Eορδαία: Επενδυτικό ενδιαφέρον για την εξόρυξη Νικελίου στο Βέρμιο

27 Ιανουαρίου 2020
11:02

Αναζωπυρώνεται  το ενδιαφέρον Επιχειρηματιών από το Εξωτερικό για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων Νικελίου στο Όρος Βέρμιο που εκτείνονται μέχρι την Έδεσσα και οι συζητήσεις με την Περιφέρεια Δ Μακεδονίας βρίσκονται σε  εξέλιξη. Η πρόθεση Εταιρειών  για την εκμετάλλευση των στρωμάτων Νικελίου(Βωξίτης)  είχε γίνει γνωστή πριν από εικοσιδύο περίπου έτη προκαλώντας τότε αντιδράσεις από τοπικές κοινωνίες  αλλά και από περιβαλλοντικές οργανώσεις με το επιχείρημα ότι οι συνέπειες θα ήταν  καταστροφικές τόσο για την Υγεία των Κατοίκων όσο και για το σύνολο των δραστηριοτήτων στην περιοχή με αποτέλεσμα να ανακοπεί η εξέλιξη της επένδυσης. Όπως αναφέρει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Λυσσαρίδης, τα Ορυκτά στην επίμαχη περιοχή είναι φτωχά σε μετάλλευμα, αλλά με μία σύγχρονη μέθοδο, αυτήν της υδρομεταλλουργίας, θα μπορεί το κοίτασμα να είναι οικονομικά εκμεταλλεύσιμο, ενώ, η μέθοδος αυτή είναι φιλική στο περιβάλλον και φθηνότερη σε ενέργεια συγκριτικά με εκείνη που χρησιμοποιείται στην Ιεροπηγή Καστοριάς. Οι Επιχειρηματίες, πάντα κατά τον κ. Λυσσαρίδη, έχουν επισκεφθεί τον χώρο, έλαβαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία αλλά και δείγματα από το υπέδαφος, εκτιμώντας ότι στο επόμενο εξάμηνο θα κριθεί το μέλλον του εγχειρήματος αυτού

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ένα σχόλιο

  • “στρωμάτων Νικελίου(Βωξίτης)”: ο βωξίτης είναι μετάλλευμα για αλουμίνο, όχι για νικέλιο. Λίγη προσοχή δεν βλάπτει.

    Αν πρόκειται για νικέλιο, υπάρχει στην Ιεροπηγή και πηγαίνει στην καταχρεωμένη Λάρκο, δεν χρειάζονται νέες τρύπες στο Βέρμιο.

    Αν πρόκειται για βωξίτη, θα πάει στο Αλουμίνιο της Ελλάδας (Μυτιληναίος). Ας μας πει κάποιος σοβαρά περί τίνος πρόκειται.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.