Γ. Ζεμπιλιάδου: Οι ημερίδες μας μάραναν…

7 Φεβρουαρίου 2020
20:08

 

«Ήρθαμε να σας ακούσουμε και να συζητήσουμε » είπε ο Υπουργός! Δηλαδή πρώτα πήρε η Κυβέρνηση τις αποφάσεις για ξαφνικό θάνατο της περιοχής και μετά θα μας ακούσουν; Μασάζ για να δεχτούμε τετελεσμένα λέγεται αυτό, όχι συζήτηση. Κάπως σαν την διαβούλευση για το Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα , που πρώτα ακούσαμε ότι πάρθηκε η απόφαση για το τέλος του λιγνίτη το 2023 και μετά έκαναν διαβούλευση! Παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα…. Και τώρα ήρθε η «ημερίδα»….!

Μα οι ημερίδες οφείλουν να έχουν τα εχέγγυα της επιστημονοσύνης και όχι να προσαρμόζονται ως «κουστούμι» για να «ντύνουν κατά παραγγελία» ειλημμένες πολιτικές αποφάσεις. Είναι η απαξίωση κάθε έννοιας τεχνοκρατισμού να αποφασίζεται πρώτα το χρονοδιάγραμμα και μετά το περιεχόμενο ενός αναπτυξιακού προγράμματος. Να ξεκινάς από το τέλος! Έτσι αντί να ξεκινήσουν πρώτα με τον στόχο που δεν μπορεί είναι άλλος από την ομαλή μετάβαση με το μικρότερο δυνατό κοινωνικό κόστος, στη συνέχεια να επιλεγούν οι δράσεις και τα έργα που θα διασφαλίζουν τον στόχο και μετά να μετρηθεί το κόστος και να είναι σίγουροι ότι και αυτό διασφαλίζεται και στη συνέχεια να βάλουν το χρονοδιάγραμμα, έβαλαν πρωτα το χρονοδιάγραμμα του Τέλους!!!

Και αυτό πρέπει να το δεχτούμε κόντρα στην κοινή λογική και στην τεχνική και επιστημονική μας γνώση; Ας το σκεφτούν καλά αυτό που πάνε να κανουν. Δεν είναι τυχαίο πως η Ευρώπη ολόκληρη έχει ως χρόνο μετάβασης το 2050! Ας προσαρμόσει το χρονοδιάγραμμα η Κυβέρνηση και όλοι μαζί ας σχεδιάσουμε με ορθολογισμό την ομαλή μας μετάβαση στη μετά λιγνίτη εποχή.


ΥΓ: η ξενάγηση του υπουργού σε μια μονάδα που αποφάσισαν να κλείσει πριν καλά καλά λειτουργήσει τι νόημα έχει; Είναι καιρός για βόλτες;

12 σχόλια

  • Πολύ σωστά τα λέει η Γεωργία.
    Είναι καιρός για βόλτες Αδαμίδη;
    Βόλτα τον έβγαλες τον Χατζηδάκη Αδαμίδη και τον προστάτευες
    Ξεπούλησες τους συναδέλφους σου.

  • Γεωργία σε βρίσκω πολύ σωστή

    Ο Τίτλος της ανάρτησης σου όλα τα λεφτά

    Οι ημερίδες μας μάραναν

    Σαν να λέμε κουτσοί στραβοί στον Αι Παντελεήμονα

  • Γεωργία καλά τα λες.. εκ των υστέρων.. τόσα χρόνια που ησουνα; δεν ήξερες ότι αυτό που ζει σήμερα η περιοχή θα έπρεπε να το είχατε αποτρέψει από τον καιρό που είσασταν ακομα στο υπουργείο; δεν ξέρατε ότι δεν πρέπει να χαϊδεύετε αυτιά στην περιοχή και να λέτε την αλήθεια στον κόσμο ότι κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξουμε παραγωγικό μοντελο; Αλλά ποιος θα ακουμπούσε τότε τους συνδικαλιστές και τις τοπικές κοινωνίες. σας βόλευε ολους να κοιμομαστε και τώρα ξανά θέλετε να συνεχίσει αυτή η κατάσταση. Πείτε στον κόσμο την αλήθεια και αφήστε τις μικροπολιτικές.. Δεν έχουμε πλέον τέτοιες πολυτέλειες.. (πχ πείτε ότι έχει κάνει η ΔΕΗ 3 φορές αίτημα για επιμήκυνση του χρόνου λειτουργίας των μονάδων και δεν έχει εγκριθεί όπως και πολλά αλλα- πείτε την αλήθεια στον κοσμο)

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.