Δείτε μόνο στο kozan.gr βίντεο, διάρκειας 25 λεπτών, με τα σχόλια, τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις και τους προβληματισμούς, που τέθηκαν, από τους εκπροσώπους Φανών, Συλλόγων και Φορέων της περιοχής, σχετικά με τη διοργάνωση της Koζανίτικης Αποκριάς, σε εκδήλωση – συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 1/12 (Βίντεο)

1 Δεκεμβρίου 2019
23:56

 

 Δείτε μόνο στο kozan.gr, βίντεο διάρκειας 25 λεπτών, με τα σχόλια, τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις και τους προβληματισμούς, που τέθηκαν, από τους εκπροσώπους Φανών, Συλλόγων και Φορέων της περιοχής, σχετικά με τη διοργάνωση της Koζανίτικης Αποκριάς, σε εκδήλωση – συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Κυριακής 1/12, στο Κοβεντάρειο, έπειτα από προσκλητήριο του ΟΑΠΝ Κοζάνης. Ζητήματα όπως ότι λιγοστεύει ο αριθμός των τραγουδιών που ακούγονται στην πλειοψηφία των φανών, ότι δεν πρέπει να  αλλοιωθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας της Αποκριάς με άλλα ξενόφερτα στοιχειά,  προβληματισμοί για το τι θα γίνει με το “κενό” που υπάρχει μεταξύ της λήξης της παρέλασης μέχρι να ανάψουν οι φανοί, το βράδυ της Μεγάλης Αποκριάς, τι θα γίνει με την παρέλαση και τις χρονοτριβές που παρατηρούνται μπροστά από το σημείο που βρίσκονται οι επίσημοι και διάφορα άλλα ζητήματα με το τι σερβίρεται σε κάποιους φανούς και τι σε άλλους και διάφορα ζητήματα διαφήμισης και προώθησης του εθίμου.

 

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χάλκινα από τη μπάντα “Κοζανίτικο Τακίμι”

11 σχόλια

  • αυτου του ειδους οι παρεμβασεις-συζητησεις-προτασεις-διαπιστωσεις-ενεργειες θα επρεπε να εχουν ξεκινησει ηδη απο τον σεπτεμβριο κυριοι!! τωρα ειναι πλεον αργα!! παλι “στο ποδι” μελετη&οργανωση, παλι μια απ τα ιδια λοιπον!! θα πρεπει ολοι μας να κατανοησουμε πως το καρναβαλι στην κοζανη ειναι θεσμος με πολυετη αλληλοχια και οποιαδηποτε αποφαση θα επρεπε να λαμβανεται με περισση σοφια!! ομως αντι αυτου εχουμε μια ανωμαλη κατασταση καθε χρονο που αμαυρωνει και συκοφαντει στην τελικη αυτη την ομορφη παραδοσιακη κατασταση των προγονων μας!! επιτελους εστω και τωρα την τελευταια στιγμη πραξτε σωστα τουλαχιστον να βλεπουν κατι ομορφο και να το “ζουν” οι επομενες γενιες..οπως εκεναν καποτε οι παλαιοτεροι!! με αχταρμαδες και αρπακολλες..τιποτα σωστο δεν γινεται!!

    • Η εκδήλωση ήταν ανοικτή, μπορούσες να πας και να καταθέσεις τις απόψεις σου. Έχει προηγηθεί και άλλη συνάντηση τους προηγούμενους μήνες.

        • Δεν ξέρεις τι σου γίνεται, μόνο γκρίνια, αν ήσουν όντως στην εκδήλωση έπρεπε να καταθέσεις την άποψη σου, όχι να γκρινιάζεις εκ των υστέρων χωρίς να λες τίποτα συγκεκριμένο!

  • ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΖΗΤΗΣΑΤΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΜΠΥΡΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΚΟΣΜΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ??? ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΠΥΡΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΕ ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΤΣΙΔΙΚΟ ΣΤΑΙΛ ΟΥΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΤΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΟΝΑΧΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΥΤΕ ΟΙ ΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΒΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΙΤΕ ΣΦΑΙΡΙΚΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ Ν ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΑΠΟΨΕΙΣ.

  • μεχρι και στην πτολεμαιδα οι ποντιοι αναβουν φανους,παει μας την πηραν την κοζανιτικη αποκρια κι εμεις κοιμομαστε ορθιοι! καληνυχτα

  • ΚΟΖΑΝΗ:
    1)νιαημερος
    2)αποκριες
    3)αρινταγας

    το τριπτυχο της ουσιας αυτης της πολης μεχρι εκει φτανουμε μεχρι εκει παμε, οχι απλα δεν υπαρχει μελλον αλλα ουτε καν καποιο παρον. οταν τρεχουν ζητηματα υψηλοτατης σοβαροτητας καποιοι επιλεγουν να ασχοληθουν με τα γιαπρακια τα μπρεμπρε κ το ποσα αρματα θα κατεβουν η π.μελα.

    • στηριχτηκαμε πολυ στους μισθους της ΔΕΗ και αφησαμε στην τυχη τους ολα εκεινα που θα μπορουσαν να φερουν χρημα στην πολη και γενικοτερα στην περιοχη! μια λυση ειναι η προσελκυση τουρισμου!! τωρα θα πρεπει να τρεξουμε μπας και προλαβουμε κατι να κανουμε! γιατι πολυ απλα τον ΝΙΑΗΜΕΡΟ οι Γαλλοι θα τον ειχαν κανει φετιχ εκθεση παγκοσμιως γνωστο, αναλογα οι Αμερικανοι θα ειχαν γυρισει ταινια με θεμα την Κοζανιτικη Αποκρια ενω οι Ιαπωνες θα ειχαν κανει 5-6 ντοκιμαντερ με θεμα τον “Αρινταγα” και τον Μπουρινο και θα το προβαλανε καθε μεσημερι στο Νασιοναλ Τζεογκραφικ!!! Ενω εμεις ειμαστε απλα ελληναρες δυστυχως

  • Βαρεθηκα να βλεπω ν ασχολουνται με την Αποκρια οι ιδιοι και οι ιδιοι ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ με τα ιδια αποτελεσματα καθε χρονο δηλαδη “οι κοζανιτες να φευγουν εκτος εκεινες τις μερες και οι ξενοι που ερχονται να μενουν ανικανοποιητοι” απο την προχειροτητα σε ολο της το μεγαλειο Χρειαζεται νεο αιμα με φρεσκες ιδεες και συνδυασμος του “παλαιου” με το “νεο” σε ολα τα επιπεδα Δωστε τοπο στα νιατα και στο φρεσκο Ανανεωση σε ολα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.