To Foodaholics.gr προτείνει “Σοκολατίνα πάστα χωρίς κρέμα γάλακτος”.
-
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
-
Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
-
Την απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
-
Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη, το νισεστέ και το κακάο.
-
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που η κρέμα να πήξει.
-
Την κατεβάζουμε από την φωτιά και όσο είναι καυτή προσθέτουμε τις βανίλιες, την σοκολάτα και ανακατεύουμε.
-
Για μεγαλύτερη ευκολία κόβουμε το κρύο παντεσπάνι σε 2 μέρη και βάζουμε το ένα ως βάση σε φόρμα 28×18 εκατοστά.
-
Προαιρετικά σιροπιάζουμε την μία βάση με σιρόπι (200 ml νερό, 200 γρ ζάχαρη, 50 ml κονιάκ. Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.Αρωματίζουμε με το κονιάκ.)
-
Απλώνουμε την ζεστή κρέμα.
-
Σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι και προαιρετικά σιροπιάζουμε.
-
Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε το ζαχαρούχο και ενσωματώνουμε στο κακάο.
-
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να δημιουργηθούν φουσκάλες.
-
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
-
Απλώνουμε το γλάσο πάνω από την σοκολατίνα μας και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
-
Αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
-
Κόβουμε σε παστάκια και σερβίρουμε.