Σύσκεψη στις 23 Γενάρη στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας ενάντια στο κλείσιμο μονάδων και ορυχείων

8 Ιανουαρίου 2020
09:01

Σύσκεψη την Πέμπτη 23 Γενάρη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας διοργανώνουν τα Σωματεία Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας (ΣΕΕΕΝ), Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. ΚοζάνηςΙδιωτικών Υπαλλήλων Ν. ΚοζάνηςΕμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας – ΣΕΥΠΕΠΑΣΑΣ – ΔΕΗ Παράρτημα Πτολεμαΐδας και Παράρτημα Κοζάνης, ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας και η Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης.

Απευθύνουν κάλεσμα αγώνα προς τα σωματεία εργαζομένων, τους συλλόγους των μικρών επαγγελματιών και αγροτών, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους συλλόγους της νεολαίας, Προς κάθε εργαζόμενο, συνταξιούχου, νέο και νέα.

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν:

«Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή και αυταπάτες. Τίποτα το δίκαιο δεν θα έχει η απολιγνιτοποίηση για τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής.

Το κλείσιμο μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ ΑΕ γίνεται για να βγάλουν δισ. ευρώ οι μονοπωλιακοί όμιλοι στις ΑΠΕ και το Φυσικό Αέριο. Για το λαό και τους εργαζόμενους της περιοχής θα είναι μια κόλαση. Δεν είναι ευκαιρία όπως θέλουν να μας το παρουσιάσουν. Χρόνια τώρα ο λαός της περιοχής μας βιώνει τις συνέπειες της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Κανένα σχέδιο για τη μεταλιγνιτική περίοδο δεν μπορεί να αμβλύνει τις συνέπειες ή να αναπληρώσει τις συνέπειες για το λαό της περιοχής μας που θα είναι:

• Δραματική αύξηση της ανεργίας. Θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας από το μόνιμο προσωπικό στη ΔΕΗ ΑΕ, από τα 8μηνα – τα 2μηνα και τις εργολαβίες, από άλλους κλάδους της παραγωγής που βρίσκονταν γύρω από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ.

• Θα οξυνθεί η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και η εντατικοποίηση της εργασίας, θα χειροτερέψουν οι όροι εργασίας (κατάργηση της μονιμότητας στη ΔΕΗ, διάλυση των ΣΣΕ, μειώσεις μισθών κ.ά.)

• Αύξηση του κόστους ζωής. Ανατιμήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, που μόνο την τελευταία 15ετία αυξήθηκε 150%, ανατιμήσεις στην τιμή της τηλεθέρμανσης, αν και εφόσον διασφαλιστεί η λειτουργία της.

• Καταστροφή του περιβάλλοντος. Ελλιπής αποκατάσταση των ορυχείων, σχεδιαζόμενη καύση απορριμμάτων κ.ο.κ.

Διεκδικούμε:

• Κανένα κλείσιμο μονάδων και ορυχείων. Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ. Όχι στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ.

• Αντικατάσταση των παλιών θερμικών μονάδων με σύγχρονους λιγνιτικούς σταθμούς με αυξημένο βαθμό απόδοσης και πιο φιλικούς προς το περιβάλλον. Περιβαλλοντική αναβάθμιση των υφιστάμενων σε λειτουργία σταθμών.

• Όχι στις απολύσεις. Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Κατάργηση του δουλεμπορίου των εργολαβιών.

• Ρεύμα και τηλεθέρμανση φθηνά για το λαό. Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατική – λαϊκή οικογένεια. Ολοκλήρωση των μετεγκαταστάσεων, καμία επιστροφή χρημάτων από τις αποζημιώσεις. Μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος».

13 σχόλια

    • Δυστυχώς πολλά από τα εργατικά κέντρα τα έχουν κάνει κατάληψη πολλές φορές με την άμεση χρήση βίας οι κουκουέδες . Και ξέρει ο κόσμος ότι είναι ένα φερέφωνο του κόμματος και ένας μοχλός για να μπορέσουν να κερδίσουν προνόμια – θέσεις οι γνωστοί κουκουέδες έτσι έχει χάσει τον ρόλο του και την αξιοπιστία του από την συντριπτική πλειοψηφία.

  • Γιατί υπάρχει στην κοζάνη με τους συνταξιούχους που έχει τον πρόεδρο και για γραμματέα;
    63 ετών είναι ο καθένας και εμείς ζητάμε να κατεβούν τα όρια ηλικίας.
    ντροπή τους που πιάσανε μια καρέκλα και δεν την αφήνουν.
    αυτοί θα έπρεπε να είναι στα σωματεία συνταξιούχων και όχι στο εργατικό κέντρο.

  • Αγαπητε φίλε αυτοί είναι εκει που ειναι γιατι εμεις τους στείλαμε με την ψήφο μας ή με την αδιαφορία μας και είναι αυτοί που μας αξίζουν, να μην παραπονιέμαστε!!!

  • Πλάκα μας κάνετε .; Γιατί δε λετε στα ίσια και καθαρά ότι τη σύσκεψη την κάνει το ΚΚΕ και βάζετε τα σωματεία και συλλόγους- σφραγίδες που ελέγχει απόλυτα και χωρίς καμια δημοκρατική λειτουργία , το ΚΚΕ .! Για χαζούς μας περνάτε ..!

    • πλακα μας κανεις?γιατι δεν λετε στα ισια και καθαρα οτι τις συσκεψεις του σπαρτακου η της γενοπ τις κανουν η ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ μιας κ ο προεδρος κ ο γραμματεας πολιτευονται σε αυτα.για χαζους μας περνατε. ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΤΣΙ?

  • Ο Κουρκουτας να πάρει θέση για την ανεργία που θα προκληθεί από το κλείσιμο των εργοστασίων της ΔΕΗ, να αφήσει τις υπεκφυγές είναι ο μόνος που δεν πήρε. Όχι μούγκα επειδή τα κλείνει ο Μητσοτάκης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.