H Αθηνά Τερζοπούλου για το γεγονός ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. Εορδαίας δεν επέτρεψε ούτε καν να συζητηθεί το αίτημα μερίδας πολιτών της Εορδαίας για τη διεξαγωγή εκδήλωσης για την επέτειο της κρίσης των Ιμίων: “Kάθε εκδήλωση είναι στη φυσιολογία του ανθρώπου να ερμηνεύεται διαφορετικά”

24 Ιανουαρίου 2020
14:43

Χτες (23/1/2020) στην πρώτη συνεδρίαση για το έτος 2020 του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, προ ημερησίας διάταξης, από ομάδα γνωστών, φιλήσυχων, και ιδεολόγων συμπολιτών μας ήρθε το θέμα «Να συζητήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, προκειμένου να γίνει στην πόλη μας εκδήλωση για την επέτειο της κρίσης των Ιμίων, στη μνήμη των νεκρών αξιωματικών της, μ΄ επιμνημόσυνη δέηση χοροσταντούτος και του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας«.

Τέθηκε το θέμα προς ψηφοφορία και δυστυχώς η πλειοψηφία δεν επέτρεψε ούτε καν να συζητηθεί , ενώ συμφώνησαν να συζητηθεί σύσσωμη η μείζων αντιπολίτευση, ένας σύμβουλος από την ελάσσονα αντιπολίτευση και η επικεφαλής της Εορδαϊκής ανατροπής.

Βέβαια, κάθε εκδήλωση είναι στη φυσιολογία του ανθρώπου να ερμηνεύεται διαφορετικά.

Ωστόσο εμείς πιστεύουμε αυτό που διακηρύττει και το Σύνταγμα μας (που τα τελευταία χρόνια έγινε κουρελόχαρτο) ότι δηλαδή:

Σύμφωνα με το άρθρο 1 παραγρ.2 του συντάγματος θεμέλιο του πολιτεύματος είναι ο κυρίαρχος λαός.

Σύμφωνα με την παραγρ.3 του ιδίου άρθρου οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και ασκούνται υπέρ αυτού και του έθνους.

Βέβαια σήμερα μετά την μεταπολίτευση, επειδή πολλές φορές, διαψεύστηκαν οι προσδοκίες και οι ελπίδες της κοινωνίας μας, αυτή είναι σε κατάσταση κόπωσης, απογοήτευσης και εσωστρέφειας.

Για αυτό όλες αυτές οι ενέργειες, από όπου κι αν προέρχονται εφ όσον στηρίζονται από Έλληνες είτε από Ελληνικές Πατριωτικές ομάδες, είτε από Πολίτες που δρούν ειρηνικά με απεριόριστο σεβασμό στις ανθρώπινες αρχές και αξίες της ελεύθερης έκφρασης απόψεων και ευγενών συναισθημάτων, πρέπει να τυγχάνουν απήχησης και αυτό θέλουμε να εκφράσουμε με το παρόν δια του τύπου, μιας που δεν είχαμε την δυνατότητα αν και Σύμβουλοι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ας θυμόμαστε πάντα τις παλιές καλές εποχές που η αριστερά μπόλιαζε την κοινωνία με τις ευαισθησίες της για ένα Κράτος Δικαίου και ας δινουμε την ευκαιρία σε όσους λαχταρά ο νούς και η ψυχή τους να υπογραμμίζουν την ελληνική τους συνείδηση να το κάνουν και εν γένει να λειτουργεί η κοινωνία μας φιλελεύθερα, ανοιχτά και συμμετοχικά.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Εορδαίας

Αθηνά Τερζοπούλου

15 σχόλια

  • Τι θες να πεις δηλαδή ότι αυτοί που δεν συμφώνησαν στα εθνικιστικά σου μοτίβα δεν έχουν ελληνική συνείδηση ..!

    • Νομίζω κυρία μου ότι χαθήκατε εντελώς στην διαδρομή σας.Απο γκάφα σε γκάφα.Φανταστειτε να σας είχαμε και δήμαρχο.

  • Θαρρώ πως θέλει να πει, οτι όποιος έχει πλειοψηφία συμπεριφέρεται ιδιοκτησιακά και αγνοεί τους υπόλοιπους…

    • «από ομάδα γνωστών, φιλήσυχων, και ιδεολόγων συμπολιτών μας» Ονόματα μην λέμε υπολήψεις μην θίγομαι αλλά η πόλη είναι μικρή και γνωριζόμαστε.
      Αφού το “Μακεδονικό” δεν πουλάει πια, Έβγαλαν την περικεφαλαία, και είπαν θα φορέσουν στολή Τυμβωρύχου, συγγνώμη Βατραχανθρώπου,

  • Αφήστε κυρία Τερζοπούλου να ασχοληθούν άλλοι με αυτό το θέμα.Εσεις κάνετε καμία ουσιαστική πρόταση για το καλό της Εορδαίας και σταματήστε την ανούσια κρητική.

  • Μάλλον για μία ακόμη φορά κάνατε ατυχές δηλώσεις όσοι ήταν εκεί καταλαβαν τον λόγο πού δεν το συζήτησαν ….. αλλά εσύ θέλεις πάντα να δημιουργής εντυπώσεις. (Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια)

  • απο ποτε γινατε ανωνυμοι εσεις οι και καλα “μπατριωτες της πτολεμαιδας”γτ εσεις γραφετε πισω απο τα ανωνυμα το ξερει ολοι πολη

  • Πρεπεινα πουμε οτι σταση της αντιπολιτευσης ηταν αψογη. Οποιος ηταν εκει το ειδε.βεβαια καπιοι αλλοι ειδαν τα νοηματα. βλεπαν μονο τα νοηματα του δημαρχου και των δημοτικων σημβουλων να μην ψηφισουν.

  • Κα Τερζοπουλου συγχαρητήρια για την ισορροπία σ αυτά που λέτε. Μακάρι να υπήρχε παιδεία, θα καταλάβαιναν όλοι τι σημαινει να χεις Καλή αντίληψη .

  • Μια ερώτηση : Από την στιγμή που δεν δόθηκε άδεια από το Δημοτικό Συμβούλιο … και από τα μέσα διαδικτυακής ενημέρωσης φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί η εν λόγο συγκέντρωση … η κ.Τερζοπούλου θα παραβρεθεί στην συγκέντρωση ;;;;;;; !!!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.