Γιώργος Αμανατίδης: “Η παραμονή της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα κι η αναβάθμισή της αποτελούν εθνική στρατηγική”

10 Ιανουαρίου 2020
17:38

 

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ειδικότερα στο άρθρο 39 προβλέπονται ρυθμίσεις που αφορούν στην «Εθνική Σχολή Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων – Αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Ακαδημίας».

Στο πλαίσιο αυτό, ύστερα από αξιολόγηση των προβλέψεων και των επιπτώσεών τους, υπέβαλα προ ημερών συγκεκριμένες προτάσεις προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά που ενισχύουν το Νομό Κοζάνης και ειδικότερα την περιοχή της Πτολεμαΐδας και καθιστούν τις ρυθμίσεις πιο σαφείς.

Πρότεινα και συζήτησα με τον Γενικό Γραμματέα τα παρακάτω που είχαν ήδη τύχει θετικής ανταπόκρισης:

  1. Διόρθωση ως προς τη διάρκεια εκπαίδευσης στην Σχολή Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα, από 3 σε 5 εξάμηνα και ορθότερη διατύπωση των λοιπών προτεινόμενων ρυθμίσεων ενδιαφέροντος της περιοχής μας.

  2. Ρητή διατύπωση ότι ως έδρα της Σχολής Πυροσβεστών ορίζεται η Πτολεμαΐδα.

  3. Ειδική πρόβλεψη για τη σύνταξη και έγκριση του οργανογράμματος της Σχολής εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήσαμε και την περίπτωση αξιοποίησης των εγκαταστάσεων της πρώην ΑΕΒΑΛ για την εξυπηρέτηση της Εθνικής στρατηγικής διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης των κινδύνων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο σχέδιο νόμου και την προοπτική που προκύπτει.

Η διαπίστωσή μου για τον επαγγελματικό και στοχευμένο τρόπο σχεδιασμού και δράσης και στα παραπάνω ζητήματα ενισχύει την άποψη των πολιτών ότι βαδίζουμε στο μέλλον με ασφάλεια και σιγουριά.

Γιώργος Αμανατίδης

Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

13 σχόλια

  • ΣΑΦΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΝ

      • Ηταν πάντα απολιτίκ. Απλά έγερνε εκεί που τον συνέφερε μέχρι να το εξαργυρώσει. Μέγας πολιτικάντης, έτη φωτός από τους άλλους.

        • Τουλάχιστον αυτός κατανοεί ότι διαβάζει και μιλάει για πράγματα που γνωρίζει… Και αν είναι για το καλό του τόπου πίστεψέ με κανένας δεν ενδιαφέρεται αν είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ ή οτιδήποτε άλλο!

  • Οι τύχες της περιοχής είναι σε ανθρώπους που “πρότειναν θέματα που είχαν ήδη τύχει θετικής ανταπόκρισης” και στη συνέχεια χαρακτηρίζουν επαγγελματικό σχεδιασμό το σπάσιμο μιας σχολής στα δύο…
    Καληνύχτα Δυτική Μακεδονία

  • Λέει ο Αμανατιδης “Πρότεινα και συζήτησα με τον Γενικό Γραμματέα τα παρακάτω που είχαν ήδη τύχει θετικής ανταπόκρισης”. Δηλαδή Γιώργο πρότεινες αυτά που είχαν ήδη γίνει αποδεκτά. Καταλάβαμε!!!

  • Ούτε άργησε ούτε καρπώθηκε ξένες διαπραγματεύσεις! Απλά ο άνθρωπος έκανε τον κόπο να μελετήσει πρώτα όλα τα άρθρα και να ελέγξει τι είχε προηγηθεί με τους προηγούμενους και μετά να κάνει τις δικές του κινήσεις και δηλώσεις. Σε αυτόν ελπίζουμε μπας και σωθεί τίποτα από την ανικανότητα και μικρότητα των υπολοίπων ένθεν και εκείθεν….

    • Ενας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Ειδικά αν το @δάσος» είναι γεμάτο μπούφους. Καλά κάνει ο Αμανατίδης αλλά το ζητούμενο είναι να κάνουν όλοι μαζί το καλύτερο για την περιοχή κι όχι ο καθένας να προσπαθεί να πάρει το πρωτάθλημα προς ίδιο όφελος. Ο ρόλος του βουλευτή είναι να συν-νομοθετεί. Ας αφήσει τα άλλα για δήμαρχους και περιφερειάρχη. Αν ξυπνήσουν αυτοί δηλαδή και καταλάβουν το γίνεται έξω απο το «μικροκλίμα» που ζουν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.