Στην Κοζάνη η ηγεσία του ΥΠΕΝ και της ΔΕΗ: Η πρώτη γεύση του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης

7 Φεβρουαρίου 2020
08:06

Με έντονους συμβολισμούς αλλά και με πρόθεση να ανοιχτούν τα πρώτα χαρτιά του κυβερνητικού μάστερ πλαν της δίκαιης μετάβασης της λιγνιτικής Δυτικής Μακεδονίας στη νέα εποχή, οι ηγεσίες των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς και ο CEO της ΔΕΗ θα βρίσκονται σήμερα και αύριο σε Κοζάνη και Φλώρινα.

Στην καρδιά της λιγνιτικής παραγωγής ρεύματος, με τα ορυχεία και τις δραστηριότητες της ΔΕΗ που δίνουν επί δεκαετίες στη Δυτική Μακεδονία οικονομική ζωή, το κυβερνητικό κλιμάκιο των Κωστή Χατζηδάκη, Άδωνι Γεωργιάδη, Γεράσιμου Θωμά και Αλεξάνδρας Σδούκου θα επιδιώξουν να δώσουν στην τοπική κοινωνία τις πρώτες προθέσεις τους για την επόμενη μέρα της Πτολεμαϊδας, του Αμυνταίου και των γύρω περιοχών.

Ο Κωστής Χατζηδάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης θα επισκεφτούν τα λιγνιτικά πεδία και τα εργοστάσια της δημόσιας εταιρίας όπου και θα συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους και τους αξιωματούχους της. Ο κ. Στάσσης δε, έχει προγραμματίσει για σήμερα και αύριο το πρωί συναντήσεις με τα σωματεία εργαζομένων

Ο υπουργός ΠΕΝ μάλιστα σε μία καθαρά συμβολική κίνηση το Σάββατο το πρωί θα επισκεφτεί και την οικολογική οργάνωση «Αρκτούρος» όπου θα επιδιώξει να δώσει το σήμα της περιβαλλοντικής σημασίας στην προσπάθεια της απολιγνιτοποίησης.

Το Σάββατο το μεσημέρι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει προγραμματίσει μεγάλη ημερίδα για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση των περιοχών όπου θα μιλήσουν άπαντες οι εμπλεκόμενοι. Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασσαπίσης, οι υπουργοί Χατζηδάκης και Γεωργιάδης και ο πρόεδρος της ΔΕΗ. Ενδιαφέρουσες είναι οι ομιλίες που θα γίνουν από αξιωματούχους της Ευρ. Επιτροπής, της Παγκόσμιας Τράπεζας, της ΕΤΕπ, της EBRD αλλά και από τη γενική γραμματεία ΕΣΠΑ για τη συμβολή και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν προκειμένου να μεταβεί η περιοχή στη μεταλιγνιτική εποχή.

Οι δήμαρχοι, οι τοπικοί βουλευτές και εκπρόσωποι της οικονομικής και επιστημονικής κοινότητας της Δυτικής Μακεδονίας θα δώσουν επίσης το δικό τους στίγμα των απαιτήσεων και τις γνώμες τους για τη νέα αναπτυξιακή τροχιά των περιοχών.

energypress.gr

9 σχόλια

  • Ναι γειά σας, ονομάζομαι Χατζηδάκης, ευχαριστούμε ολόκληρη την περιοχή για τα υψηλά ποσοστά που μας έδωσε στις τελευταίες εκλογές, ήρθα για να ανακοινώσω την ερημοποίηση και τον ευτελισμό της περιοχής σας.
    Μόνο Ντροπή.
    Όχι γι αυτόν και το επιτελείο του.
    Για τους συμπολίτες μας που συναίνεσαν σε αυτήν την καταστροφή και συνεχίζουν την κολακεία απέναντι σε αυτά τα πρόσωπα.
    Ελπίζω οι υπόλοιποι “λογικοί” να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλο αυτό το επιτελείο που έρχεται από τα “κεντρικά” για να ανακοινώσει το οικονομικό τέλος του τόπου μας.

    • Λίγο αυτοκριτική δεν βλάπτει,καταστρέψατε την ΔΕΗ καταστρέψατε την χώρα και έχετε μούτρα και μιλάτε ΕΛΕΟΣ πια!!!! πόσο γρήγορα ξεχνάει αυτός ο λαός!!!!

  • Πρώτη γεύση της καταστροφής που η εμμονή του Μητσοτάκη με την δήθεν σωτηρία του περιβάλλοντος εαν πρώτος απο ολοκληρη την Ευρώπη κλείσει τις λιγνιτικές μονάδες θα φέρει στον τόπο μας.

  • 900 εκ. πληρώσαμε την προηγούμενη χρήση για την ΔΕΗ . Το μόνο που έχει σημασία είναι οι ΔΕΗτζηδες να παίρνουν τους παχυλούς μισθούς τους και εάν σε πετάξουν κανένα κοκαλάκι να λες και ευχαριστώ

  • Όταν εγώ ταΐζω την κατσίκα του γείτονα και αυτός βάζει κάποιον εξαμηνιτη να την αρμέγει και παίρνει ο υψηλόμισθος το γάλα να ψήφιση , να την σφάζουμε . Και πάλι το κρέας αυτός θα το πάρει ( θα τον βολέψουν σε άλλη θέση εργασίας και πάλι δεν θα δουλεύει και θα πληρώνετε πλουσιοπάροχα ) . Δεν θα έχω την υποχρέωση να της ταΐζω

  • άριστοι Χατζηδάκηδες Μανωλίδηδες και λοιποί νδ, όσοι σας πίστεψαν γιατί έφαγαν τον σανό που τους ταΐσατε ας πρόσεχαν , εσείς όμως θα φύγετε πανηγυρικά σε λιγότερο από δυο χρόνια
    (και έβαλα και πάρα πολύ)
    ήδη κλείσατε ένα 7μηνο και τα έχετε κάνει όλα μπάχαλο σε όλους τους τομείς και ονειρεύεστε να βγάλετε και τετραετία ή μήπως έχετε βλέψεις να ξαναβγείτε σε επόμενες εκλογές; Αχαχαχα!
    Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε μπλε ανθρωπάκια;;; 😀

  • Ευτυχώς βοήθησε ο Θεός και βιώσαμε μόνο μια αριστεροκουμονιστική τετραετια και κατάφεραν και ξεφτίλισαν ήθη, έθιμα, Θρησκεία, Πατρίδα, νεολαία, εργατική τάξη, συνταξιούχους….άντε να συμαζευτούν όλα αυτά. Θεός να φυλάξει

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.