Κοζάνη: Με την κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη συνεχίστηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, η δίκη για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου

11 Δεκεμβρίου 2019
14:17
Κανένα σχόλιο

Με την κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη συνεχίστηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, η δίκη για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας.

Στο εδώλιο κάθονται η ίδια του η μητέρα, Δέσποινα Κουτσέγκου και o πατριός του, Χρήστος Ντιός που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η δημοσιογράφος ερευνήτρια που άνοιξε πρώτη τον κύκλο των καταθέσεων στο δικαστήριο, περιέγραψε αναλυτικά και με λεπτομέρειες τα στοιχεία που ανέδειξε η έρευνα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» και την εικόνα που αποκόμισε η δημοσιογράφος από την επαφή με τους κατηγορούμενους από την στιγμή που απευθύνθηκαν στο «Τούνελ» έως και το σημείο που εντοπίστηκε η σορός του άτυχου Κωστή.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η δημοσιογράφος στο δικαστήριο από την πρώτη στιγμή της είχε κάνει εντύπωση πως η Δέσποινα δεν έδειχνε έκδηλη ανησυχία και πόνο για την εξαφάνιση του παιδιού της. Στα διαλείμματα συνεχώς ζητούσε από την Αγγελική Νικολούλη να μην δώσει έμφαση στις κατηγορίες που ακούει από τους κατοίκους της Σιάτιστας που τηλεφωνούσαν και μιλούσαν για εκείνη.

Η Αγγελική Νικολούλη τόνισε επίσης, ότι η μητέρα και κατηγορούμενη συνεχώς προσπαθούσε να κατευθύνει τις έρευνες της εκπομπής σε βάρος του Σπύρου, επιστήθιου φίλου του Κωστή, στον οποίο είχε πάει εκείνη τη νύχτα.

Παράλληλα, ενοχοποιούσε και τον πρώην πεθερό της για τον οποίο είχε ισχυριστεί ότι ίσως εκείνος να του είχε κάνει κακό επειδή είχε πουλήσει ο Κωστής την κληρονομιά του πατέρα του για να βοηθήσει οικονομικά την μητέρα του.

Σύντομα όμως από την έρευνα του «Τούνελ» φάνηκε ότι αυτές οι κατηγορίες ήταν αίολες και ότι κάτι άλλο είχε συμβεί στον άτυχο νέο, γι αυτό και παρά την απροθυμία της οικογένειας, η έρευνα της δημοσιογράφου συνεχίστηκε με επιμονή στην περιοχή.

Μάλιστα, ο φίλος του Κωστή, Σπύρος που είναι και βασικός μάρτυρας κατηγορίας, ανέφερε τότε στο «Τούνελ» ότι ο Κωστής είχε φύγει το βράδυ για να πάει στο σπίτι του και σίγουρα δεν θα επέστρεφε σε εκείνον, γιατί ήταν κουρασμένος και το πρωί είχε δουλειά όπως του είχε πει. Μάλιστα ανέφερε ότι πήγε αιφνιδιαστικά το επόμενο πρωί στο σπίτι του και είδε την μητέρα του να καθαρίζει με ατμό την κουζίνα και το χαλί.

Την μαρτυρία του για την επιστροφή στο σπίτι, την επιβεβαίωσε και η θεία του Κωστή, μιλώντας στο «Τούνελ». Ανέφερε πως είχε ακούσει τον Κωστή να επιστρέφει μισή ώρα μετά τις 11 το βράδυ εκείνη την μοιραία νύχτα και δεν άκουσε ούτε άλλες φωνές έξω από το σπίτι ούτε μηχανή αυτοκινήτου, όπως ήταν ένας από τους πολλούς ισχυρισμούς της μητέρας.

Στο σημείο αυτό, η Αγγελική Νικολούλη μετέφερε την εμπειρία και από την συνέντευξη του μικρότερου αδελφού του Κωστή που φερόταν σαν να τον είχαν δασκαλέψει τι θα πει, κάτι που είχε διαπιστώσει και ψυχολόγος η γνώμη της οποίας ζητήθηκε από την εκπομπή.

Ανάμεσα σε άλλα η δημοσιογράφος στάθηκε ιδιαίτερα στην απάθεια που έδειξε η μητέρα όταν την ενημέρωσε για την ανεύρεση του πτώματος του γιου της στο κτήμα του πατριού του, απαντώντας μόνο πως όντως ήταν δικό τους κτήμα, ενώ την ίδια ώρα ο πατριός του είχε ισχυριστεί πως δεν γνώριζε σε ποιον ανήκει.

Από εκείνη την περίοδο και μετά ξαφνικά σταμάτησαν οι επαφές των δύο κατηγορουμένων με την εκπομπή, όμως μετά από απαίτηση των πολιτών της Σιάτιστας και όχι μόνο, η έρευνα του «Τούνελ» συνεχίστηκε.

Το αίμα στην κουκούλα του αγροτικού

Η επίμονη έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη κατέληξε στο αυτοκίνητο του πατριού που είχε φροντίσει να πουλήσει. Η εκπομπή βρήκε τον νέο ιδιοκτήτη του στην Βέροια και μίλησε μαζί του. Είχε προσέξει ότι στην εσωτερική πλευρά της κουκούλας του αγροτικού υπήρχαν κάποιες κηλίδες που δεν έβγαιναν παρά το συνεχές πλύσιμο. Θέλοντας να βοηθήσει την έρευνα έστειλε ο ίδιος την κουκούλα στον γενετιστή Γιώργο Φιτσιάλο.

Ο ίδιος εντόπισε σταγόνες αίματος, που είχαν ταλαιπωρηθεί πολύ από τα πλυσίματα, ωστόσο από την ανάλυσή του προέκυψαν ενδείξεις ότι ήταν ανθρώπινο, χωρίς ωστόσο να μπορεί να εξαχθεί DNA.

Η δίκη ήταν αρκετά έντονη και η δημοσιογράφος δέχτηκε συνεχή ερωτήματα από τον συνήγορο υπεράσπισης των κατηγορούμενων, Απόστολο Λύτρα.

Ανάμεσα σε άλλα που ειπώθηκαν από τον δικηγόρο, αφού προσκόμισε μία απόδειξη διοδίων του πατριού, ήταν και η απορία για το πώς μπορούσε να εξηγηθεί η εγκληματική ενέργεια από πλευράς του στην Σιάτιστα. Ως προς αυτό η δημοσιογράφος τόνισε ότι αυτό είναι κάτι που οι Αρχές καλούνται να απαντήσουν και να εξηγήσουν από την δική τους έρευνα.

Πρόσθετα, ο κ. Λύτρας ανέφερε πως αστυνομικοί μετά την ανεύρεση του πτώματος μετέβησαν στην οικία της οικογένειας στην Σιάτιστα και ερεύνησαν με το ειδικό σπρέι αν υπήρχαν ίχνη αίματος, αλλά δεν βρήκαν. Η δημοσιογράφος τότε επισήμανε ότι η οικογένεια τότε είχε φύγει και ζούσε στην Ελευσίνα. Πράγματα έλειπαν μέσα από το σπίτι όπως και το χαλί και ένα σπίτι είχε πλυθεί αρκετές φορές εφόσον κατοικείτο, άρα δεν ήταν δυνατός ο εντοπισμός αίματος.

Ακολούθησε η κατάθεση του επιστήθιου φίλου του Κωστή, Σπύρου Καλαμπούκου, που περιέγραψε τις σχέσεις του Κωστή με την μητέρα του και την υπόλοιπη οικογένειά του και στάθηκε ιδιαίτερα στην απαθή στάση της που την διέκρινε. Η δίκη συνεχίζεται στις 15 Ιανουαρίου 2020 με την κατάθεση του κυνηγού, Σαράντη Λιάκα, που βρήκε το άψυχο σώμα του Κωστή Πολύζου, σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του πατριού του και με τις καταθέσεις και άλλων μαρτύρων.

Δείτε καρέ- καρέ την βαθιά έρευνα του «Τούνελ» γύρω από την απίστευτη αυτή υπόθεση ΕΔΩ.

 

anikolouli.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.