Ένταξη 4 έργων ενεργειακής αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας, συνολικού προϋπολογισμού 790.850 €, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020

31 Δεκεμβρίου 2019
18:48

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Κασαπίδη εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 τέσσερα (4) έργα ενεργειακής αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού 790.850 € και με Δικαιούχο την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας (3η ΥΠΕ).

Συγκεκριμένα, εντάχθηκαν τα έργα:

  • Ενεργειακή αναβάθμιση Κέντρου Υγείας Δεσκάτης, π/υ 192.500 €,

  • Ενεργειακή αναβάθμιση Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού, π/υ 205.400 €,

  • Ενεργειακή αναβάθμιση Κέντρου Υγείας Σερβίων, π/υ 200.260 € και

  • Ενεργειακή αναβάθμιση Κέντρου Υγείας Αμυνταίου, π/υ 192.690 €.

Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα των έργων αφορούν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των δημοσίων κτιρίων και ειδικότερα των Κέντρων Υγείας και στην παράλληλη μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης στις υποδομές του δημόσιου τομέα, μέσω της υιοθέτησης ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων για ψύξη και θέρμανση χώρων και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, καθώς και μέσω εφαρμογής τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.

Τα έργα αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης των Κέντρων Υγείας θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Ταμείου (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 4 – «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Ένα σχόλιο

  • Το κέντρο υγείας Τσοτυλίου δεν το βάλατε στο πρόγραμμα προφανώς γιατί το κτίριο που στεγάζεται προοριζόταν για οικοτροφείο παλαιάς σχεδίασης, αν δεν κάνω λάθος (ένας διάδρομος και θάλαμοι δεξιά και αριστερά) και σκοπεύεται να το ανακατασκευάσετε αν όχι να κατασκευάσετε νέο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.