kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Σκληρή κόντρα Ζευκλή – Κοσμίδη, στην κοπή πίτας με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, στο παλαιό δημαρχείο Ασκίου

19 Ιανουαρίου 2020
21:07

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, που παρουσιάζει το περιστατικό, σκληρή αντιπαράθεση, μεταξύ του Δημάρχου Βοΐου Χ. Ζευκλή και του επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Κοσμίδη, σημειώθηκε, το απόγευμα της Παρασκευής 17/1, λίγο μετά τις 6, στο παλαιό δημαρχείο Ασκίου, όπου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου, είχε προγραμματιστεί εκδήλωση κοπής πίτας με όλους τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Βοΐου. Ο Χ. Ζευκλής, φέρεται να μην προσκάλεσε κανέναν από τους επικεφαλής και δημοτικούς συμβούλους των άλλων συνδυασμών, ωστόσο ο Δ. Κοσμίδης έδωσε το “παρών” στην εν λόγω συνάθροιση. Ο Δήμαρχος, λαμβάνοντας το λόγο, σε κάποια στιγμή, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στους προέδρους, είπε, σε γενικές γραμμές, πως, το ψηφισμένο Τεχνικό Πρόγραμμα κι ο Οικονομικός Προϋπολογισμός 2020, που καταρτίστηκαν από την αντιπολίτευση, θα δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου, ενώ και πολλά από αυτά που σχεδίαζε η Δημοτική Αρχή, ως έργα, να υλοποιήσει στην κάθε Τοπική Κοινότητα, ενδεχομένως να μη γίνουν, λόγω της δεδομένης κατάστασης, επιρρίπτοντας ευθύνες στην αντιπολίτευση Κοσμίδη – Γκερεχτέ. Η επιχειρηματολογία του Δημάρχου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δ. Κοσμίδη, ο οποίος του είπε: “Τι είναι αυτά που λες; Γιατί τρομοκρατείς του Προέδρους; Eμείς ψηφίσαμε αυτά που έπρεπε ώστε οι πρόεδροι να μπορούν να αντιμετωπίζουν έκτακτες ανάγκες και να μην είναι  έρμαια του κάθε Αντιδημάρχου”. Ο Δήμαρχος ανταπαντώντας του είπε: “Μη με διακόπτεις. Καταρχάς ήρθες ακάλεστος εδώ. Αν θες να μιλήσεις θα περιμένεις να ολοκληρώσω, να μιλήσουν, στη συνέχεια, οι Πρόεδροι και μετά εσύ. Διαφορετικά “ταγκιά”=φύγε από εδώ, απομακρύνσου”. Η συγκεκριμένη, τελευταία, φράση, όξυνε ακόμη περισσότερο, το ήδη τεταμένο κλίμα με τον Δ. Κοσμίδη να λαμβάνει εκ νέου το λόγο και να λέει αυτή τη φορά: “Από που με διώχνεις; Εδώ δεν είναι το σπίτι σου. Εδώ είναι δημοτικό κτήριο κι έχω δικαίωμα να μιλήσω”.

Κάπου εκεί η αντιπαράθεση τελείωσε, ωστόσο και οι δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου ήταν φανερά εκνευρισμένοι, ο καθένας, για τους δικούς του, διαφορετικούς, λόγους.

Η Χύτρα

 

 

 

6 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.