Κρίση Ιμίων – 24 Χρόνια μετά … 31 Ιανουαρίου 1996 – 31 Ιανουαρίου 2020. Η ελληνική ψυχή μεγαλούργησε 

31 Ιανουαρίου 2020
14:34

Κρίση Ιμίων – 24 Χρόνια μετά …

31 Ιανουαρίου 1996 – 31 Ιανουαρίου 2020. Η ελληνική ψυχή μεγαλούργησε.

Ανιστορώ:

Αφήγηση “Βατράχου”: “… και με μαγιό και ρακέτες να παίζαμε, αν μας έδιναν τη διαταγή, θα πηγαίναμε στα Ίμια. … και όπλα να μην είχαμε, θα βρίσκαμε κοφτερές πέτρες και πουρνάρια, για να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας, για την Πατρίδα μας, και θα γυρίζαμε στη Μονάδα για την επόμενη αποστολή.”!

Ιπτάμενοι Πολεμικών Μοιρών: “… όταν έφθασαν στη Μοίρα όλοι οι Ιπτάμενοι, οι έμπειροι αυτοπροτείνονταν να αντικαταστήσουν τους νεότερους και τους παντρεμένους, που ήταν στα φορτωμένα αεροπλάνα, εξαιτίας της κρισιμότητας της αποστολής, των εξαιρετικά κακών καιρικών συνθηκών και της προσδοκίας όλων η αποστολή να ήταν με κάθε τρόπο επιτυχής .”!

Άξια παιδιά της Πατρίδας μας, σας ευγνωμονούμε και σας ευχαριστούμε για τη γενναιότητα και τον πατριωτισμό, που μας κληροδοτήσατε. Στήσατε Θερμοπύλες στις ψυχές μας. Ώρα καλή, στη ζωή και στις προσδοκίες σας.

                 Γεώργιος Κωτσίδης

                 Υποπτέραρχος ε.α. (Ι)

                   Πρώην Πρόεδρος

Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

6 σχόλια

  • πραγματικά δηλαδή γκριζάρανε την περιοχή οι Τούρκοι και εσύ λες τα δικά σου τα στρατιωτικά? Γιατί αφήσανε αφύλακτη τη μια ΙΜΙΑ? Απάντα σε αυτό και άσε τα πολλά πολλά κλισέ τύπου “έφταιγε η πολιτική ηγεσία κτλ κτλ”

    Κρίμα για τους 3 ανθρώπους που “έφυγαν¨, τα άλλα άστα τώρα

    Καλησπέρα κιόλας

  • Λοιπόν, η αυταράσκεια είναι πράγματι αιώνιο εθνικό χαρακτηριστικό μας. Ας αφήσουμε όμως τους βερμπαλισμούς και ανέξοδους ηρωισμούς και ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Η πραγματικότητα είναι ότι όταν οι Τούρκοι αμφισβήτησαν εμπράκτως την ελληνική κυριαρχία στα Ίμια, με στρατιωτική απόβαση, η Ελλάδα, ήταν τόσο ”έτοιμη” στρατιωτικά, που ένα ελικόπτερο έστειλε και αυτό έπεσε….Κρίμα για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν βέβαια, αλλά η αλήθεια είναι ότι αν έπεσε χωρίς τουρκική ”επέμβαση”, αυτό είτε οφείλεται σε ανθρώπινη ανικανότητα, ή σε τεχνικό σφάλμα, πάντως συνδέεται με έλλειμα ετοιμότητας. Αν έπεσε με τουρκική ”επέμβαση” αυτό σημαίνει ήττα… Όλα τα άλλα, είναι νά’χαμε να λέγαμε….

  • Κρίμα για τους 3 ανθρώπους που χάθηκαν αλλά εσείς πάλι στα ξύλινα λόγια τα παχιά και τις μυθικές ιστορίες αφήγησης. Το αποτέλεσμα άλλα έδειξε. Ο στρατός απέτυχε παταγωδώς εκείνο το βράδυ χάνοντας τη μια βραχονησίδα και δίνοντας δικαίωμα στους Τούρκους να γκριζάρουν όλη την περιοχή. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι στους μήνες που πήγαμε φαντάροι είδαμε και με τα μάτια μας πόσο ανεπαρκής είναι το στράτευμα. Ήμουν στο Χορτιάτη όταν έπεσε το Ελικόπτερο με τον Πατριάρχη και είχαν χάσει την μπάλα δεν ήξεραν τι τους γίνεται… κ πόσες ακόμη ιστορίες…

  • Εκείνο το βράδυ είμουνα σε φρεγάτα στην πρώτη γραμμή. Ζήσαμε την ταπείνωση της ρίψης του ελικοπτέρου και της στροφής προς τα πίσω αμαχητί. Ευτυχώς λέω τώρα γιατί είμαι σίγουρος τα πράγματα θα πήγαιναν πολύ χειρότερα. Τους είδα τους Τούρκους εν δράσει και δεν είναι σίγουρα για υποτίμηση. Συμφωνώ πως οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικά κακές….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.