Tο ετήσιο μνημόσυνο του Σεβασμιοτάτου πρώην Μητροπολίτου Καρπενησίου κυρού Νικολάου Δρόσου και το δεκαετές μνημόσυνο του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου Ιωσήφ Τζάλλα τέλεσε η Εκκλησία των Σερβίων

4 Φεβρουαρίου 2020
12:38
Κανένα σχόλιο

Την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020 η Εκκλησία των Σερβίων τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του Σεβασμιοτάτου πρώην Μητροπολίτου Καρπενησίου κυρού Νικολάου Δρόσου και το δεκαετές μνημόσυνο του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου Ιωσήφ Τζάλλα. Παρέστησαν οι Μητροπολίτες Καρπενησίου κ. Γεώργιος και ο οικείος ποιμενάρχης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος. Τους δύο Μητροπολίτες πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης Αρχιμ. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος, καθώς και οι ιερείς της περιοχής των Σερβίων.

Οι δύο εκλιπόντες Κληρικοί υπηρέτησαν στα Σέρβια και συγκεκριμένα στον Καθεδρικό ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής ο μεν πρώτος επί εικοσαετία, ήτοι από του 1959 έως το 1979, οπότε και εξελέγη μητροπολίτης Καρπενησίου ο δε δεύτερος επί τριάντα χρόνια από του 1979 έως το 2009, οπότε και εκοιμήθη.

Η προσφορά και των δύο στα Σέρβια ήταν σημαντική πολύ καθόσον το έργο τους ήταν όχι μόνο η Θεία Λατρεία αλλά και η κατήχηση και η κάθε είδους διακονία προς το ποίμνιο. Και οι δύο υπηρέτησαν ως εφημέριοι στην Ενορία της Αγίας Κυριακής Σερβίων και ως Αρχιερατικοί Επίτροποι στην Επαρχία Σερβίων με αγάπη, απλότητα, πραότητα, ανιδιοτέλεια και πλήρη αφοσίωση στο ποίμνιο. Δεν έλειψε από την Εκκλησία ο Θείος Λόγος, δεν έλειψε από την τοπική κοινωνία ο πνευματικός πατέρας και ο πνευματικός σύμβουλος ιδιαίτερα των νέων με τα εβδομαδιαία μαθήματα που γινόταν. Είχαν συνεχώς και διατηρούσαν προσωπική επαφή με τα παιδια φροντίζοντας με αγάπη και σεβασμό στην προσωπικότητά τους να μεταφέρουν το μήνυμα του Ευαγγελίου στην καρδιά τους.

Στην Θεία Λειτουργία και στην τέλεση των μνημοσύνων παρέστησαν πλήθος κόσμου και οι τοπικές αρχές της περιοχής των Σερβίων.

Η κοινωνία των Σερβίων τους θυμάται με σεβασμό και αγάπη, τους μνημονεύει, τελεί τα μνημόσυνά τους και παρακαλεί να έχει πλούσια την ευχή τους.

Ας είναι Αιωνία η μνήμη τους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.