To Foodaholics.gr προτείνει “Σοκολατίνα πάστα χωρίς κρέμα γάλακτος”

24 Ιανουαρίου 2020
15:01
Κανένα σχόλιο

To Foodaholics.gr προτείνει “Σοκολατίνα πάστα χωρίς κρέμα γάλακτος”.

  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
  3. Την απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
  4. Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη, το νισεστέ και το κακάο.
  5. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που η κρέμα να πήξει.
  6. Την κατεβάζουμε από την φωτιά και όσο είναι καυτή προσθέτουμε τις βανίλιες, την σοκολάτα και ανακατεύουμε.
  7. Για μεγαλύτερη ευκολία κόβουμε το κρύο παντεσπάνι σε 2 μέρη και βάζουμε το ένα ως βάση σε φόρμα 28×18 εκατοστά.
  8. Προαιρετικά σιροπιάζουμε την μία βάση με σιρόπι (200 ml νερό, 200 γρ ζάχαρη, 50 ml κονιάκ. Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.Αρωματίζουμε με το κονιάκ.)
  9. Απλώνουμε την ζεστή κρέμα.
  10. Σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι και προαιρετικά σιροπιάζουμε.
  11. Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε το ζαχαρούχο και ενσωματώνουμε στο κακάο.
  12. Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να δημιουργηθούν φουσκάλες.
  13. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
  14. Απλώνουμε το γλάσο πάνω από την σοκολατίνα μας και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
  15. Αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
  16. Κόβουμε σε παστάκια και σερβίρουμε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι