Ειδική συνεδρίαση, τις επόμενες μέρες, του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων, για τα μάρμαρα Τρανοβάλτου

26 Νοεμβρίου 2019
21:41

 

Ομόφωνα ψηφίστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων, της Δευτέρας 25.11.2019, τα θέματα που αφορούσαν τεχνικά έργα της Δ.Ε. Καμβουνίων, ως παρακάτω:

Α/Α 4. Έγκριση για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σερβίων και του Ελληνικού Δημοσίου (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) για την πράξη «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ & ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΑΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ». Προϋπολογισμός έργου: 54.436 €.

Α/Α 6. Αποδοχή της απόφασης ένταξης για τη χρηματοδότηση του έργου «Παρεμβάσεις αναβάθμισης περιπατητικού μονοπατιού για την ανάδειξη του γεωπάρκου στη θέση “ΜΠΟΥΧΑΡΙΑ” της Τ.Κ. Μικροβάλτου» προϋπολογισμού 145.500,00€ στην υποδράση 19.2.4.3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020. Έγγραφή του έργου στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή της Σύμβασης με την ΟΤΔ.

Α/Α 8. Αποδοχή μελέτης του έργου με τίτλο «Διαμορφώσεις χώρων υφιστάμενων παιδικών χαρών Δήμου Σερβίων» (αφορά ασφαλώς και τις παιδικές χαρές της ΔΕ Καμβουνίων).

Στα λοιπά θέματα της Δημοτικής Ενότητας Καμβουνίων που συζητήθηκαν εκτός ημερήσιας διάταξης, είχαμε:

– Ανακοίνωση του δημάρχου για προγραμματισμό μέχρι τέλος Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων με αποκλειστικό θέμα τα μάρμαρα Τρανοβάλτου, με την κατάθεση προτάσεων στη λογική της δημιουργίας συνεταιρισμού ή αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή ο οποίος θα αναλάβει τη συνολική χρήση, με την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που έχει εκπονήσει η ΑΝ.ΚΟ..

– Σε ερώτησή μας σχετικά με την ανακίνηση του θέματος της αξιοποίησης των ΜΑΒΕ, ο δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι ο χώρος ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και εφόσον υπάρξει θέμα και διαβιβαστεί στο δήμο μας, θα απευθυνθούμε στις τοπικές κοινωνίες της περιοχής.

– Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σερβίων είναι η Μαίρη-Ελευθερία Χριστοδούλου, δημοτική σύμβουλος από την Ελάτη, εκπρόσωπος του συνδυασμού ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ, μετά από πρόταση της επικεφαλής του συνδυασμού Ρίτσας Σπυρίδου.

Το μεγαλύτερο μέρος στην προ ημερήσιας διάταξης ενημέρωση-συζήτηση, μονοπώλησε σε πολύ υψηλούς τόνους(!) το θέμα της επίσκεψης-παρουσίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βουλής Αλέξη Τσίπρα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων στις 14.11.2019.

mikrovalto.gr

Ένα σχόλιο

  • – “Σε ερώτησή μας σχετικά με την ανακίνηση του θέματος της αξιοποίησης των ΜΑΒΕ, ο δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι ο χώρος ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και εφόσον υπάρξει θέμα και διαβιβαστεί στο δήμο μας, θα απευθυνθούμε στις τοπικές κοινωνίες της περιοχής.”

    ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ “ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΕΙ ΣΤΟΝΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ”;;;;

    όπως λένε και πολλοί ψηφοφόροι του βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη για τους μετανάστες “όποιος θέλει αμίαντο να τον πάρει σπίτι του”

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.