Συμμετέχουμε στη σύσκεψη του ΣΕΕΕΝ την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας στις 19:00

16 Δεκεμβρίου 2019
21:52
Κανένα σχόλιο

Αγωνιζόμαστε ώστε να μην κλείσει καμία μονάδα κανένα ορυχείο της ΔΕΗ, Καμία αύξηση στα τιμολόγια ηλεκτρικού Ρεύματος και στην τηλεθέρμανση.

Συνάδελφοι,

Καμία αναμονή, καμία ανοχή στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της ΔΕΗ Α.Ε που οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και την εξαθλίωση, στην ενεργειακή φτώχεια.

Το κλείσιμο μονάδων και ορυχείων που προωθείτε θα επιφέρει χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας και ανέργους, περιβαλλοντική καταστροφή, αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και των τιμολογίων της τηλεθέρμανσης κ.α

Για τον κλάδο των κατασκευών οι συνέπιες θα είναι μεγάλες καθώς χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίες σε παρεμφερή δραστηριότητες γύρω από την ΔΕΗ Α.Ε, απόλυση των εργαζομένων όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V που θα είναι αδύνατον να απορροφηθούν σε ανάλογα κατασκευαστικά έργα, διακοπή των αρχαιολογικών ανασκαφών στα ορυχεία της ΔΕΗ Α.Ε , υποχώρηση της οικοδομικής δραστηριότητας, μειώσεις μισθών, αβέβαιη είναι η υλοποίηση των μετεγκαταστάσεων των οικισμών που θα εργάζονταν κάποιοι εργαζόμενοι κοκ.

Αυτό το μέλλον ετοιμάζουν για εμάς και τις οικογένειες μας. Οι μεγάλες επιχειρήσεις σε ενέργεια και κατασκευές έχουν κοινό σκοπό τα κέρδη σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Η προστασία του περιβάλλοντος που επικαλούνται τώρα η κυβέρνηση και άλλοι μεγάλοι επιχειρηματίες είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου ώστε να περάσουν τα επενδυτικά τους σχέδια για την «πράσινη ανάπτυξη» .

Η ανάπτυξη τους χτίζεται σε βάρος των δικαιωμάτων μας, αυτή είναι η ανάπτυξη τους που κλείνει τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τα ορυχεία.

Το Συνδικάτο καλεί τα μέλη του, τους εργαζόμενους στον κλάδο των κατασκευών να βρεθούν σε θέση μάχης ώστε να μην περάσουν τα σχέδια, να αγωνιστούμε από κοινού με τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ Α.Ε αλλά και το λαό της περιοχής ώστε:

  • Να μην υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και στα τιμολόγια τηλεθέρμανσης. Καμία διακοπή ρεύματος σε σπίτι λαϊκής οικογένειας. Ρεύμα φθηνό για το λαό. Ούτε μια μέρα χωρίς τηλεθέρμανση.

  • Να μην κλείσει κανένα ορυχείο καμία μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

  • Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε, Όχι στην πώληση – ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ

  • Ολοκλήρωση των μετεγκαταστάσεων των πληττόμενων οικισμών από την δραστηριότητα της ΔΕΗ Α.Ε.

  • Αποκατάσταση των εδαφών και προστασία του περιβάλλοντός.

Κοζάνη 16.12.2019

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.