Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης: ” Όχι στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων”

4 Φεβρουαρίου 2020
13:03

 

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

Μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού, το νέο ΕΣΕΚ καθώς και την ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος από την ΔΕΗ, μπαίνει τέλος στην λιγνιτική δραστηριότητα της περιοχής μας από το 2023, προβλέποντας το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ έως το 2028.

Η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης, ερήμην της τοπικής κοινωνίας, οδηγεί σε ξαφνικό θάνατο την Δυτ. Μακεδονία. χωρίς να υπάρχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα

Δημιουργούν τετελεσμένα και οδηγούν σε νέα βαθειά οικονομική κρίση την περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας, της οποίας οι συνέπειες δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθούν.

Οι αποφάσεις αυτές επηρεάζουν αρνητικά την ζωή των ανθρώπων, θα αυξηθεί δραματικά η ανεργία και θα ερημώσει ο τόπος

Η θέση μας σε ό,τι έχει να κάνει με τον λιγνίτη και τη λειτουργία των μονάδων βάσης, υπήρξε πάντα αταλάντευτη.

Όπως χθες, έτσι και σήμερα λέμε:

  1. ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

  2. ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑΙΗ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ

  3. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

  4. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ & ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΣΜΟ

Ενόψει της επίσκεψης του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη στην περιοχή μας (7 & 8 Φεβρουαρίου), καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους τους πολίτες της περιοχής να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζουμε.

Προκειμένου να υπερασπιστούμε τα παραπάνω, τις θέσεις εργασίας, το εισόδημα των νοικοκυριών, οφείλουμε όλοι να κινητοποιηθούμε άμεσα και να διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε, χωρίς εκπτώσεις.

Η κυβέρνηση πρέπει να έρθει στην περιοχή και να μας εξηγήσει το αναπτυξιακό της όραμα και σχέδιο με σαφήνεια, αλλιώς δεν έχει νόημα η παρουσία της στην περιοχή.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.