Πτολεμαΐδα: Σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα

30 Ιανουαρίου 2020
12:34

Σοβαρές ελλείψεις σε σκευάσματα καταγράφονται στην Αγορά των φαρμάκων στη χώρα μας και ανέρχονται στα 400, διπλάσια από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο,  και αφορούν σε όλες τις παθήσεις με τους Ασθενείς και τους φαρμακοποιούς καθημερινά να δίνουν αγώνα για την εξεύρεση τους, ενώ, οι τελευταίοι για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους χρησιμοποιούν την μέθοδο του αλληλοδανεισμού. Σύμφωνα με το μέλος του Δ Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης Ελισσάβετ Δερβενιωτάκη για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια διαπιστώνεται τόσο εκτεταμένη έλλειψη σκευασμάτων που οφείλεται σε πολυπαραγοντικά αίτια, κυρίως στις χαμηλές τιμές που ισχύουν στην Ελλάδα και στις  εξαγωγές. Από τα ράφια των φαρμακείων απουσιάζουν, μεταξύ άλλων, σκευάσματα για υπέρταση, διαβήτη, αντιβιοτικά, εισπνεόμενα, μικρές ελλείψεις διαπιστώνονται  σε αντιικά, όχι της συνήθους μορφής των εποχικών ιώσεων,  ενώ, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα ένας νέος, ασφαλέστερος και αποτελεσματικότερος τύπος εμβολίου κατά της γρίπης

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

3 σχόλια

  • Αυτα να τα λετε στους αρμοδιους να παρουν μετρα, προχθες εκανε απαγορευση εξαγωγων για τα φαρμακα που λειπουν ο ΕΟΦ εγραψαν οι εφημεριδες . Μηπωσ τα παραλετε εσεις οι φαρμακοποιοι για να καμπαρντιζετε στην επικαιροτητα ;

  • Πολλά και σημαντικά φάρμακα βρίσκονται σε (τεχνιτή?) έλλειψη, και οι φαρμακοποιοί ίσα που ψιθυρίζουν, την ώρα που επί συριζα βγαίναν στα παράθυρα με την παραμικρή έλλειψη ενυδατικής κρέμας στα μαγαζιά τους…!
    Δεν πειράζει νοικοκυραίε, φάε κανονικότητα!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.