H 3η Τοπική Ομάδα Υγείας Κοζάνης, σε συνεργασία με την T.K. Λευκοπηγής, διοργάνωσε ενημερωτική δράση

30 Ιανουαρίου 2020
12:43
Κανένα σχόλιο

 

Με βασική αρχή την πρόσβαση όλων σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και επίκεντρο την πρόληψη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιανουαρίου η Ενημερωτική Δράση που οργανώθηκε από την 3η Τοπική Ομάδα Υγείας Κοζάνης σε συνεργασία με την Tοπική Kοινότητα Λευκοπηγής. Η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον των πολιτών τη σφράγισαν με επιτυχία.

Η εν λόγω δράση έλαβε χώρα στο Κοινοτικό Κατάστημα Λευκοπηγής και η έναρξή της έγινε με την εισήγηση της Γενικής Ιατρού της 3ης Τ.ΟΜ.Υ. και του Περιφερειακού Ιατρείου Λευκοπηγής, κας Μόσχου Μαρίας. Η κα Μόσχου αναφέρθηκε στους βασικούς πυλώνες Πρόληψης (πρωτογενή-δευτερογενή-τριτογενή και τα επιμέρους οφέλη), στον Προσυμπτωματολογικό Έλεγχο και στις Ιατρικές Εξετάσεις τις οποίες περιλαμβάνει και απευθύνονται τόσο στον γυναικείο, όσο και στον ανδρικό πληθυσμό.

Αμέσως μετά, η ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας της 3ης Τ.ΟΜ.Υ. Κοζάνης, κα Αδαμίδου Αλίκη αναφέρθηκε λεπτομερώς στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού του Ενήλικου πληθυσμού. Μέσω της εισήγησής της, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επιβλητική ανάγκη Εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων έναντι της εποχικής γρίπης, τους τρόπους μετάδοσης και προστασίας από αυτή.

Κατόπιν, ακολούθησε η εισήγηση της ΠΕ Κοινωνικής Λειτουργού της 3ης Τ.ΟΜ.Υ. Κοζάνης, κας Χλιαρά Μαρίας, η οποία αναφέρθηκε στο άγχος που μπορεί να κυριεύει ακόμη και να ακινητοποιεί αρκετούς από εμάς έναντι των Προληπτικών Ιατρικών Εξετάσεων. Εξηγήθηκαν επίσης κάποιοι λόγοι για τους οποίους αρκετοί μπορεί να φοβούνται να προβούν στον απαιτούμενο προληπτικό ιατρικό έλεγχο, ενώ τέλος παρουσιάστηκαν στρατηγικές διαχείρισης του προαναφερθέντος άγχους και των ενδεχόμενων ανησυχητικών αποτελεσμάτων.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.