έχει πάρει φόρα με τον πολιτισμό; Όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει λένε..

  • Αν θυμαμαι καλά το λογότυπο προέκυψε από πανελλήνιο διαγωνισμό με κριτική επιτροπή. Φαντάζεστε να έλεγε ο Ιωαννίδης το 2014 το σχέδιο για την Πλατεία που βγήκε από διαγωνισμό δεν εκφράζει την Κοζάνη και θα το αλλάξω;

    • Το θέμα δεν είναι μόνο να περάσει από μια κριτική επιτροπή, αλλά να γίνει και αποδεκτό στη συνείδηση των πολιτών. Κάτι που δε συνέβη με το λογότυπο.

      • Το λογότυπο ενός δήμου εξυπηρετεί επικοινωνιακές ανάγκες και δεν είναι για εσωτερική κατανάλωση. Θες να κάνουμε ένα γκάλοπ σε πόσους αρέσει το κτίριο της νέας βιβλιοθήκης; Επειδή σε αυτά τα πράγματα ποτέ δεν συμφωνούν όλοι γίνονται επιτροπές ειδικων. Ας μείνουμε λοιπόν με το εθνόσημο αν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε διαδικασίες ( όχι αποτέλεσμα)

        • Κάνεις λάθος, αυτό ισχύει μόνο για εμπορικά σήματα προϊόντων. Ο Δήμος δεν είναι η κοκα κόλα. Το λογότυπο πρέπει να αντιπροσωπεύει ένα φορέα επαρκώς σε κάθε περίσταση. Ειδικά σε μια εποχή που όλες οι Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες δίνουν τεράστια βαρύτητα στην ιστορία και τον πολιτισμό, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα σύμβολα και τις ιστορικές προσωπικότητές τους. Ας μη γίνουμε μια φθηνή αντιγραφή trademarks.

        • Κριθήκατε από τον κόσμο γι αυτό και είστε σπίτια σας . Με κάνατε να ψηφίσω Μαλούτα για να σας ξεφορτωθούμε

  • Στην επιτροπή δε ο ίδιος ο μαλουτας είχε ζητήσει να συμμετάσχει ως μέλος (και συμμετείχε) εκπροσωπούντας την αντιπολίτευση !!! Ίσως έχει ενδιαφέρον να ψάξουμε τα πρακτικά της περιόδου να δούμε τι είχε διατυπωθεί σχετικά !!!

  • Αυτό το λογότυπο δεν θυμίζει σε τίποτα την πόλη της Κοζάνης . Δεν χρειάζεται συζήτηση δήμαρχε , επανέφερε αυτό που κατάργησαν οι πολέμιοι της παράδοσης

  • Ρε δεν καταλάβατε ακόμα οτι θα σας εξαφανίσουμε? Τίποτα δεν θα θυμιζει οτι περάσατε απο τον Δήμο μας! Τολμησατε να κανετε και αλλαγές, άντε απ το σπιτι μας τσουτσεκια! και τετραδια καινουρια θα αγοράσουμε και τα γκραφιτι σας θα σβησουμε και στο σταθμό μονο τα χορτα θα κοβουμε και τα στολίδια αναποδα θα βάζουμε και τη βιβλιοθηκη θα την ανοιγουμε μονο για την παρτη μας και τα αδεσποτα δεν θα μαζεψουμε και το καπνισμα θα επιτρεψουμε στα μαγαζιά, γιατί? Γιατί ετσι γουσταρουμε!

    • Ευτυχώς δεν κάνατε κανένα έργο και δεν θα χρειαστούν πάνω από δέκα λεπτά για να επαναφέρουν τον σταυρό στην πλατεία και να καταργήσουν το λογότυπο – αφηρημένη τέχνη κακίας ποιότητας-

      • Τα έργα του ΕΣΠΑ τώρα τρεχουν. Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ολοι το λογαριασμό στο τέλος. Επίσης μπορεί να ακυρωθεί το κουρί, το γηροκομείο, η παρέμβαση στο σταθμό, το έργο για το νερό από τη Ζωοδόχο πηγή, το ταρτάν του στίβου, να διώξουμε τους επενδυτές από το αεροδρόμιο. Νομίζω σε δέκα λεπτά όλα ακυρώνονται για να μην το κουράζουμε

        • Η συντήρηση των υποδομών δεν είναι έργο φίλε, μη μπερδεύεσαι, είναι η καθημερινή υποχρέωση του Δήμου. Οι επενδυτές είναι ιδιώτες, τους ενδιαφέρει η δουλειά τους, δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Τα μόνα έργα που είδαμε την τελευταία 6ετία έχουν την υπογραφή Μαλούτα.

  • Είστε απίστευτοι , υπερασπίζεστε ένα λογότυπο – αποτυχία κόσμος έχει και αισθητική και γνώση. Όλες οι πόλης παγκοσμίως προσπαθούν με το βλέπει κάποιος το λογότυπο τους να το συνδέει με την πόλη

    • Πες τα ρε φίλε. Με πηγαν και με βάλανε το Δελιαλή στην επιτροπή ενώ θα μπορούσαν να βάλουν στην πλατεία τα λογότυπα και οποίος περνά να λέει τη γνώμη του.

    • Στα σοβαρά πιστεύεις ότι ο κόσμος έξω από την Κοζάνη, για τον οποίο έγινε το λογότυπο, έχει κάτι άλλο στο μυαλό του γι αυτήν, πέρα από τον κρόκο;

  • Δεν έχει καμία απολύτως σύνδεση με την πόλη αυτό το λογότυπο ούτε ακόμα και όταν η φαντασία οργιάσει . Θα πρέπει να κατευθύνουν το μυαλό κάποιου για να μπορέσει με δυσκολία να αντιληφτεί αυτά που θέλουν.

  • Οι προσωπικές εκτιμήσεις του καθενός μας δεν έχουν καμμία σημασια. Υπαρχουν επαγγελματίες που έκριναν το λογότυπο. Ο κ. Δελιαλη (ψάξτε να δείτε ποιος ειναι) είναι κοζανιτης. Και καταξιωμένος στο χώρο του. Και αλλος διαγωνισμός να γίνει παλι θα διαφωνούμε εδω μεσα γιατί έχουμε διαφορετικη αισθητική. Και η βιβλιοθήκη δεν αρέσει σε όλους. Πλέον η τακτική των νυν να καταργούν τα πάντα εχει πλεον γινει γραφική..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.