Επισκέψεις φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) στις εγκαταστάσεις των εταιρειών Deloitte, MLS και Exothermia στη Θεσσαλονίκη

6 Δεκεμβρίου 2019
21:46

 

Στις 5 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψή φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) στις εγκαταστάσεις των εταιριών Deloitte, MLS και Exothermia στη Θεσσαλονίκη. Το ενδιαφέρον των φοιτητών του τμήματος ήταν πολύ μεγάλο, καθώς συνολικά συμμετείχαν στην επίσκεψη 65 φοιτητές, συνοδευόμενοι από τους κ.κ. Παντελή Αγγελίδη, Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος ΗΜΜΥ, Μπίμπη Σταματία, Επίκουρη Καθηγήτρια και τον Δόση Μιχαήλ, Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Οι φοιτητές επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις των εταιριών και είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους εταιριών που αντιπροσωπεύουν ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο και καινοτόμο επιχειρηματικό κλάδο.

Πρώτος σταθμός η Deloitte, ένας πολυεθνικός κολοσσός που κατατάσσεται από τους πρωτοπόρους παγκοσμίως στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών με έμφαση στις νέες τεχνολογίες. Στη Θεσσαλονίκη απασχολεί περίπου 300 επαγγελματίες στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και απόφοιτοι του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών/ ΠΔΜ. Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της επιχείρησης, από την κα. Αλίκη Τσακμάκα, Consultant, HR και ξενάγηση στους χώρους εργασίας από τον κ. Ζαραλίδη Βασίλειο, Consultant, HR. Ακολούθησε διάλογος μεταξύ των φοιτητών και του Director Consultant κου. Russo Riccardo, σε θέματα τεχνολογίας και ευκαιριών καριέρας.

Δεύτερος σταθμός η MLS Innovation, μία ελληνική επιχείρηση σταθμός στο χώρο της τεχνολογίας με περισσότερα από 30 χρόνια δραστηριότητας στα Βαλκάνια και ευρέως αναγνωρίσιμα τεχνολογικά προϊόντα στον ελλαδικό χώρο. Πραγματοποιήθηκε υποδοχή από τον κ. Π. Μαλτέζο, After Sales Service Director της επιχείρησης, ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και χώρους εργασίας, παρουσίαση της πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης MAIC καθώς και του τμήματος Research & Development για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων. Ακολούθησε διάλογος πάνω σε θέματα τεχνολογίας, οργάνωσης, προϊόντων καθώς και απασχόλησης προσωπικού.

Τρίτος και τελευταίος σταθμός η Exothermia, μία startup επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2007 από το εργαστήριο Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την προσομοίωση καταλυτών και κινητήρων εσωτερικής καύσης μέσω εξειδικευμένου λογισμικού. Η επιχείρηση πλέον δραστηριοποιείται σε 7 χώρες και περιλαμβάνει στους πελάτες της μερικούς από τους ισχυρότερους παίκτες της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των δραστηριοτήτων της εταιρίας από τον κ. Κολτσάκη Γρηγόριο, ιδρυτικό μέλος της εταιρίας, και Καθηγητή του τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ. Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα έρευνας, προϊόντων, αγοράς αλλά και ζητήματα απασχόλησης ενώ ακολούθησε διάλογος με τους φοιτητές.

 

To Tμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας χαρακτηρίζεται από ισχυρή εξωστρέφεια, υψηλή αρτιότητα εκπαιδευτικών υποδομών και διαδικασιών και έντονη ερευνητική δραστηριότητα. Αυτή η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων εξωστρέφειας που πραγματοποιούνται από το ΗΜΜΥ με στόχο τη διασύνδεση του τμήματος με την αγορά εργασίας. H επόμενη αντίστοιχη προγραμματισμένη δράση είναι:

  • Ημέρα καριέρας με την εταιρεία TeamViewer – Δευτέρα 9/12/2019 , 12.30 μ.μ, τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ΠΔΜ, Καραμανλή και Λυγερής.

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.