kozan.gr: Θ. Καρυπίδης για τις απαντήσεις βουλευτών της ΝΔ σχετικά με τη Σχολή Πυροσβεστών στην Πτολεμαίδα: “Αφού διαπίστωσαν ότι το δικό τους σχέδιο νόμου τους διαψεύδει έρχεται, στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας να δηλώνει στον Δήμαρχο Εορδαίας πως «πρόκειται περί λάθους, αφού γράφτηκαν λάθος (αντίστροφα) τα εξάμηνα φοίτησης στη Σχολή Πυροσβεστικής και μετέπειτα στην Ακαδημία»

31 Δεκεμβρίου 2019
20:16

Μετά τη χθεσινή μου παρέμβαση και τις αντιδράσεις που υπήρξαν για την υποβάθμιση της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολδα, σήμερα γίναμε θεατές ενός θεάτρου παραλόγου και ψεύδους. Το αντίτιμο του εισιτηρίου ήταν η υποτίμηση της νοημοσύνης μας και η υποβάθμιση της αντίληψής μας, αν μη τι άλλο. Στην αρχή μας κατηγόρησαν ότι αναπαραγάγαμε fake news. Προφανώς δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν το σχέδιο νόμου που βγήκε προς διαβούλευση. Αυτή είναι η νοοτροπία τους εξάλλου τα τελευταία 25 χρόνια. Έπειτα δηλώνουν ότι «επικοινώνησαν με τον γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας» και τους είπε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθόσον η σχολή αναβαθμίζεται με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου το οποίο είναι δημοσιευμένο στο opengov.gr». Και πάλι όμως διαψεύδονται. Ας δούμε τι γράφει ακριβώς το προτεινόμενο σχέδιο νόμου και συγκεκριμένα το άρθρο 39 :

«Άρθρο 39 – Εθνική Σχολή Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων – Αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

β. Η φοίτηση στη Σχολή Πυροσβεστών πραγματοποιείται σε δύο (2) Κύκλους ακαδημαϊκών σπουδών. Ο 1ος Κύκλος Σπουδών διαρκεί τρία (3) εξάμηνα και με την ολοκλήρωση της φοίτησης σε αυτόν οι Δόκιμοι Πυροσβέστες λαμβάνουν Δίπλωμα Τεχνικής Πυροσβεστικής Επαγγελματικής Επάρκειας ενώ κατά το 2ο Κύκλο Σπουδών πραγματοποιούν πρακτική άσκηση σε πυροσβεστικά καθήκοντα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Ο 2ος Κύκλος Σπουδών διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα, οι Δόκιμοι Πυροσβέστες τοποθετούνται στην έδρα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και πραγματοποιούν ακαδημαϊκές σπουδές και πρακτική άσκηση στις Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος με έδρα το νομό Αττικής. Ο 2ος Κύκλος Σπουδών πραγματοποιείται μέσω εξαμηνιαίων Θεματικών Ενοτήτων με δια ζώσης διδασκαλία, ενώ η εξέταση των μαθημάτων πραγματοποιείται αποκλειστικά στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με τη φυσική παρουσία των Δοκίμων Πυροσβεστών. Με την ολοκλήρωση του 2ου Κύκλου Σπουδών οι Δόκιμοι Πυροσβέστες λαμβάνουν πτυχίο αντίστοιχο και ισότιμο των Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων».

Αφού διαπίστωσαν ότι το δικό τους σχέδιο νόμου τους διαψεύδει, όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας το, έρχεται, στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας να δηλώνει στον Δήμαρχο Εορδαίας πως «πρόκειται περί λάθους, αφού γράφτηκαν λάθος (αντίστροφα) τα εξάμηνα φοίτησης στη Σχολή Πυροσβεστικής και μετέπειτα στην Ακαδημία».

Τα συμπεράσματα δικά σας ….
Καλή χρονιά !

13 σχόλια

  • Μπορει και να ηταν λαθος που ξερεις υπαρχει και μια πιθανοτητα στο τρισεκαυομμυριο.μερες που ειναι ας μη γινομαστε κακοι…..
    Καλη χρονια!!!!

    • Ρουσφετια και μαγαζακια…ψαξε στην Νδ του αριστου οδοστρωτηρα που οντως τα ισοπεδωνει ολα οπως δειχνει εδω και 6 μηνες.
      Πειτε και καμια αληθεια δεν θα παθετε τιποτα
      θα σας βοηθησει και στο μελλον…
      επειδη κοιμηθηκε ο θεος και βγηκατε ξανα κυβερνηση απο 4,5 χρονια αυτο δε θα συμβαινει εσαει.
      Αργα η γρηγορα θα ξυπνησουν πολλοι και θα σας παρουν πρεφα και τοτε θα δεις τα αποτελεσματα

      • Τον Κάτανα που έβγαλε το λύκειο έβαλε ο Καρυπιδης να χειρίζεται τα οικονομικά της περιφέρειας. Αυτό είναι η αξιοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ

  • Το ότι άνοιξε Σχολή Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα ήταν πολύ καλή κίνηση από μέρους σας και το επικροτήσαμε.
    Το ότι λειτούργησε πρόχειρα και χωρίς υποδομή ούτε καν για οργανικές θέσεις στελεχών ήταν λάθος.
    Επίσης σχολή με εισαγωγή 17000 μόρια την είχατε για ΙΕΚ, τώρα γίνεται Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
    Για τα 6μηνα ο χρόνος θα δείξει…
    Εντυπώσεις μπορούν να δημιουργούν πολλοί, έργα λίγοι.

      • Ναι μεγαλη ταπα αλιμονο… χαχα!
        τι λες και εσυ μωρε καημενε και ο αλλος επανω ειστε καλα?
        Προχειρα ξε-προχειρα και τα σχετικα αυτα δεν τα γνωριζω ουτε εγω ουτε κανεις μας οσοι ειμαστε τουλαχιστον εκτος τετοιων θεματων , – δε θα γινω κυριος ξερολας εγω σαν κατι αλλους να εκφερουν αποψεις για πραγματα και καταστασεις που δε γνωριζουν – θα πω μονο οτι απο την στιγμη που εγινε ενα τοσο σημαντικο βημα για την πολη της Πτολεμαιδας αυτο αρκει.
        Και καλο θα ειναι να σκεφτεστε οτι ειναι η ωρα να χτιζουμε και οχι να γκρεμιζουμε πραγματα που αποκτηθηκαν με κοπο. Αρκετα υποβαθμισμενη ηταν και παραμενει η Πτολ/δα η μεγαλυτερη ενεργειακη πολη της χωρας. Ηρθε ο καιρος να την αναδειξουμε και οχι να την κανουμε πολη – γκετο!
        Και γνωριζουμε καλα οτι το κυβερνων κομμα ειναι αυτο που λεμε… 1 φτιαχνει 15 γκρεμιζει , ιστορικα και παραδοσιακα αυτο λεει η ιστορια της ΝΔ αν τα καλοεξετασετε ολα οσα εχουν γινει απο τα ’90ς ακομα.
        Και κατι τελευταιο… περι μοριων..
        αυτο μονο θετικα μπορει να το δει κανεις γιατι να πρεπει δηλαδη ενας σπουδαστης – μαθητης να φαει τοση ταλαιπωρια και στο τελος να μην μπει στην σχολη που θελει να ειναι δηλαδη ενω μπορει καλλιστα να το κανει και με πιο λιγα μορια. Ετσι κι αλλιως την ολη εξασκηση και την μαθηση – εκπαιδευση μπορει να την κανει εκει μεσα οταν θα περασει. Καιρος ειναι να αφησετε ορισμενοι το αντι-συριζα μπλοκ που υπηρετειτε και να λετε αληθειες στον λαουτζικο που σας ψηφισε αλλιως συντομα θα ξαναγινετε αντιπολιτευση πολυ πριν την τετραετια κιολας που ονειρευεστε να βγαλετε!

  • το αποτέλεσμα διοικησης καρυμπα 5 χρονια
    μια σχολη πυρσσβεστων και 2 γεφυρες γκρεμισμένες
    αν βαλεις τους μισθους που πληρωθηκε αυτος και οι παρατρεχαμενοι του σε πεντε ζωες ξεχρεωνουν

    καληνυχτα

    • Το αποτελεσμα διοικησης Κασαμπα 6 μηνες περιφερεια
      να ασχολειται μονιμως με τις γεφυρες
      για την σχολη πυροσβεστικης τσιμουδια
      για την δεη επισης τσιμουδια
      οπως ηταν και τσιμουδια την περιοδο ’12 – ’14
      που το Μποδοσακειο κινδυνευε να βαλει λουκετο και ο Γιωργακης ηταν εξαφανισμενος αλλα εμφανιζοταν οπου υπαρχει εκδηλωση και βεγγερα!

      Αν βαλεις τα λεφτα που παιρνει ο γιωργακης και ο αλλος ο Μιχαλακης ο 30 χρονια δεν την αφηνω την καρεκλα ουτε με εγχειρηση μεσα στη Νδουλα
      χωρις να κανουν το απολυτο τιποτα ξεχρεωνει η επειχηρηση της Δεη (που θα στηριζε ο αριστος οδοστρωτηρας οπως δηλωνε τον Μαιο στην Φλωρινα) κατι 740 εκατομμυριακια που την φεσωσε το κυβερνων κομμα!

      Καλημερα!

  • Ο πρώην περιφερειάρχης είναι ο τελευταίος που δικαιούται να μιλάει…. Εξαιτίας του πολλά πράγματα δεν έγιναν για τη Δυτική Μακεδονία και έμειναν λόγια λόγια λόγια!!! Για αυτό άλλωστε πήρε αυτό που του άξιζε! Το θέμα των πολιτών δεν είναι ποιος έχει την καρέκλα και εισπράττει αλλά ποιος πραγματικά νοιάζεται για τον τόπο! Ξυπνήστε η Δυτική Μακεδονία ερημώνει…

  • Συγχαρητήρια κύριε Καρυπίδη αλλά επειδή είδαμε το δέντρο και χάσαμε το δάσος, ας διαβάσει και την πρώτη παράγραφο στο ίδιο άρθρο ο δήμαρχος και οι υπόλοιποι βουλευτές. Όχι άλλο σανό να μας πούνε οι βουλευτές τι θα γίνει με την Εθνική σχολή ; Θα γίνει στην Αττική όπως λέει το νομοσχέδιο ή και αυτό εκ παραδρομής γράφτηκε λάθος και τελικά θα γίνει στην Πτολεμαΐδα.

    • Ποια Πτολεμαΐδα και ποια Δυτική Μακεδονία ονειρεύεστε; Πάει το χάσαμε το τρένο με αυτούς που ψηφίζουμε κάθε φορα… Προηγούμενους και τωρινούς… Περαστικά μας!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.